Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: hareket Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hareket
    Gönderim Zamanı: 27-Kasım-2018 Saat 01:30
Hareket..

Devim.. (devinim ve hızlılık ve çabukluk)

Hararet..

Isı (sıcaklık ve soğukluk ve ılıklık)



Hareket konusunda bu tablo elliye yakın şemasının sonunda oluşan bir kavramsal tasarım.. kavramları birbiri üzerine bindire bindire.. edilmiş bu resmi okumak ve anlamak kolay bir iş değildir.

Bunun neden ilk tablodan başlayarak.. yalından karmaşığa doğru izleyerek.. iki kavramdan oluşan kablolarla oluşturmuş tabloları imgeleyerek.. anlamaya çalışmalısınız.



20181127_013016_HAREKET.rar

Evren termo-dinamik yasalarla çalışır.. bu hararet ve hareket kanunları son üç yüz yılda inşa edilen bilim ile anlaşılmış ve bunlardan yararlanarak uygarlığımız inşa edilmişitir.


Haraket (dinamik); harareti (termo) ortaya çıkarır.
Hara-ket ve Hara-ret arasındaki arasındaki bağı anlamak için makro ve mikro alem arasındaki ilişkiyi bilmeyi gerektirir.

Ancak konu insan hareketleri olan ameller ve faaliyetlere gelince konu biraz daha derinleşir.

Biz tablolarla bu karanlık konuya, YBA çok yanlı ve yanlı dile ile bir aydınlık getirmeye çalıştık..





Düzenleyen osmanziya - 27-Kasım-2018 Saat 09:22
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasım-2018 Saat 09:08
Face de ve web sayfamızda ve internette yaptığımız günlük dilin düz yazısıyla insanbilim ve islambilime ilişkin tüm ileti ve bildirimlerimiz.. postalarımız ve paylaşımlarımız.. YBA tablolarının imgelenmesi .. tablolardaki kablolarının irdelenmesi.. izlenmesi ve incelenmesi içindir.. ve Yöntem Bilimsel Analizin reklam ve tanıtılması içindir.

Bu yazıda da HAREKET hakkında "hazır" bilgi vererek yani düşünülmüş ve görüş haline getirilmiş anlatımlar yaparak ve özellikle insan hareketleri hakkında başkalarını aydınlatmak için açıklamalar ve örneklerle bir OKUYUCU kitlesi toplamak asla AMACIM olmadı. Bu yazı ve tablolarla hakikatları dillendirmekten çok insanları düşündürmek istedim.. hakikatların görülmesinden ziyade örülmesine ağırlık vererek bilgileri kendilerinin öğrenmesine çalıştırmak.. isterim.. ancak bunu bu güne kadar başaramadım.. bir kaç kişi müstesna.. ancak onlarda bu çabayı yeteri kadar gösteremediler demek zorundayım. Bir iki aydır da İzmir'de bulunan arkadaşlara çağrı yaptım lakin karşılık alamadım. Bu yüzden OSMANZİYA sayfamda artık toblo yayımlamayı bıraktım.

Nitekim bu sayfada bir kaç gün önce yaptığım ALANLARIMIZA ilişkin çalışmada yansıma bulmadı.. çünkü burada çoğumuz ya hazır bilgilerimi toplamak istiyoruz ya da bu hazır bilgilerle kendimizi göstermek diliyoruz. Bu hazır'lar bize hatır'ımızı çalışma olanağı asla vermez.. vehim ve hayalimizi işletmez.. imgeleme ve irdelememizi harekete geçirmez.. HAREKET olmayınca hararette olmuyor.. berekette olmuyor.. atelet.. batalet ve tüm dalalet bu hareketin olmayışıdır ki bunu en iyi ben kendim bilirim.. çünkü yaptıklarımın ve yapabildiklerimin HAREKETİ içinde.. yapamadıklarım ve yapabileceklerim için yeterince ve gereğince harekete geçemiyorum.. çünkü hareketsizliğin ağababası olan ALIŞKANLIK.. çalışkanlığımızı perdeliyor ve biz çalıştığımız sanıyoruz yerimizde saymakla.. evet hareketimiz var.. yerimizde sayıyoruz.. fakat yeni bir ilerleme ve yeni bir değişim.. sağlayamıyoruz
Sanırım.. ben merkezde harekete geçmeyince çevrede de hareket olmuyor.. kim bilir.


Bilgi, sevgi ve sayı ile sağlıcakla kalınız.


(NOT; Cuma Özusan davranışlar hakkında yazı yazınca ve Recep Bayhan da ona katılınca bu hareket konusuna girdim.. iyi oldu hareketsizliğimizi.. ataletimizi.. tem-belliğimizi.. ten-belliğimizi fark ettik. Günlerdir.. belki yıllardır.. tam belleğimizi çalıştıramadığımız gibi ten billigimizi de işletemedik.. Her günün bir önceki günün kopyesi bulunması.. yazımızın konusunun bir öncekinin değişik bir yinelemesi olması.. her günün yeni bir doğumun bulunmaması.. HAREKET’i ha RAKET ettirmedi..
sanırım yine pin-pon'a dönerek ton-ton'luktan kurtulma zamanı)

Harfin harekeleri üç tanedir üstün.. esre ve ötre ve birde cezim.. insanın hareketleri ise yönelim.. dönüm.. yaklaşım ve birde gidiş.. gidiş ise dört tanedir; yemini ve şimali ile minberi ve mihrabi.. şu "i"lerin hepsine birer takke "î" giydirebilirsiniz.. ŞİMALÎ gidiş geçmişe.. sağa ve doğumadır. YEMİNÎ gidiş geleceğe.. sola.. ölümedir. MİNBERÎ gidiş hakktan halkadır. MİHRABÎ gidiş halktan hakkadır.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasım-2018 Saat 12:10
Hareket SEKİNE.. taharri BASİRE.. hareket-i hararet (mesail-i maişet) ile taharr-i hürriyet (mesuliyet-i meşai) arasında MEŞİET'e İSTİKAMET gerekir ki biz bunu gittiğimiz sıratta günde kırk kez fatiha-i Şerife ile Allah'dan isteriz. Peki SIRAT nedir ? Zeminde.. zamanda.. akılda.. kalbde.. ruhta gidilen YOL demektir. İnsan zeminde şehirden şehire yürürken zamanda doğumdan bebekliğe.. bebeklikten gençliğe.. gençlikten olgunluğa.. olgunluktan yaşlılığa ve yaşlılıktan ölüme yürür.. bu yolculuklar sırasında akılda ve kalbte ve ruhta da gezintisini sürdürür.. akılda ismi manadan harfi manaya geçer.. kalbde ücret gayesinden hizmet gayesine yürür.. nitekim Meksikalı ünlü bir Zengin şirketini ceo'suna bırakmış kendi küresel hayır işleriyle ilgileniyor.. ruhtaki yolculuğun adı ise rızadır.. halkı razı etmektir.. kendini razı etmektir ve Cenab-ı Hakk"ı razı etmektir.. İnşallah Rabbimiz razı olacağı ve dersimizi almışızdır.   

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk