Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: Tanrı ile konuşmak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Tanrı ile konuşmak
    Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2017 Saat 06:48

Mürşid programı Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan'ı üç tertip üzere sunuyor..

Kur'an sırası.. Nuzul sırası.. Alfabetik sırası.. dinsel sıra.. dünyevi ve tarihsel sıra.. dilsel sıra.. DÖRDÜNCÜ sıralama.. ise NAMAZ sırası.. her bir kimsenin (musallinin) namazda Kur'an Sırasını bozmadan okumasıdır.. asıl sıra.. bu..bu sırada kelimelerin HAYY sırrına göre sana yaptığı mukalemedir.. İşte Allah o zaman seninle konuşur...

Her sözün iki TEMEL işlevi vardır.. BİLGİ konusu belirtmek ve BUYRUK komutu yaptırmak.. Namazda okuduğumuz ayetlerin.. ilahi tümcelerin aynı şekilde bir soruyu yanıt olacak BİLGİ ya da örnek ya da bir soruna çözüm bulacak bir BUYRUK ya da ögüt olduğu çok açık..

Kur’an sırası.. nuzul sırası.. Alfabetik sıra.. dinsel sıra.. dünyevi ve tarihi sıra.. dilsel sıra.. DÖRDÜNCÜ sıra.. namazda Kur’an sırası ile okuduğun sıra.. İşte Kur’an sözcükleri ve sözleri HAYY sırrına mazhar olduğu için namazda kitabın cümlelerini okuduğunda o sözlerle Allah seninle konuşur…

İşte Fatiha-i Şerife Ana-hatırı ile sorunu ya da sorununu ya da derdini arz edersin zammı sure olan KUR’AN ile o sorunun yanıtını, o sorunun çözümünü ve o derdin çaresini bulursun..

Elbette bu zaman ve namaz ard ardalığında.. namaza girdiğin zaman, zamanın geçmiş fırsatlarını veya üzüntüleri ile zamanın gelecek projelerini veya korkularını da götürmüyorsan.. namazı zamana götürdüğünde.. namazdan yaşama çıktığında kitabın bilgi ve buyruklarını.. emir ve yasaklarını unutmuyorsan..

Kısaca zamanı namaza götürmek ile namazı zamana götürmek birbirinden farklı işlerdir. Çoğu insan zamanı namaza götürür.. pek az insan ise namazı zamana götürür.. çok daha az insan ise nizamı mizana.. mizanı nizama indirir çıkarır.. ki her bir “âlem” bu “zaman ve namaz ile mizan ve nizam” konusunda zerreden zümreye bir sınav ve yarış içerisindedir savaş ve barışlarında desem yalan olmaz.

Eğer bu iki işi yapıyorsan.. namaz ile salatı eda etmek yükümlülüğünden kurtuluyorsan sadece.. günde beş kez yıkanıp üzerinde kir kalıyor.. namaz ile de kirlenen düşüncelerini.. duygularını ve dileklerini yıkamıyorsun anlamına gelir bu..

Ve bu iş elbette kolay değil.. elbette normal değil.. olağan üstü bir iş.. zaten dinin anlamı da bu değil mi.. ibadetin manası bu fevkalade sonuç olmalı değil mi.. yoksa din kuru bir bilgi.. kuru bir ahlak.. kuru bir siyaset.. kuru bir inanç değil..

Yaptığı işlere önem ve değer veren.. haml ve hükümlerinde samimi olan.. arzu ve taleplerinde ciddi olan..
Tanrı ile konuşmaya önem ve değer vermeli değil mi..
Tanrı ile konuşmaya önem vermeyen mehdiler ve imamlar arar..
Elbette hem zümreye bir önder ve lider gerekir.. lakin bu bilinçli ve sevinçli toplumlar için geçerlidir.

Eğer biz Tanrı ile konuşamıyorsak.. onunla konuşmak için ne yapmak lazım geliyorsa yapmalı değil miyiz ?
Okuduğumuz kitabın sözlerinin ve tümcelerinin hangi bilgi ve örnekleri verdiğini aramalı.. hangi buyruk ve ögütleri verdiğini bulmalı değil miyiz ?
Bunun için meal ve tefsir okumalı.. bunun için Arapça öğrenmeli.. bunun için temel dini bilgileri edinmeli değil
miyiz ?

Evet, bu işler kolay değil zor..
ama din zora talep olmak değil mi..
elbette bu işleri gençliğinde yapmadı ise yaşlılığında yapmakta kolay olmaz..
Fakat hangi yaşta olursak olalım.. beşikten mezara kadar ilim bize farz değil mi ?
Cennet ucuz ve cehennem luzumsuz değil mi ?

Şu nette.. yirmi senedir Fatiha Şerife Ana-hatırı yani ANAHTARI’ndan bahs ederim..
Aynı zamanda esrar-ı şeriatı ihtiva eden bu konuşmalarıma soru ya da eleştiri ile katılanı görmedim.. ben anlatamıyorum yoksa Müslümanlar mı anlamıyor.. anlamıyorum…

Zaten anlamakta zor değil mi ?
İşte size bu zor dan çıkın sor..
Sorunluluk ve sorumluluk.
Ancak bu işleri kolaylaştıracak bir kaynak verdik MÜRŞİD programı.

Fatiha- yı Şerife.. Şerefli Fatiha.. Onurlu Açılış.. Onurlu Giriş.. Onurlu Başlayış.. Onurlu SORU.. bu giriş suresi öyle bir boru ki bütun hayrı beriyye iplerini tüm şerri beriyye tellerini toplar cennet ve cehenneme iki yumak halinde kodlar. Bizler onları ablolarımızla kablolar.. dablolar.. tablolar.. hablolar olarak örüyoruz. Allah SONUMUZU hayretsin. Âmin.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2017 Saat 07:01
Tanrı ile konuşmak için illa vahiy mi gelmesi gerekir ?

Eğer hatemülenbiya Muhammed Aleyhisselatü vesselam olduğunu inanıyorsanız

son nebiden sonra artık peygamber gelmeyeceğine göre TANRI İLE KONUŞUMAK kapısı KAPANMIŞ ve fakat ilahi kelamların yani TEVRAT'tan KUR'AN'a kada tüm ZİKİRLERİN kapısı sonuna kadar AÇIK demektir..

Fakat bizler ilk kitap bende son kitap bende diye kırıtarak BAŞLARIMIZDAKİ mehdi ve imamlara.. körü körüne inanıp boşu boşuna savaşarak.. zamanımızı heder ederiz.. ömrümüzü tüketiriz.. şunu demek istiyorum her birimiz.. her bir yahudi ve hrisitiyan ve müslüman MÜSELMAN omuzunda risalet ve veliyet yükü ile yüklenmiş.. rububiyet ve ubudiyetimiz.. teslimiyet ve islamiyetimiz ile TANRI'ya karşı sorumluyuz.. neden bana vahiy göndermedin diye suçlayamayız..
Eğer başımızda mehdi ve imam değil AKLI SALİH varsa en sahih nakil olan KUR'AN orada duruyor demektir.. eğer aklımızda LİSANI SALİM olan bilim ve hukuk bulunuyorsa en salim iktisat ve adalet orada duruyor demektir.. eğer KALBİMİZ SELİM ise din, bilim ve hukuk otoriteleri orada duruyor demektir.

Beşerin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği DEVLET insaniyeti dokuyor demektir.. devlet-i islamiyetten önce devlet-i insaniyeti.. medeniyetin hasenatını seyyiatına galip getirerek inşa etmezsek.. İSLAMİYETİ ancak rüyamızda görürüz.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk