Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: VERSIYON Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2596

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: VERSIYON
    Gönderim Zamanı: 03-Eylül-2017 Saat 19:18
     

DOĞRU NEDİR ?

VERSIYON dizini içindeki dosyalar

20170903_191652_VERSIYON.rar

VERSIYON ana dizini içinde dört tane 13 23 33 numaralı HABLO var her birinin içinde ortalama onar tablodan toplam 40 a yakın tablo bulunuyor. Bu sıkıştırılmış RAR dosyasını indirerek içindeki yalından karmaşığa doğru bu tabloları versiyon sırasıyla incelemek için indirmelisiniz


İslam deyince dört terim akla gelir.. Allah.. Kur'an.. Muhammed.. Ümmet. Son iki sözcüğü biz ümmet-i muhammed olarak birleştiririz.. (ümmet de ümmeti icabet müslümanlar ve ümmeti davet yahudi ve hristiyanlar olarak ayrılırlar) Allah Kur'anı ümmet-i muhammed için muhammede indirmiştir.. indirmesi içinde muhammedi göndermiştir.. muhammedi göndermesi için için evrene âdemi ( insanı) bindirmiştir..


Bu bindirmeyi yapmak içinde boyutlara evreni indirmiştir.. yani ortada sürekli bir upload ve download var.. elbette bu indirilen ve bindirilen yerlerde de sürek valid ve invalid.. yani yükleme (doğurma) ve sökme (öldürme) bulunuyor.. ve biz bunları dile anlam sürücü ile yükleme ve doldurma.. anlatım aygıtı ile boşaltma ve yargılama işlemleri yapıyoruz ve bu işlemlerin örneğin söze bilgi ve buyruk yükleme ile sözden anlam ve amaç çıkarma proseslerini yürütmekteyiz ki bu işlerin sağlam ve sağlıklı olması için dört terimin iyicene anlaşılması gerekiyor: Doğru.. gerçek.. iyi.. güzel..




işte bu çalışma bu işin biçimine bir giriş yapmaya çalışmış ve bakalım anlatabilmiş.. sökebilmiş mi ? Ummeti muhammed Kur'anı sökebilmiş mi ? Hakkımızı söke söke alırımız da hakikata söke söke alabiliyormuyuz.. yoksa hazır hakikatları soka soka bir hal mi olduk :)

http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1174

bir işin ya da bir tümcenin doğru olup olmadığını anlamak için o işin ölçütünü.. ölçüsünü.. metresini ve kriterini bilmelisiniz.. bu mizanı ve kıstası bulmak bazen kolay olar bazen de zor.. İslam için böyle krtiter ve kıstaslar konulmuştur.. imanın şartı.. islamın şartı.. gibi imanın şartı AMENTÜ de toplanmış islamın şartı için de 5 farz 32 farz.. 54 farz gibi.. biz de gençliğimizde bunlarla uğraştık tablolar yaptık.. bu gün nedir diye sorsanız 16 farz derim; sekizi biçimsel sekiz içeriksel.. içerik olanları; şükür, sabır, sıdk, emanet, adalet, iktisat vefa ve feda; biçimsel olanları; içki içmemek.. namaz kılmaz.. erkekler sarık sarması ve kadınların başörtü takması.. (bu ikisi sünnettir ve fakat topluma ve şeaire ilişkin olduğu için yapılması farz sevabı değerindedir ve fakat farz (kadınlar için tartışmalı.. ayet var farz diyenlerde var) değildir.. çünkü bunlar zinayı ve fuhşu engeller) zekat verilmesi.. riba alınmaması.. birde yalan söylenilmemesi ve sakal bırakılması.. en zor olanda bu ikisidir. Peki yalan ve yanlış arasında ne fark var ? bunu da VERSİYON başlıklı tablolarda görebilecek ve örebileceksiniz.



islam.. hakka ve halka dönük teslimiyet ve islamiyet ile rab ile abd arasında bir ilişkidir.





VERSIYON dizini içindeki dosyalar

Bir kardeşim dedi ki;
“Ayrıca benim doğruluğuna inandığım şey değil, doğru olan şeylerin olması gerekir diye düşünüyorum”

bende dedim;

“ Dogru.. gerçek.. BILGI iyi..güzel.. BUYRUK.. saglam.. sağlikli SÖZ.. geçerli.. yürürlü KURAL.. yararlı.. verimli KOŞUL.. yeriñde.. çözümlü KARAR...

Dogru nedir ? Düşünme.. düşünce.. kimse.. nesne.. yorum.. çizgi.. ölçü.. ölçüt.. kişi.. tutarlılık.. oran...

O de dedi ki;
Doğru çizgisini son zamanlarda, herkes kendine göre çizmekle meşgul. Dolayısıyla gerçek doğruları bilenler ortaya koymalıdır.

Ben de dedim;

Yazınız ve size yazdıklarım vesilesiyle VERSİYON başlıklı bir yazı çalışma yaptım nasipse web sitemde de yayımlayacağım.. doğru düşünme.. doğru düşünce.. doğru kimse.. doğru nesne.. doğru yorum.. doğru çizgi.. doğru ölçüt.. doğru kişi.. doğru oran.. gibi çok çeşitli "doğru"lar var.. "doğru" sözcüğü arkadaşları "gerçek, iyi, güzel, yetkin, yararlılık" gibi çok anlamlı bir addır. ancak bunların hepsini çalışmamda bulacaksınız.. umarım. Yalnız düz yazıyla değil YBA ile yapılan tablolarla

Tablolar aşağıdaki tablo işe başlıyor.. sonra versiyon versoyan ilerlemek suretiyle 40 a yakın tabloda DOĞRU çeşitleri arkadaşlarıyla beraber ortaya konuluyor.

SOL görü olan BİLGİ, doğru ve gerçekten oluşur diyor tablo..
Sonraki versiyonda SAĞ duyu olan BUYRUK iyi ve güzel ile resmini ortaya koyuyor. Böyle iki sözcük bir kablo.. bir çizgi… bir boru teşkil ederek ilerliyor bu iki kablo ile bir DABLO yapılmış oluyor.. Örneğni yukarıda BİLGİ hem doğru hem gerçek olmalıdır.. kablosu, BUYRUK hem iyi hem güzel olmalıdır.. kablosu ile bir DABLO yapar ki bu dablo’ya SÖZ adını veriyorum. Söz bilgi ve buyruk taşıyan bir dablodur.. bu tabla ve dablolarla da tablolar oluşturuluyor. Bu tabloları HABLO adını verdiğim dizinlerde topluyurom. Örneğin VERSİYON 13 dizini böyle bir “hablo”dur.

Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim


http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/
www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com


     
     

     



Düzenleyen osmanziya - 03-Eylül-2017 Saat 22:52
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk