Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: EREK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: EREK
    Gönderim Zamanı: 23-Ekim-2018 Saat 07:20

EREK.. hedef demektir.. iki insanın hedefleri birleşti mi böyle el sıkışırlar.. yani mal ve semeninde uzlaşmış ve malın fiatı ve hizmetin ücretinde anlaşmışlardır.. yani alan memnun ve veren memun olmuşsa bir hedefe ve erek gerçekleşmiş demektir.. okul bitirme bir hedeftir.. iş bulma bir erektir.. evlilik bir nişandır.. peki ya gaye ? işte aynı GAYE peşinde koşanlar GAYE'ye aşık olmuşlardır.. gayeyi gerçekleştirmek uğruna birbirlerini severler ve sayarlar.. HEDEF peşinde koşanlar da severler ve sayarlar.. lakin ÇIKARLARI ve YARARLARI için severler ve sayarlar.. bu da normal ve doğaldır.. yeter ki meşru ve makul ve makbul olsun.




EREK


EREK    dizini içindeki dosyalar

20181023_071850_EREK.rar




Erek dizini içinde 16 düz yazı ve iki alt dizin içinde de de 30 tane tablo bulunuyor.
Daha önce hiç bu kadar çok düz yazı bulundurmamıştım. Tablolar geleceğe düz yazılarda bu güne ilişkin.. yani bu ay içinde yazdığım konulara ilişkin.. face de yazdıklarımı toptan sonuyorum.

Şu da var ki benim konularımın güncel olmadığı düşünülürse sonuçta EREK denilen nesnenin ne olduğu merak edilecek bir bahis ve hatta YERAK edilecek.. daha olmadı YEREK edilecek bir konu ve hatta GEREK edilecek bir mevzu ve hatta doğrudan bir GEREKSİNİM bulunduğu ortadadır.

Yerak ve yerek seslerine boş verin.. yarık ve yaraka da koyuverin.. bu “yerak” ve “yerek”i ben uydurdum.. “yerak” nedir ? Aşkın simetriği olarak nasıl “ışk” olarak kullanılıyorsa bende merakın simetriği olarak “yerak”ı kullanılıyorum.. “yerek” ise şimdilik boşta duruyor.. fakat EREK “hedef”in Türkçe karşılığı olarak kullanılabilir.. acaba sözlükte var mı.. bir bakalım
.
Yani bir sözcüğün resmi ve meşru ve yasal bir sözcük olduğunu anlamak için sözlüklere bakarsınız
İmla klavuzundan önce.. diğer taraftan bilgisiyar Word editörü altını kırmızı çizmiyorsa var demektir. Erek’i çizmiyor demek ki “erek” sözlükte varmış.. Kalkıp kitaba bakmadan önce netten öğrenebiliriz.. Bakalım şimdi çeviriye.. Türkçe EREK yazıyorum bana İngilizce GOAL yazıyor.. Türkçe HEDEF yazıyorum İngilizce TARGET yazıyor.. demek ki İngilizcede eş anlamlı iki kelime var target ve goal.. bilgisayar programlama dillerinden TARGET’i tanıyoruz.. GOAL’ı şimdi öğrendim..

Redhaus’a bir bakalım; GOAL (gol) i.gaye, hedef, maksad, nişan. Sporda gol “kale” demekmiş. Goalie.i.k.dili “kaleci” oluyor. Goalkeeper i.”kaleci” anlamında yine.. goal line; gol çizgisi. Goal posts; kale direkleri..

Go yani İngilizce “go” fiili hakkında Redhaus Sözlüğünde tam bir buçuk sayfa anlatım yapılıyor.. yani İngilizler bizim gibi KOY’mayı pek kullandığımız gibi GO’mayı çok kullanıyorlar.. Türkçe de bile var.. go gitsin sarhoşu yıkılıncaya kadar.. deriz.. gitmek (göne, went) fiilini kullanırken bu GO sesi.. pek müstamel.. GOOGLE ile bizi de alıştırdılar..

GAYE
HEDEF
MAKSAD
NİŞAN

AZMü CEZMü KASD eyledim HACC etmek için.. dersen, ne “için” diye sorarlar.

Sende
Gaye için.. hedef için.. maksad için.. nişan için.. dersin..

Dikey dört sözcük.. yatay dört sözcük..

Peki nedir bunlar ?

İşte bir ömür “gaye” ile “hedef” sözcüklerinin nesnesinin birbirinden ayrı olduğunu anlatmaya uğraştım.. “hedef” bir hacat ve gereksinimden kaynaklanırken “gaye” de bir harrat ve arayıştan kaynaklanır dedim.. bunu derken dilim de tüy bitti.. lakin bir puşt çıkıp.. arkadaş HAH anladım.. (Daha sonra size başka bir yazıda bu “HAH” anlatacağım.. hah anladım bile diyebileceksiniz) ya da yok be kardaş bu böyle değil şöyle demedi.. itiraz etmedi.. demek bizim insanımız BU kadar aptal ya da ŞU kadar duyarsız.. APTAL ve PUŞT dersen hemen anlarlar ve hakaretine karşılık verirler.. oysa böyle söylemem ya da söylemen bir anlam içermez ve bilgi vermez.. sadece söversin karşılıklı.. karşılıklı sövmenin de karşılık sevmeden de bir farkı yoktur.. hor ya da hoş vakit geçirirsin o kadar..   hatta dedim ki HACAT insanın naksının itmamadır.. nakşını BÖYLE yapar. HARRAT ise insanın kasrının ikmalidir.. nescini ÖYLE yapar. bunlara da OKEY ya da HEYY diyen olmadı…

Garibim nereden bilsin “itmam”ın tamamlama ve bütünleme olduğunu.. “naks”ın da eksiklik bulunduğunu.. keza o kadar diliyle oynadılar ki 100 sene içinde Osmanlıcadan öztürkçeye.. Öz Türkçeden Osmanlıca’ya geçen bir millet.. sanki bir asırda iki kez dil ve din değiştiren bir millet “kasr”ın yetersizlik olduğunu.. “harrat” bunun “ikmal” edilmesinin bulunduğunu.. kasrın ikmal edilmesinin yani yetersizliğin yetkinleştirilmesinin ARAYAŞ (harrat) bulunduğunu bilemez.. çünkü kendisinin dili oynandığı gibi zati alisinin de arama ve sorgulama kusuru da var.. çünkü artık DÜNYA elinden kaçtı.. BİLİM elinden kaçtı.. e kaçar tabi.. bu sadece bize olmuyor ki.. başka dillere ve başka dinlere ve başka kültürlere de doluyor.. sonuçta artık hepsi bitti ve ortaya İNSAN çıktı.. işte bu yüzden yeşil, mavi, kırmızı bu üç sosyal rengi bitirdim.. çünkü gittikçe kararıyorlar.. daha da kararmasın diye SARI renge ve GÜNEŞ’imizin levnine yöneldim.. biraz daha aydınlık ve gündüz olsun diye.. böylece ortaya YBA çıktı.. daha önce, 2500 SENE ÖNCE, de MATEMATİK çıkmıştı…

Eh bu yazıyı okuduysan puşt ve aptal olan ya da olmayan insan.. şunu bil ki benim senden farkım yok.. yani senin gibi aptal değilim.. senin gibi puşt değilim.. yani şunu demek istemiyorum ki sen benim gibi puşt değilsin.. sen benim gibi aptal değilsin.. şimdi şu düz yazının anlatımına bir bakın.. bir türlü senim ve benim puşt ve aptal olup olmadığını anlatamıyorum.. yani düz yazı YETERSİZ.. her ne kadar sen onu yetkin görüyorsan da.. insan iki nesne bilir onu da karıştırır.. aynen bu anlatımda olduğu gibi.. psikolojik olarak var olan DİKKAT DALGALANMASI aynı şekilde ANLAM DALGALANMASI çıkartıyor.


İşte bu yüzden insanlar BİLİM yapmak için.. günlük dilin mantığından başka bilim dili olan MATEMATİĞİ ortaya çıkardılar.. lakin bu sefer bu matematik dahi var oluşun DİNAMİĞİNİ ve gerçekliğin DİYALEKTİĞİNİ veremez oldu.. bu sefer KUANTUM mekaniği ve kinetiği ortaya çıkardılar.. ve konuşmanın da Müslümanı ve Gavurcası kalmadı.. şimdi KAFİRE dudak bükenler.. MÜSLÜMANın izzetini de gösteremez oldular.. bize de İNSAN olmaktan başka seçenek kalmadı.. bu yeni insanın dili de YBA olacak desem.. gülerler.. bırak gülsünler.. bu millet GÜLEN’den çok çekti belki yakında ERDOĞAN olarak doğacak.. o yetmedi.. PERİNÇEK olarak doğurtmaya çalışacak.. hatta kimbilir bir gün değilinden değil deliğinden ÖCALAN’ıda çıkarırlar da öcünü alır..

Şimdi ne yapacaksın.. ya buradaki 16 tane böyle siyasi ya da seksi ya da meraklı ve gizemli düz yazıyı okuyup geviş getireceksin.. ya da 30 tane tabloyu versiyon sırasıyla izleyip.. imgeleyip.. irdeleyip.. inceleyip GAYE (amaç) ve HEDEF (erek) farkını görmeye, bilmeye, düşünmeye ve anlamaya çalışacaksın.. seçim sizin.          


Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim



Düzenleyen osmanziya - 23-Ekim-2018 Saat 07:32
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk