Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: KELIME Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: KELIME
    Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2018 Saat 10:30
"Kelime" yedi katmanlı din yapılanmasının dördüncü katında bulunan işaret ve delalet arası bir hakikattır.. örülen bir nesnedir.. onun bir tarafı "ilim" bir tarafı ise "isim"dir.. dil ve düşünce üzerine face de yaptığım bir sohbet üzerine otuza yakın TABLO yaptım.

Bunları yüklüyorum;

20180114_095236_KELIME.rar

bu tabloların en sonuncusunun resmini de buraya yapıştırıyorum.. bu tabloyu anlamak için elbete bundan önce 27 tabloyu incelemeniz.. izleminiz.. imgelemeniz ve irdelemeniz gerekir.



Burada çok yönlü ve yanlı dilin nukta(nokta) dan nutka (nutuka) giden yedi katmanını görebiliyorsunuz. Düz yazı ile bunu yapamazsınız.

Dil ve düş ya da konuşma ve düşünme iki ayrı ana alan.. birbiri içindeki bu alanları.. tablonun bir biri içinde üç dairesinde GÖSTEREBİLİYORSUNUZ.

YBA dilini bilmeyenler için elbette bu karmaşık görünen tabloyu ANLAMAYA çalışmak yerine önce İZLEMEYE alışmanızı öneririm.. böyle sakin sakin versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru izlediğinizde öyle zor bir resim olmadığını da fark edeceksiniz..

Bu tablolarda kullanılan bir terim ve kavram ikinci kez kullanılmamıştır.. çünkü edebiyat yapmıyoruz.. ilim yapıyoruz. Bu çok özgün ve ilginç bir YBA yaklaşımıdır.. Yöntembilimsel analiz dil ile örülen ve görülen gerçek ayırdına varacaksınız ve bu tabloları izlediğinizde.. imgelediğinizde.. irdelediğinizde.. günlük dil ve bilimsel bilgi alanı üstündeki çok yönlü ve yanlı katmanlar olan hikmet.. felsefe ve din alanlarına ilişkin ortak bir anlam sürücü ve anlatım aygıtı ile karşılaşacaksınız.. karşılaştırmayı ve karşılamayı tanıyacaksınız. Bundan sonra asla karıştırmayacaksınız. Karanlıklarla başka türlü nasıl baş edebileceksiniz ki ?


Seslenme ana yapı.. dış dairede KONUŞMA yerleştirilmiş.. bunun altındaki dairede DÜŞÜNME konuşlandırılmış.. en içteki de dairede ise SESLENME var.


dilin yedi katmanı:

NUTKA

KIYAS

CÜMLE

KELİME   (DÖRDÜNCÜ KATMAN)

HARF

HATT

NUKTA


Şimdi burada
KELİME den nutka ya kadar olan DELALETTİR..
KELİME den nukta ya kadar olan İŞARETTİR..
nukta.. hatt.. harf.. anlamsızdır
ve fakat İSİM ile konuşmaya bağlıdır.
cümle.. kıyas.. nutka.. anlamlıdır
ve fakat İLİM ile düşünmeye bağlıdır.

Tablolarda ile konuşmanın ve düşünmenin nasıl olduğu YBA dile ile "anlatılmaya" çalışılmıştır.
Seassaure dil ve düşün bir kağıdın iki yüzü kadar birbirine yakın olduğunu biri yırtılınca diğerinin de yırtılacağını söylemişti.. biz burada bu ikisi arasında doğu ve batı kadar bir ayırımın bulunduğunu göstermeye çalıştık.

Elbette anlatılanı anlamak için oturup anlatım dilini öğrenmek gerekir.. çünkü öğrenmeden kullanmazsınız.. kullanmadan da yararlanamazsınız.. yararı olmayan bi nesneyi de öğrenmezsiniz.

Damdan düştü bir kurbağa.. bunu gören iki asker aldılar götürdüler bir mezara gömdüler.. mezarının taşına şu yazıyı yazdılar; Damdan düştü bir kurbağa.. buna gören iki asker aldılar götürdüler bir mezara gömdüler.. mezarının taşına şu yazıyı yazdılar; Damdan düştü bir kurbağa…

Şimdi yöntembilimsel analiz dilin öğrenmeniz için benim gibi damdan düşmenize gerek yok.. ben zaten düşmüşüm ve öyükümü kırk yıldır yazıyorum... bir DELİ gelecek benim yazı ve tablolarımı okumaya ve çizmeye başladığında o da BAYRAĞI biraz daha ileriye taşımaya çalışacak.. çünkü ben ÜNLÜ değilim.

Her ne ise.. bilgi, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk