Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: mehdi aranıyor ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Dinnur
Yeni Üye
Yeni Üye


Kayıt Tarihi: 09-Temmuz-2018
Gönderilenler: 10

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı Dinnur Cevaplabullet Konu: mehdi aranıyor ?
    Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2018 Saat 20:36
Mehdi..

Hidayet eden..

Sadece Allah'tır.

Lakin mecazen başta nebiler ve veliler olmak üzere diğer mübarek insanlara mehdi denir. En dar anlamda ise ahir zamanda son nebiden sonra gelen ama nebi olmayan ve fakat nebilik işlevini yerine getiren kimse ya da kimselerdir.

Bu anlamda tarihte kitabı ver ve fakat nebi değildir denilen kimseler gelmiştir ümmetin amillerinin ittifakıyla; Selçuklu zamanında İmam Gazali.. Osmanlı zamandın Hacı Bektaşı Veli ve Mevlana Celaleddin.. İmamı Rabbani.. ve gelecekte İmamı Nursî.. ancak bu ilk üç isim eserleri ve talebeleriyle toplumsal değişime sebeb olmuşlardır.. son isim ise böyle bir sonuç yok.. negatif sonuç var.. Fethullah Gülen Fetoluğu ile çok kötü bir fotoğraf vermiştir.. İmamı Nursi'nin cihadı manevisini yani   kültürel savaşcılığını HAİNLİK damgası ile lekelemiştir.

Her ne ise tarih bunun nedenlerini ortaya çıkaracaktır.. Yenilikçi İslamı gelenekçi İslam karşısında mağlubiyete uğratmanın bedelini Hem tarih hem toplum hem Allah ondan soracaktır.


Şimdi bu iletinin dizinine ekli rar dosyasında mehdiliğe ilişkin açıklamalar ve çok sayıda tablolar var.

Burada sadece bizim böyle dar anlamda mehdiliğe değilde geniş anlamda kafadaki dil sepetini ve baştaki dil çorabını çıkarma makinesine ilişkin resmi paylaşacağız.


Not: Dinnur Yaşar olarak dosyaları ve tabloları yetkili olmadığımız için gönderemedik.



     
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2018 Saat 23:03
MEHDİ'liğe ilişkin tablolar.

20180804_230202_MEHDI.rar

Bu da mehdiliğe ilişkin bir tablo





bu mehdiliğe ilişkin yazı:



Evvela AKL-I SAHİH gerekiyor.. sonra nakl-i semavi gerekiyor ki bunların başında Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan gerekiyor.. bunda sonra da sahih metinler ve sahih olmayan metinler geliyor.. bu beyanda eski semavi kitaplar ve hadisler bulunuyor..

sonra LİSAN-I SALİM gerekiyor ki bunların başında da evren ilimleri ve insan ilimlerine ilişkin KURUMSAL bilgilerimiz geliyor ki ben bunları BİLİM ve HUKUK olarak görüyorum. Bu akl-ı salih ve nakl-i sahihten başka gereken salim lisanı ifade eden bilim (fünün) ve hukuk (fıkıh) dan başka KALB-İ SELİM geliyor ?

Nedir bu KALB-İ ve biraz daha açık hale getirmek için kimdir bi kalb-i selim diyeceğiz.. biliyorsunuz dünyayı nebiler ve veliler ile dahiler ve deliler götürüyor.. diğerleri işinde gücünde sıradan insanlar.. son nebiden sonra elbette veriler de gelmiş.. imamı rabbani.. imamı gazali.. imamı rabbani.. imamı nursi.. lakin bu insanlar kitapları var.. kendileri yok.. biz mehdi derken YAŞAMAN kimseleri kasd ediyoruz.. yani koşulları ve kuralları nazara alarak KARAR verecekler.. hatta belkide onlar kuramlar ve kurumlara müesses KURULLARA dayanarak ta karar veriyorlar..

Peki bu tanıma göre biz kim ya da kimleri mehdi görebiliriz ?

Bence bu söz doğunun ve batının dahi öncülerini gösteriyor; Aristo, Dekart, Kant, imamı Gazali, Mevlana Celaleddin, İmamı Rabbani, imamı Nursi’yi gösteriyor. Ancak bunlar yaşayan kimseler olmadıkları için MEHDİ olamazlar.. elbette bilimsel paradigmaları ve dini doğmaları değiştirdikleri için dâhidirler..lakim yaşayan kalb-i selim mehdi tanımına girmezler.

İşte tüm YAŞAYAN mehdileri yutarak ve toparlayarak ilerleyen mehdi'yi.. Mehdilik iddia eden kim varsa; Fethullah Gülen.. Adnan Hoca.. Cüppeli Ahmet ve Takkeli Mahmud.. İslamoğlu Mustafa Kurantalebesi İsmail.. falan ya da fillan illegal ne kadar oluşum varsa onlara bir destur vermeli ki MEHDİ olduğunu göstersin.. ancak tüm mehdileri mehdi eden senin gönlün değil mi ?

İşte bu da gönlünün haritası Aziz Kardeşim.. ve hemen deklare edeyim.. BEN mehdi değilim.. amma mehdiler için sağlam ve sağlıklı bilgi (çözüm) türetecek ve buyur (karar) üretecek.. geleceğin mehdi bekleyen müslümanları değil beklenen insanaları yetiştirmek üzeri onlara bir DİL hazırlamaya çalışan garip bir deliyim.. başarırsam bana dâhi diyecekler.. başarmazsam ben zaten deliyim.. çünkü daha ben ben olmaktan çıkamıyorum... ne zaman ki biz oldum.. olduk.. oldunuz.. işte o zaman ya veli ya da dahi olacağız vesselam.



Düzenleyen osmanziya - 04-Ağustos-2018 Saat 23:06
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk