Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: TEKER Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: TEKER
    Gönderim Zamanı: 20-Haziran-2018 Saat 23:57
          
     




TEKER



TEKER00 dizini içindeki dosyalar

20180620_235648_TEKER00.rar



Bu dizin içinde 49 tablo var.. versiyon sırasıyla.

Teker bir devir ve döngüdür.. yazının icadıyla birlikte sanırım.. ancak hangisinin önce olduğunu bilmiyorum. Tekerin icadı sanırım kalın ağaç gövdeleri üzerinde taşların taşınmasından ilham alınmıştır büyük bir olasılıkla.. Çağımızda da bir TEKER icad edildi.. “sidi” dediğimiz CD (Compact Disk). Teker sadece böyle hatt ve çizgilerle çizimi ve yapımı gerçekleştirilen DAİRE ÇEMBERLERİ değil.. mantıksal çemberler ve döngülerde vardır.. devir ve teselsül batıldır.. denir. Yani bir anlam döngü yapıyorsa o boş ve anlamsıdır. Olaylar da da döngü yapan “olgu”lar bulunur.. örneğin tavuk mu yumurtadan çıkmıştır.. yoksa yumurta mı tavuktan çıkmıştır.. bu konu da iki temel kuram var ki bunlarda aslında birbirlerine döngü ve devir ve teker yaparlar; Yaratılış ve Evrim.


Üstelik TEKER çok sevimlidir.. gögüsler, memeler, kalçalar gözlerin cazibe merkezini teşkil eder ki bu durumda onlar erkeğin RASAT SINIRI biçimlerler.. işin kötü aynı şekilde bizimde düşünme sınırımızı oluşturan bu çizgilere (Hatt) benzer çiftgiler (hadd) vardır. Bir başka teker dizelerdeki kafiyelerdir.. çizgilerin paralel ve simeterik konumlanması çiftgiler özdeş ve karşıt durumlanması bizleri baştan çıkarırlar.


İnsan hem hatt’ların aşığı hem hadd’larin maşukudur.

İşte ben hattlardan oluşan suretler ile haddlerden oluşan şekillerle bir
Yeni FELSEFE kurdum.. ancak derdim bu içerikler değil.. Eğer bunun kitabını yazsa idim.. podyumlarda aranılan mankenler gibi kitapcıların vitrinlerinde aranılan yazarlar gibi olacaktım. İyi ki olmamışım.. o afetlerin nasıl can yaktıklarını görünce benin de cananlarımı yakmama dayanamazdır. Benim sevgili okuyucularımı yazılarım güzelliği ile büyülüyerek büyüklenmek bize yakışmazdı.


Fakat şunu da hazm edemiyorum ki arkadaşlarımın bana GÜZELSİN.. demeleri beni efelendiriyor.. diyorum ki hey efeler.. kadınlara güzel denir erkeklerede güzel denir mi ? Yakışıklı denir. Hele bir bayan arkadaşım.. bana “Güzel abim nasılsınız ?” demesine de çok içerliyorum.. Halbuki Yakışıklı dese ya da onun yerine “Bilge” dese çok hoşuma gitmezse de yan cebime koyarım.

Fakat siz siz olun.. katiyen kadına güzel, erkeğe yakışıklı ve yazara bilge, demeyiniz.. fazla övmeyiniz. Kadını ya da adamı öyle bir TEKER’in içine atarsınız ki onun üstünde SEKER ve altında da MEKER denilen tekerden daha güçlü çarklar vardır.. bu üç dişli ile onu parça parça edersiniz.


Tanrı övülmeyi(sevilmeyi) Sever mi ? Sever. Çünkü Tanrı güzeldir.
İnsan övünmeyi (sayılmayı) Sever mi ? Sever. Çünkü insan güzelin yansımasıdır.
İnsanları seviniz ve sayınız lakin onları asla açık açık övmeyiniz. Çünkü övmenin bir sınırı ve çizgisi vardır ki TAPMA’ya girer. Tanrı ile insanı karıştırma konumuna düşürsiniz ki bu çok tehlikeli bir durumdur. Çünkü insan orada görüntü ile gerçeği karıştırmaktadır. Çünkü gerçek ve görüntü tekerinin devrinin çemberi hemen hakktan batıla.. batıldtan hakka kayıverir. Böylece hakikatin aynısı ve yansısı döngüsünün tekeri hemen gerçekten yalana çevriliverir.

Her ne ise lafı uzattık.. siz işaretlerin sekerinin ŞEKAVETE ve daleletlerinin mekerinin DALALETE.. dönmemesini istiyorsanız şu tekerin altındaki mekere ve üstündeki sekere yolculuk yaptıracak 49 tabloyu izleyin.. imgeleyin.. irdeleyin.. inceleyin.. geceleyin ya da gündüzleyin.




Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim.




     
     

     

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk