Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: EGITIM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: EGITIM
    Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2019 Saat 02:24

EGİTİM


EGITIM dizini içindeki dosyalar


20190410_013857_EGITIM.rar

Eğitim dizin içindeki dosyaları bu akşam Değerli bir Eğitimci (öğretmen) kardeşimizle s=egıtım06 dosyasına kadar birlikte yaptık.. bundan sonraki versiyon sıralarına tamamlayarak iletiye bağlı dizin içinde yirmiye yakın dosyayı buraya bindirdim. İlk sekiz dosyayı yaklaşık üç saat içinde beraber yaptık.

Bu çalışmalarla ilişkin bu son tabloyu da buraya yapıştırdım.

Sanırım bu son tabloyu ve önceki tabloları en iyi.. kendisi anlayacaktır. Bu Saygıdeğer Kardeşime ve diğer anlamak isteyen arkadaşlara belirtmeliyim ki ilk sekiz dosyadan sonra diğer dosyaları 15 dakika içinde yalnız başına yaptım.. bunu da kendimin ne kadar maharetle ve becerikli olduğunu göstermek için değil kalan diğer 7 dosya için, yirmi senedir, en az yedi bin ön çalışma ve deneme ve yanılma ve değiştirme ve düzeltme yaptığımı belirtmek içindir.

Elbette bu kadar emek verilen çalışma da özgün, eşsiz ve benzersiz yani MÜKEMMELE yakın olacaktır.. ancak ne kadar mükemmel olduğu kendisinden sonraki mükemmellerle ve yetkinlerle belli olacaktır.. çünkü zaten BİLİM ve EĞİTİM VE ÖĞRETİM bu mükemmelliği ortaya çıkarmak içindir. Cemalli ve celalli KAMİLİ ortaya koymak amaciyle ticaret ve siyaset.. bilim ve hukuk.. teknoloji ve ideoloji el birliği ile çalışır.


Böylece "HER KEMAL VE CEMAL SAHİBİ KENDİSİNİ GÖRMEK VE GÖSTERMEK İSTEMESİ" sırrınca MÜKEMMEL olma yolunda meşru ya da gayri meşru.. makul ya da muhal.. makbul ya da merdud.. mümkün ve gayrımümkün.. tüm çaba ve gayretler birbiri içinde çıkar.. iyiler kötüleri.. kötüler iyileri çıkarır.. ontolojik tanrı kanıtı kendini inşa eder. Biz de bu amacın ve arayışın ve var oluşun.. vasıtaları.. vesileleri.. vetireleri oluruz.


İşte YBA bu yolda sağlam ve sağlıklı bilgiler ve buyruklar içeren sözlerin.. uyarlı değişkenler ve tutarlı değerler taşıyan tümcelerin.. araması ve bulunması yolunda hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı olarak; dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL'in açılması ve saçılmasıdır ki saçmalamalar ve çelişkiler.. yalanlar ve yanlışlar.. kötülükler ve iyilikler iyicene açığı çıksın.. dil daha az kötü ve kötüye kullanılsın.


İşte bu yöntembilim (ilm-i usul)   YETKİNLİK ve YETERLİLİK yönünde bilim ve kardeşi hukuk ile.. eğitim ve kardeşi öğretim ile.. SAĞLAM teknolojiye yönelik ve SAĞLIKLI ideolojiye dönük yönelik ticaret ve kardeşi siyaset ile..

iktisad ve adaleti KAİM..
hürriyet ve meşvereti DAİM..
esmayı TEKRİR-İ SAİN    
hüsnaYI TECDİD-İ KAİN..

Veee Aynayı HAYY yapma yolunda yürüyoruz.

Böylece YBA in hedefi ve gayesi olan
İNSANİYET tesisi amacıyla felsefe ve din için
ORTAK dil davetinin yapısının kurulması
İSLAMİYETİN teyidi amacıyla bilim ve hukuk için
MÜŞTEREK dünya davası kapısının açılmasını bekliyoruz.

Bu güne kadar hep İMAN yolunda çalışmalar yapıldı.. bundan sonrada USUL yönünde uğraşlar verilecektir.

Bu İMAN ve USUL işbirliği ile teorik akıl ve pratik akıl daha verimli çalışacak.. ilim ve irade.. emir ve halk.. mantık ve meşiet.. ihtiyar ve iktidar.. hafıza ve zeka.. rüchan ve rağbet.. mantuk ve nutuk MEŞİET yolunda kudreti ve rahmeti ansıtacak hüsan ve hayrı yansıtacaktır.

Eninde tapılası kadınlar ve karılar..
sonunda kulluk edilesi erkekler ve kocalar..
çeşitli çicekleri ve eşitli çocukları ile
dünya gibi cennette canlanarak
cennet gibi ahirete dirilerek
içten, etkin, özgür ve dürüst yaşayarak
güzel bir sonla iyi bir geleceğe
geçilmesini umuyorum.

Bu yetkin yakarımız ve umutlu yalvarımız olmazsa
zaten ne önemimiz ve değerimiz var ki ?

Olanaklardan ölanaklara koşun bir vektörden ve sadece parlayıp sönen bir pikselden başka neyiz ki ?


Allah bizim ve sizin akibetinizi ve ahiretimizi iyi ve güzel etsin. Amin.

Osmanziya
10.04.2010


Sanırım bu akşam Dünya Kozmoğraf ve Astronomları
Galaksinimizin merkezi kara delik hakkında bilgi verecekler.


      


Düzenleyen osmanziya - 10-Nisan-2019 Saat 02:40
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2019 Saat 14:49
Enistein demiş, Herkes dahidir ancak bir balığı ağaca tırmanma becerisi ile sınarsanız ömrünü aptal olduğunu düşünerek geçirecektir.. Güzel bir söz.. fakat kendisi mi söylemiş kaynağı verilmediği için bilmiyorum.. ünlü olduğu için sözü ona bağlamış olabilirler.. babanın ve annenin en birincisi vazifesi çocuğunun yeteneklerini anlayıp ona uygun olanakları sunmaktır.. onlar yapamazsa bu yük çocuğun kendisine düşecektir.. fakat bunu her iki tarafta yapamıyor ve bu iş eğitim yöntem ve sistemlerine kalıyor.. hatta eğitim tarihine kalıyor. Dün EĞİTİM konusunda bir çalışma yaptık.. web sayfamda yayımladım.. eğitimin esası REHABİLETE ve REHBERLİK.. öncüler ve önderler ve ruhbanlar olarak nebiler ve veliler bu işi bir parçası olduğu gibi dahiler ve deliler de öbür yanıdır.. rehabileti ise köklü bir terapidir.. daha doğrusu terabbi ve terbiyedir.. terbiye ve rububiyetin esası ise fıtratı farttan uzaklaştırıp fıtrata yaklaştırmaktar.. yani ileri ve geri aşır uçlardan çevirip orta yola yönlendirmek ve yaklaştırabilmektir.. nebilerin ve velilerin nesiller ve kuşaklar üzerindeki esas strateji bu öğüt vermek örnek olmaktır.. yoksa devletler gibi insanları yasalar ve kuvvetlerle dayatmak ve zorlamak değildir.. aslında dünyayı düzelteyim derken bozduklarının da farkında değillerdir.. diye düşünüyorum.   
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk