Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: AMAC Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: AMAC
    Gönderim Zamanı: 21-Ekim-2017 Saat 19:11
20171021_185223_AMAC.rar

Bu sıkıştırılmış rar dosyası içinde üç tane dizin ve dizin içinde de tablolar var ve siz bunları versiyon sırasıyla izlemek için açtığınızda anlamları açmak için özellikle AMAÇ adının anlamlarını açmak için imgelenmiş ve irdelenmiş tablolar olduğunu göreceksiniz.

Burada da bir heykel var
vulvası açılmak üzere olan bir kadın heykeli..




yaş-am am-açtır.. demezseniz yaşam ar-açtır diyeceksiniz..
peki YAŞAM neyin aracıdır o zaman AMAÇ değilse ?

işte bu soruya yanıt vermek zorlaşacaktır.. çünkü o kadar çok çeşitli amaç söyleyeceklerdir ki hiç birine karar vermemek üzere şaşıracaksınız.. iyiliktir.. güzelliktir.. doğruluktur.. gerçekliktir.. yararlılılktır.. yetkinliktir ve saire..


Hatta kendi amacınızın ne olduğunu bile bilemeyeceksiniz.. belki şu an bir hedefiniz vardır.. okul bitereceksiniz.. ya da iş bulacaksınız.. veya eş arayacaksınız.. şöhret ya da servet peşindesiniz.. bunların hepsi hedeftir başka bir hedefe de araç olacaktır. Okul işe.. işe eşe kaynak ve araç olacaktır.

Şu anda yaşamak için karın doyurma peşinde olabilirsiniz.. nasıl karın doyurma bir araç.. vasıta.. vesile ise bunun gibi AMAÇ sandığınız her hangi bir iş sonunda bitecek ve yeni bir hedefin aracı ve kaynağı olacaktır. Süre giden bir amaç olmayacaktır.

Amaç nedir ?

Burada felsefi amaçları saydım bir düzine.. bir düzine de dini amaç bilinen hedefleri sıralayabilirsiniz.. başta rıza-i ilahi olmak üzere.. hamd davası ya da huda duası.. ahlak.. kemalat ve fazilet ve hayrattan o kadar çok çeşitle hedefler tutturabilirsiniz ki bunların hiç biri amacınız değildir..

Hatta imanlı ölmek bile.. çünkü bunu ya cehennemden kurtulmanızın ya da cennete kavuşmanızın bir aracı yapmışsınızdır çoktan..

Yani bir erek ve hedef.. çoktan başka bir hedefin kaynağı ve aracı ve vasıtası ve vesilesi haline gelivermiştir.

Zaman (süre) ve mekan (uza) ile anlam (mana) ve amaç (gaye) buların zihnin sınırları olduğunu saptamışım.. bunları asla aşamazsınız.. zamanın ve mekanın ne olduğunu bilemezsiniz.. anlamın ne anlama geldiğini.. amacın amacının ne olduğunu bulamazsınız.. hatta bakın amacımızı bulmakta bile o kadar çok zorlanıyoruz ki amacın amacını bulmak haydi haydi çok ama çok zordur.. anlam nedir ve amaç kimdir ?

Derseniz derseniz amaç Tanrı'dır, diyebilirsiniz.Zaten böyle dediğiniz anda amacı;
Tanrılaştırmış yani saltlaştırmış.. sonsuzlaştırmış.. kuralsızlaştırmış.. koşulsuzlaştırmış kuramsızlaştırmış.. kurumsuzlaştırmış olursunuz yani elinizden uçurmuş olursunuz. Belki de şirk koşmuş olursunuz.. tanrı tanrıdır amaç değildir.

Buna rağmen bu YBA tabloları ile Orionid göktaşı yagmurlarını gözlediğim 4 saat içinde bu tabloları yaptım.. bir meteor dışında yıldız yağmurunu göremedim amma Orion reseminde amaçı görmeye çalıştım.


Düzenleyen osmanziya - 21-Ekim-2017 Saat 22:15
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk