Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: FELSEFEM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: FELSEFEM
    Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2017 Saat 10:08
43 kere maşallah.. 43 tablolu felsefemin bu 13 ncü (15 nci) tablosu






tablonun YATAYI.. örülü, görülü, örtülü..
tablonun DİKEYİ.. görünü.. gösteri.. görülü..
yani iki kez GÖRÜLÜ sözcüğü geçiyor zaten dosyaların adı türkçe karakter kullanılmamış GORULU..
GORA filmini seyretmedim.. seyretmem lazım gayrı..
bilim-kurgu filim AGORA sının TÜRKÇE ilk olgun versiyonu sanırım.. fakat dünya piyasasına göre yine ilkel kalmıştır.. 4.ncü sanayi devriminin ürünlerine kullanmak için çok para gerekir..

GÖRÜNÜ
ÖRÜLÜ
ÖRTÜLÜ
GÖRÜLÜ
GÖSTERİ

sanırım GÖSTERİ.. GÖZTERİ'den bozma bir sözcük..
derin teri varsa gözün de bir teri vardır ki bunun adına GÖSTERİ demiş dil..

Bu dizinin kablolarında.. dablolarında.. tablolarında hablolarında benim ABLOM olan felsefem YBA dili.. anlam sürücüsü ve anlatım aygıtıyla yazılmış.. benim gibi beş dakka yazdığını 20 dakka düzelten bir adım düz yazıyla felsefesini anlatmaya çalışsa sırtını ağrı dağını yüklenmiş olur.

Ancak gelecekte öğrenecekler.. YBA ile çözümledikleri zaman.. zaten pek gerekli bir bilgi de değil düşünmeyenlere hele aramayanları hiç lazım olmaz.

Biz gene yazmış ve siber uzaya atmış olduk.


20171030_100751_GORULU.rar

Bilgi, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya


Düzenleyen osmanziya - 30-Ekim-2017 Saat 10:11
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2017 Saat 21:07


felsefe sistematik olarak üç konuya ayrılır.. varlık, bilgi ve değer kuramları.. Yukarıdaki tablo felsefemin BİLGİ kuramını resimler. Yan bilgi konusunda YBA ile ördüğüm ve gördüğüm bir yapılanmadır. Bunların yüzlercesini ve binlercesini yaparım.. değiştiririm ve düzeltirim.. yani kendi kendime konuşarak tartışır ve eleştiririm düşünerek ve sonunda böyle yapılar ortaya çıkar.. belki bunlardan yine yüzlerce ve binlerce kez daha yapabilirim.. değiştirebilirim ve düzeltebilirim.. ancak bu gerip çekmelerle arada ortaya BİLGİ "gerçek"ini ortaya çıkarmaya çalışırım.

Bu dizin içinde versiyon sırasıyla inceleyeceğiniz.. imgeleyeceğiniz.. irdeleyeceğiniz tablolarda bilgi konusunu da tanımış olacaksınız.

20171030_210127_KAZIYE.rar

On yıl sonra bu yazıyı okuyan YBA ciler.. kardaşım biz zaten bu dosyaları sıra ile izliyor.. imgelemeleri tartışıyor.. irdelemleri eleştiriyoruz.. neden durmadan aynı uyarıyı yapıyorsun diye kanıksayacaklardır..

istilzam ettiğimiçi kabul edip.. istinkaf ettiğimiz reddederek ne yapmış oluyoruz..

maruf olanı müsbet bulup .. münker olanı nefy ederek ne yapmış oluyoruz...

diye bir soru ( ? ) sorsak ne cevap vereceksiniz ?

İşte bunu tabloya bakıp yanıtlayacaksınız

Bu arada istilzam ile LUZUM bir köşede.. istinkaf ile bebdihi bir köşede.. maruf ile zaruri bir köşede.. münker ile bedii bir köşede duruyor..

Burada istilzam eylemi ile luzum terimi aynı kökleri taşıyor.. aynı anlamda İCAB dahi var.. bir işin esbab-i mucibesi ve gerekçesi.. levazımat ve ihtiyaç yakın anlamları vardır.. ihtiyaç edip kabul ettiğimizde istilzam etmiş oluyor.. yani luzum olur.. bu durumda istinkaf ile ihtiyacı karşı karşıya getirmek lazım..


Düzenleyen osmanziya - 30-Ekim-2017 Saat 21:16
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2017 Saat 21:41


Sözcükler yabancı gelir.. neden ?
Çünkü sözcüğün değişikeninin gürültüsünü duyup ya da görüntüsünü görüp değerini ve anlamanı bilmediğinizde o size YABANCI durur.. bir de ilk defa görüyorsanız iyice ne yabancılaşacaktır. Eğer bir de arapça ya da fransızca ya da ingilizce veya latinçe bir kelime ise ondan baya istinkaf edeceksiniz.. hatta sinkaf bile edebilirsiniz...

Bu sizin cehaletinizdir.. çünkü cehalet ilme ve bilime düşmanlıktır.. insan eli yetişemediği işe ya da nesneye ya da kimseye düşman olur.. kafirin Allaha düşman olmasının nedeni de budur..

Kelimelere ve sözcüklere düşmanlık etmeyin.. sevmeseniz bile onları tanıyın yani hangi değişkenlerin hangi değerleri taşıdığını.. hangi terimlerin hangi kavramları kaldırdığını.. hangi adların hangi anlamları yansıttığını.. bilmeniz size bir yük değil tersini bir hafiflik getireceği.. bir açıklık sunacağı.. bir aydınlık vereceği.. için karda ve kazançtasınız.. kazan taşınız değil.. kazanınız da taş değil aş pişecektir.

Size benim tablolarıma yabani kılan iş.. sizlere yabancı edilen sözcükleri kullanmamdır.. bende bir zamanlar hukuk fakültesine başladığımda bir taraftan Türk Dil Kurumunun dergileri.. bir taraftan hukuk fakültesinin kitaplarını okuduğumda.. ne halde olduğumu anlamışsınızdır.. fırlatıyordum hukuk kitaplarını içindeki osmanlıcı ve arapça sözlüklerden dolayı ve yeni bir Türk Dili dergisin okuyarak teselli buluyordum.. sonra mecburen o kitapları okuyup sınıf geçmem lazım geldiği de meydanda idi.. ve sonra giderek Osmanlıca kelimeler beraber Öztürkçe sözcükleri birlikte sevmeye başladım.. sonra bütün dillerin sözcüklerini ve kelimelerini sevmeye başladım..

Bu gün kalem kadar attığım soz terimini de severim.
Bu gün kelam kadar tuttuğum söz terimini de severim.
Bu gün kitabet kadar atılan
yazmak terimini de severim.
Bu gün kıraat kadar tutulan
okumak terimini de severim.

Sözün okunması kadar sozun yazması
başka dillerde başka sözcük ve seslerle de ifade edilir.

Hemde okuma ve yazmanın öyle çok çeşitleri var ki..

işte biz burada bilgi okuması ve yazması yaparken.. bilgi konusu hakkında düşünür ve konuşurken bir çeşit okuma ve yazma yapıyoruz..

Öyle ise yazılarınızı ve tablolarınızı anlamıyorum gerekçesinin temelinde bu sözcüklere yabancılık ve hatta düşmanlık bulunduğunu anladığınızda eğer buraya kadar okumuşsanız ki bir bir arayışın ifadesidir.. düşündüğünüzün resmidir.. içinizde düşünme ve arayışınıza yabancı ve aykırı olan hissin karşısına çıkınız.. bir eliniz sözlükte sözcükleri gözcülük etmekte bulacaksınız kendinizi.. Bundan sonra YABANCI bir sözcükle karşılaştığınız da bir dost görmüş gibi ona sarılacaksınız...

Bilgi ve sevgi ile sağlıcakla kalınız.

Osmanziya
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk