Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: kesebet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Dinnur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Temmuz-2018
Gönderilenler: 10

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı Dinnur Cevaplabullet Konu: kesebet
    Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2018 Saat 02:20
1972 seneleri idi..
Risalei- Nur Vesilesiyle
Ülkemin ve coğrafyamın dini İslamiyetle
ciddi manada ilk tanışmamdı..
Fehime nenem ve onun kocası Mehmet dedem namaz kılıyorlardı.. ve beni yılda bir iki bayram namazlarına götürüyorlardı.. hadi küçük iken taklid ederek kılmaya çalışıyorduk.. fakat büyümeye başlayınca orta okul ve lise çağlarına gelince.. aklımız ermeye başladı ya.. diyordum farz olan namazlarda neden zorlamıyorsunuzda şu bayram namazlarına zoraki gönderiyorsunuz.
Neyse Niğde'den Ankara'la hukuk okumaya geldik 1969-70 öğretim yılında.. tabi cuma namazları da yok.. biz ecevite takılıyoruz.. sosyal demokrat ayağına.. ülkücü arkadaşlarımızı eleştiriyor, neden namaza gidiyorsunuz diye.. ve derken 1970-1971 öğrenim yılında RNK ile tanışmakla solculuğu bırakmadan sağcılığa dümen kırdık.

İşte o günlerde beş vakit namaza başladım.. özellikle yatsı namazından sonra okunan aşirde geçen "leha ma kesebet ve aleyha mektesebet "ma iktesebet)" sanırım metin içinde iki kez arka arkaya yinelendiği için dikkatimizi çekiyordu.

KESB.. KSB

Buradaki 50 tablo ve bir düz yazı.. önemli bir kavram olan ve türkçe KAZANÇ anlamına gelen terimi açıklıyor.


Felsefe KASTLI FİİL'i bilir başka bir nesne bilmez.. oysa insan hayra kabil ve şerre fail bir SAİLİYETİ vardır. Sail.. mes'ele ve mes'uliyet sözcüklerinin köküdür.. hani şu ünle "Amme yetesailun.. aninnebeil a'zim" diye başlayan amme suresi var ya.. orada geçen SAİL sözcüğü SUAL anlamında, sual, mes'ele, mesuliyet.. hepsi aynı kökten.. biz sorunluluğumuzu (mes'ele) GEÇİM ile sorumluluğumuzu (mesuliyet) SECİM ile çözeriz.

ilki gereksinimimiz ikincisi arayışımızda.. iki farklı kategoride işlerdir bunlar.. lakin ikinsinde sailiz.. ikisinde de hayra KABİL veya şerre FAİL.. oluruz.

Kısaca bu hayra kabiliyetten uzaklaşan ve gözü failiyetten başka bir işi görmeyen FELSEFE.. eylemi yetenekten ayırarak kendi başına alınca.. ortaya sorun ve sorumluluğu ile baş başa kalan insan çıkıyor.

Her ne ise.. düz yazıyı ve tabloları okuyunca yani onları versiyon sırasıyla izleyip, imgeleyip, irdeleyip ve inceleyip konuyu anlayacaksınız.

Kolay gelsin.

Osmanziya


20180804_022012_KESB.rar

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk