Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: hatice Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hatice
    Gönderim Zamanı: 15-Ocak-2018 Saat 11:33
Yirmi beş yıldır.. kendi başıma tablo yaparım.. dile gibi.. YBA dediğim bir hastalığa giriftar oldum.. onunla oyalanırım.. dünyayı oyarım.. dili oyarım.. dini oyarım.. kendimi oyarım.. kimi oyma ve kakma tablo yapar kimi kabartma ve çekicme tablo yapar.. bende bu işleri çizgi ile yaparım.. dün kendi başıma değil zaman zaman yaptığım gibi eşimle tablo yaptım.. ve bu arada ilgi.. bağ.. ilişki.. konusunu işledim.. kırk yıldır yaptığım dünyanın büyük resmini bir yenisini ekledim.. çalıştığım tablolar işte burada



20180115_111929_HATICE.rar

Muhtemelen bu tabloları kimse indirmiyecek.. indirdikleri tabloları versiyon sırasıyla izlemeyecek.. imgelemeyecek ve irdelemeyecektir.
ancak siber uzaya atıp geleceğe emanet ettiğim bu resimleri geleceğin yöntembilimsel analizcileri inceleyeceklerdir.

Belki bazıları buraya şimdi yapıştıracağım tabloya bakış yumurta ve kutulardaki kavramları simetrik ve paralel olarak zihinlerinde bağlayarak anlamlar çıkarmaya çalışacaklardır.



Tabi rar dosyalarında sadece tablolar yok.. bir iki tane de düz yazı bulunur.. işte bunlardan birini buraya kopyala yapıştır yapıyorum;



-------------------------------------------------

Sebeb ve netice yani neden ve sonuç süreci oldukça karmaşık alt süreçleri içerir.. insan eylemleri için kaynak ve hedef sürecini içerebilir.. sebeb ve netice arasında.. kaynak (menba) ve hedef (erek) arasında.. amaç ve araç arasında.. özne ve yüklem arasında.. dava ve delil arasında ve nihayet kader ve kaza arasında her zaman bir HATİCE bulunur.. insanlar buna bakarak ya kaynağın önemini ya de ereğin (hedefin) değerini göz ardı ederler.. anda kayb olur geçmiş ve geleceği unuturlar.. bu nedenle birçok planlama ve programlama ve projelendirme hatası yapabilirler.


Bir taşı havaya atın.. ne kadar yükselir ? Verdiğiniz efor ve güç kadar.. bu güç bitince eğer onu desteklemezseniz eninde sonunda yere düşecektir.. taşın atılıp sonunda yere düşmesi HATİCE'dir.. vetiredir.. süreçtir.. olaydır.. peki bu olayın kaynağı nedir.. nedeni nedir.. anlamı nedir.. geçmişi nedir işin bir bu tarafı var.. birde bu olayın bir hedefi var.. bir amacı var.. bir geleceği var.. ve bu iki taraf.. geçmiş ve gelecek, ÖNEMLİ bu günden DEĞERLİDİR.. bu gün önemli ise geçmiş ve gelecek değerlidir.


Örneğin bu gün toplumsal ve külterel hayatta üç tane HATİCE var.. musevilik.. isevilik ve muhammedilik.. peki bunların geçmişi nedir ? Sırasıyla önce musa sonra isa sonra muhammed aleyhisselam gelmiş ? bunu anlıyoruz.. demek ki bu üç isim değerli bir sevgi ve saygı ve ilgi alanıdır ve birbirlerinden FARKI (la nuferriku beyne ehadin min rusuluh) yoktur bizim açımızdan.. sevgi ve ilgiyi ve saygıyı hakketmesi bakımından.. Yaratan indinde muhammed isadan isa da musadan daha değerli olur ve bu bizi ilgilendirmez.. bizim açımızdan yer yüzündeki tüm ilahi kitab sahipleri tarafından.. onları birbirinden ayırmamak sağlanabiliyor mu ? Önemli olun bu.

Bu gerçekleşiyor mu ? Dünyaya.. dilinize ve dininize bakın söyleyin! Yahudilik ve Hristiyanlık Hz. Muhammede ne diyor ? Dante Muhammedi Cehenneme atıyor.. Yahudiler Şeytan diyor.. Müslümanlar Musa ve İsa nebiyi ne kadar tanıyor ve biliyor ve sevgi gösteriyor ?


Peki üç dinin bu gün olması gereken ORTAK sonucu nedir ? Olmamışsa bunun sonucu nedir ?

Bunun ne olduğunu Ali imran suresinin ilk sayfasını okuyun.. Aziz olan Allahın bu üç dinin müntesiblerinden 6 bin yıldır BİRLEŞMEDİKLERİNDEN DOLAYI intikamını alacağıdır.. daha ahireti demiyorum dünyadaki sonucundan, neticesinden, akibetinden bahs ediyorum..

Bu illet.. akıbet.. önem.. değer.. ilişkisi.. netice ve hatice bakımından bunların bu en yüksek bir sonucu olarak DİN’den örnek verdim.


Bunu dil içinde.. dünya içinde.. devlet içinde..bilim içinde..hukuk içinde..birey içinde.. toplum içinde.. ulusumuz içinde.. bölgemiz içinde..yapabiliriz.. ve kendimiz içinde..



inna Lillah ve inna İleyhi raciun.
Allah’dan geldik ve O’na dönüyoruz.
Varlık ve Yokluk Allah’ındır.
Cennet ve Cehennem O’na aittir.


KÖKENİMİZ nedir.. kesine yakın olarak YOKLUK..
AKİBETİMİZ nedir kesine yakın olarak CEHENNEM.. peki bu kesine yakın bölgeden çıkaracak KURTULUŞ durumunda bizim için HATİCE'ler.. eşlerimiz.. evlerimiz.. makamlarımız.. yatlarımız.. katlarımız için verdiğimiz aşırı önem ve kocaman değer nedir ?


Bunlar ne kadar önemli ki bizim illetimizi ve akıbetimizi.. mazimizi ve atimizi.. geçmişimizi ve geleceğimi.. sebebimizi ve neticemizi.. kaynağımızı ve ereğimizi.. unutturuyor ?

---------------------------------------------

ELBETTE benim derdim bu düz yazı ile aktarılan bilgileri vermek değil.. maksad tabloların öğrenilmesi.. kullanılması.. yararlanılması.. yolunda bir reklam tanıtımı ve bir propaganda özendirimi yapmak.. yapmak. Lakin bu meramıma ve maksadıma ulaşamadım.. ancak beklenti ve umudumu yitirmedim.. zaten bu dünya başka bir işe yaramam ki kamusal olarak.. ancak bu yazı bu kamusal işe yaramanın dahi bir "HATİCE" olduğu ortaya çıkıyorsa bu haticenin SEBEBİ nedir ve NETİCESİ nedir on bakmak gerekiyor.

işte burada kader.. kaza.. ata.. ceza.. gibi kavramlar çıkıyorlar bu iletinin ekindeki dosyalarda bu BAĞ ve RABITA incelenmiş.. önemli bağlantılar ve ilişkiler gösterilmiş.. sanki fatiha ve salavat sırrı ortaya çıkmış.. elbette bunu şimdi değil gelecekte anlayacaklar.. bizim işimiz arayacaklara ve anlayacaklara malzeme sunmak.. örneklerle önlerini açmak..

Bu gün pazartesi inşaallah güzel bir gün.. güzel bir başlangıç.. güzel bir girişim olur.. hepimiz için.

Bilgi, sevgi ve saygı ile sağlıcakla kalınız.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk