Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: anlam.. anlama.. anlatım. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2601

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: anlam.. anlama.. anlatım.
    Gönderim Zamanı: 12-Aralık-2016 Saat 00:56
ANLATIM... ANLAMA... ANLAM.

ZORIS dizini içindeki dosyalar

20161212_005516_ZORIS.rar




Anlam.. anlama.. anlatım
giderek kolay işler ise de
bu güne
ANLAMA kimsesiyle ve ANLAM nesnesiyle
karşılaşılmadı…


Batı dün 11.12.2016 günü İslam Dünya’ında üç yerde BOMBA patlattı.. elbette tetikçiler ve kişiler ve örgütler MÜSLÜMAN isimler.. ancak bunun arkasında Avrupa ve Amerika olduğunu herkes biliyor.. ancak hiç kimsenin bilmediği bir gerekçe ve gerçekçe var ki bunu benim bildiğim söylemem kocaman bir gaf-let değil goflet bile olamayacaktır.

Ancak benim bildiğim hem de iyi bildiğim bir neden var; Batının kuvvetinin haksızca ve ahlaksızca ve zalimce kullandığı.. İslam Coğrafyasının insan haklarını bile koruyamayacak kadar kuvvetsiz kalmasının nedeninin iki üç yüz yıldır bilim (fünun) ve hukukun (fıkhın) durması ve donmasıdır.

Fünun ve fukuh.. ULUM’dan hayat alan etkinliklerdir.. ulumun bir meyvesi “san’at” ise bir meyvesi de “hikmet”tir. İMAN ise hepsinin taçlandıran bir NUR’dur.. müneveren nur.. musavvaren nur.. müşekkelen nur.. müdriken nur.. müdebbiren nur.. mürebbiyen nur.. sadrımızın SIRRINI ve sarfımızın SEYRİNİ.. bu fünün ve hukuk ile hikmet ve san’at etkinlikleriyle işlerken İLİM’den giderek uzaklaşınca.. mantuk ve nutuk manyaklaşınca.. hayal ve hürafa hakikat ve akideye karışınca.. iktidar ve ihtiyar irade ve meşiet.. dilin sözcüklerinde kaybolup gitti.. edebiyatın ve vaazın tümcelerinde buharlaştı.. SERT bir ZEMİN olan aklın yüzeyinden kaydık gittik.. hasılı anlama zor bir iştir.     

Anlama dünyanın en zor bir işi olduğundan “ANLAM”ı anlatma konusunda büyük güçlükler yaşanır.. Anlatım ve beyan bir derece tanımlanır ve belirlenir ve bu işin eğitim ve öğretimi bile yapılabilir.. Somut ve birbirine benzer alanlarda anlatım nisbeten kolaydır.. fakat soyut ve örneksiz alanda biraz zor olsa bile bu iş başarılmış ve orta MATEMATİK.. aritmetik.. geometri gibi ilimler kurulmuş ve bunlara dayalı bilim ve hukuk etkinlikleri.. yapılmış.. san’at ve hikmete güç verilmiş.. insan ilimleri ve evren ilimleri yapılmış ve konularda başarı ve deneyim kazanılmıştır. Anlatım konusun başar kazanan hukukçular ve siyasetçiler topluma yön verir konumlara yükselmişlerdir.

Bu iletinin dizinlerinde DÜZ YAZILAR ile bu konuda birikimleri aktardım ve anlatabildiğim kadarıyla orada ANLAMA’nın serüvenini izleyebilirsiniz..

Bu katmanları çeşitli düz yazı ve tablolarımda göstermeye çalıştım.

Ancak bu anlatımlar ve bu anlatımlarda politik ve ideolojik çözümler ve çareler artık yetersiz gelmeye başladı.. ÜÇ YÜZ YILDIR dinden çözüm bulunmadığından asrımızda geçen asırlarda başlayan EMEK ve ekonomi.. HÜRRİYET ve politika.. eksenli dinleştirilmiş ideolojiiler kuruldu.. sosyalizm.. komünizm.. kapitalizm.. emperyalizm.. ile çareler arandı.. dünyayı ve düşünmeyi güzelleştirerek ya da dini ve ahlakı iyileştirerek, uygarlığı ve insanlığı düzeltmeye çalışanlar.. başarısız oldular.. ya da oldular bizim ülkemize daha gelmedi.. dünyanın güzelleştirilerek ya da dinin iyileştirilerek uygarlığın yürüyeceğini sananlar ve insanlığın düzeleceğine inananlar.. sukutu hayalde.. en çok onlar yakınıyor.. dünyanın gidişatından.

Yukarıda saydığım dört nesne;
   

Görmek.. bilmek.. anlamak.. inanmak..

Hangi kimseler var;

Görmek.. ARAYAN bilmek.. DÜŞÜNEN anlamak.. GÜVENEN inanmak..

Arayan, düşünen güvenen kimseler

Arayan kimseler ne kadar samimi ve ciddi ise..
Düşünen zihinler ne kadar sağlam ve sağlıklı ise..
Güvenen uslar ne kadar sabırlı ve sebatlı ve devamlı ise..
Görmenin, bilmenin, anlamanın ve inanmanın kalitesi o kadar yükselecektir.

Çünkü ANLAMA zorluğunu atlatanlar
Bu yüzden İNANMA’nın kolaylığına atlayacaklardır.

Bu iletinin dizinindeki tablolarda zaman ve mekan kapılarından ki bu alanda iştah ve iştiyak ayaklarımızla yürünür.. mana ve gaye kapılarından da bu alanda merak ve aşk kanatlarıyla uçulur.. nesne ve kimseye bağlı bilim ve hukuk kapılandan ki bu alanda esas olan iktisad ve adalettir.. ar ve ada bağlı ticaret ve siyaset kapılarından ki bu alanda asıl olan hürriyet ve meşverettir.. bütün kapıların ve alanların ve konularının tümümün birden gösterildiği kablo ve dablolarla oluşmuş tabloları versiyon sırasıyla izlemek kolay bir iş değildir.. çünkü siz bu dilin kodlarını henüz bilmiyor, harflerini tanımyor ve adlarını bilmiyor ve tümcelerini okuyamıyorsunuz.. ancak yine de bir göz gezdirin.. düz yazılar kadar açık ve seçik olmasa da kim bilir belki
Bunları onlardan daha yararlı ve verimli bulabilir ve yöntemebilimsel analiz dilini öğrenmeyi merak edebilirsiniz.



Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim.



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/
www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com


     
     

     

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk