Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: borular Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: borular
    Gönderim Zamanı: 27-Kasım-2018 Saat 21:41
BORULAR

DÖRT boyutlu KUANTUM VE İZAFİYET dünyası bize yetmiyor.
11 boyutlu SİCİM kuramımız var.
Parçacağı henüz bulunmayan en küçük fizik güç olan çekim gücünün açıklanması için 7 boyut daha gerekiyor.

Bu gibi FİZİK realitesini nazara alınca bunun dini ve felsefi bir arka tabanının bulunması gerekiyor ve bilim dur durak bilmeksizin hızla ilerliyor.

işte bu borunun çıkış ucuna benziyor...





Borular bizim sinirlerimiz, damarlarımız, sindirim sistemimiz.. genital sistemimiz, penis ve vagina birer borudan ibaret değil mi ? Bizler aslında kökleri yukarıda yani damarların merkezi yürek.. sinirlerin merkezi beyin olarak.. iki ağaç değil miyiz ?

Cennetin TUBA ağacı ve cehennemin zakum ağacı bir BORU DEĞİL Mİ .. Beyyine suresi hayrı beriyye ve şerri beriyye derken bu BAR'lara ve çubuklara işaret ediyor.




İNSAN dünyadan büyük dinden küçüktür.. insanın gücü ve değeri dünya ve din arasında bulunan dile göredir.. Dili insanı altındaki beşeriyetten aşağı düşürdüğü gibi üstündeki islamiyetin yüksek tabalakarını da çıkarabilir.. lisanı hal ve kal.. kelamı zikir ve fikir.. kavli beyan ve maan.. nazara harf ve isim.. niyeti hizmet ve ücret.. tezgahlarında hamd ve hüda çarklarını işleterek marifet ve muhabbet kanatlarını merak ve aşk zirvelerine uçurur...


Hareket SEKİNE.. taharri BASİRE.. hareket-i hararet (mesail-i maişet) ile taharr-i hürriyet (mesuliyet-i meşai) arasında MEŞİET'e İSTİKAMET gerekir ki biz bunu gittiğimiz sıratta günde kırk kez fatiha-i Şerife ile Allah'dan isteriz. Peki SIRAT nedir ?Zeminde.. zamanda.. akılda.. kalbde.. ruhta gidilen YOL demektir. İnsan zeminde şehirden şehire yürürken zamanda doğumdan bebekliğe.. bebeklikten gençliğe.. gençlikten olgunluğa.. olgunluktan yaşlılığa ve yaşlılıktan ölüme yürür.. bu yolculuklar sırasında akılda ve kalbte ve ruhta da gezintisini sürdürür.. akılda ismi manadan harfi manaya geçer.. kalbde ücret gayesinden hizmet gayesine yürür.. nitekim Meksikalı ünlü bir Zengin şirketini ceo'suna bırakmış kendi küresel hayır işleriyle ilgileniyor.. ruhtaki yolculuğun adı ise rızadır.. halkı razı etmektir.. kendini razı etmektir ve Cenab-ı Hakk"ı razı etmektir.. İnşallah Rabbimiz razı olacağı ve dersimizi almışızdır.


Harflere hatlarla yazılır.. yazılar ise bir tür teller ve borulardır.. Borular hakkın şöyle demiştim; Bir sene geçmiş gelmedi.. demek Allah sözcüğü bahane... ya da RA'larını RAhat'sız edeceğimden korktular desem.. ben de RA'cı olacağım. Ra bir sestir.. V gibi.. F gibi.. Arapça ve onun kökeni olan dilllerde iki sesi birleştirerek üç harfli ad kökleri oluşturur.. v.cub.. v.cud.. v.ciz.. ile f.yz.. f.vz.. f.rz ile r.sm.. r.mz.. r.km.. dikkat ederseniz sunular köklerin harf (ar) sırası aynı zamanda anlam (isim( sırasıdır.. diller ve sözcükler her ne kadar üçüncül ve yapay nesneler ve varlıklar ise de sanki onda kardeşi "Din"in acib gizemi gibi garib bilinmez bulurum.. dil ve dil ile oluşan kültür altı bin yıldır giderek daha tuhaf insanlık ve uygarlık sergisi hale geldi.. Ancak Allah her türlü hesabı seri görücüdür. Allah akibetimizi ve ahiretinizi güzel ve iyi etsin. Amin.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk