Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: musavilik Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: musavilik
    Gönderim Zamanı: 29-Haziran-2019 Saat 00:12


MUSAVAT

MÜSAVİLİK.. türkçe karakter sorunu olarak yazınca ortaya MUSAVİLİK çıkıyor.. fakat yazı içinde gerçekten de MUSA aleyhisselamdan söz edildi lakin konu bu değil MÜSAVİ eşit demektir.. musaviyyet olarak değilde türkçe sıfat eki olan LİK konulunca ortaya böyle bir gariplik çıktı.. fakat yazı bundan daha garip.. bi okuyun bakalım ne çıkacak...

Fakat sizi temin ederim.. bu yazıya ekli 67 tablo bundan daha garip.. belki bu yüzden garip geldi.. garip gidiyor.. sadece siber uzaya yüklenerek geleceği gönderilmek üzere evrene havale ediliyor..

Melekler (melek ve ruhani) mülkün vekaleti.. kelekler (cin ve ins) de mülkün emanetini almış götürüyorlar.. vell ya tevekkül oluyor ya da tevellev.. VL sesi VKL ile VLV bizi iki tür VELAYET sunar.. irab ve evvab eden.. iraz ve inab eden.. itiraz ve ittiba eden.. isyan ve itaat eden.. ihtilaf ve ittifak eden..   yani siyah ile beyaz.. iyi ile kötü.. güzel ile çirkin.. karanlık ile aydınlık.. bu ZIDD'lar evreninin ve NİDD'ler dünyasının içinde dolaşmak istiyorsanız.. bu 67 tabloya muhtaçsınız.. dolaşmak istemiyorsunuz sorun yok.. mavi hapı alın.. sonra mutlu ve mes'ud uyanın....




MUSAVAT dizini içindeki 67 dosya

20190629_001121_MUSAVAT.rar


Din’in parçaları itikad, ibadet ve ahlaktan ibareten üç değil AHKAM da dahil olmak üzere dörttür..

Yani: itikad ve ibadet ile ahlak va ahkam.
Yani İ ve İ ile A ve A

Ancak AHKAM zamanlı elde kaçmış.. bin yıldır tefekkürü düşün-me’yi (felsefe ve hikmeti) durdurduk çünkü.. üstelik fikri düşün-ce’yi (bilimi ve hukuku) de son üç yüz yıldır dondurduk.. şimdi bunlar devindirmek ve canlandırmak o kadar zor ki..

Çağımız müslümanın sorunu.. bilimi ve kuvveti ve dünyayı kaybetmemizden kaynaklanıyor.. ahkam yasağı gidince ardından ahlak yasağı da gitti.. geriye kanunla korumasız ve işe toplumsal ve ekonomik olarak işe yaramaz.. itikad ve ibadet kaldı... Zaten din bir üretim işi değil bir tüketim işidir.. malından verirsin.. zamanından verirsin.. gururundan verirsin.. icabında kendini de verirsin sana bişiicikler kalmaz.

Ancak benim derdim din değil dil.. fakat biraz daha “din” den bahsetmek istiyorum.. dini bölümleyerek tanımlama işleminden başka bir de başka parçalamalardan bahsetmek istiyorum; Makasıd-ı Kur’aniye..

İmamı Nursiye Göre (neden İmamı Nursi’yi referans veriyorum.. çünkü dinin en son imamıdır, daha önce İmamı Gazal ve İmamı Rabbani vardı.. her ikisinde anlamadılar.. BEDİUZZAMAN Muhterem ve Muhteşem Nursi’yi de anlamazlarsa, sonu berbattır bu ümmetinm) , ehli sünnet velcemaat inancına göre, Kur’an-ı Mu’ciz-ül Beyan’ın maksadı dört tanedir; Tevhid, Risalet, ibadet ve Ahiret.

Yalnız ibadet’in içinde ADALET olduğun unutmamak lazım.. bireysel olduğunda adalet ibadet olur.. ibadet toplumsal olduğunda ise adalet.. ya da ibadet dünyaya ilişkin olduğunda ADALET’tir.. adalet ahirete ilişkin olduğunda ibadettir.

Ne gariptir di ADALET partisini çıkardık bir işe yaramadı.. ADALET ve KALKINMA partisini çıkardık bir işe yaramadı.. yoksa yaradı da ben mi bilmiyorum.. büyük bir olasılıkla, işe yaradılar, ben bilmiyorum.   

Ancak bana göre kitabın maksadı dört değil altı tanedir; Tevhid ve Ahiret tamam.. Risalete ek olarak İMAMET ve İbadete ek olarak KISSA-YI MUSA’yı ana konular içinde almak isterim.

Ancak imamet GİZLİ iken onu açığa ve ortaya çıkarmak.. kıssa-i musa AÇIK iken onu örtmek ve gizlemeye çalışmak.. bize kötüye mal oldu.. Müslümanları.. yani Musevileri ve İsevileri ve Muhammedileri bölmüştür.. Hepsinin üzerine düşen İSLAMİYET garip kalmıştır.. şimdi her biri üzerinde bulunan TESLİMİYET ile yetinmektedirler ve dünyayı Müslüman olmayanlar eğitmekte ve yönetmektedirler.

Bu kıssa-yı musayı gizlemek ayrıca muhammediler içintde Sünnilik ve Şiilik çatışması çıkarmış üstelik Sünnileri ve şiileri de Yahudilerle düşman etmiştir.

Kitabın çoğu surelerinde kıssa-ı musa geçer.. ve sanki kitab Hazreti Peygambere değil Musa aleyhisselama inmiş gibi onun adından çok Musa Aleyhisselamın adı geçer ve Müslümanların 1400 yıllık geleceğinden değil Beni Israilin 3000 yıllık hikayesinden söz eder.. çünkü geçmiş Müslümanların hatalarında bahsederek gelecek Müslümanların bundan ders alarak dahi iyi bir gelecek çizmeleri amaçlanır.. lakin bundan Yahudi Düşmanlığı çıkarılmış bu ayrı bir konudur.. tarihi ve toplumsal neden ve sonuçlarının çözümlemesini yapmak benim bilgi ve birikimim dışındadır. Benim bildiğim bir iki milyar Müslüman ve iki milyar Hristiyan yanında iki milyar Yahudi olması lazım gelirken bu yok.. neden.. çünkü geçmişte katliama uğramışlar.. şimdi kalanları anamızı belliyorlar.. yani aslında her iki tarafından kusuru var ve fakat bunu gidermeye yanaşmıyor.. bakalım kim kimi bitirecek…

Benim burada söz etmek istediğim MUSEVİLİK değil MUSAVİLİK.. eşitlikten söz etmek isterim..

Tabloları ki sanırım 67 tane tablo var.. ömrümün her yılını bir tablo düşmüş.. bu tabloları versiyon sırasıyla izlemek, imgelemek, irdelemek ve incelemek şansına ulaşmış (çünkü RİZİKOLU bir iş değil) ve olanağına erişmiş.. (çünkü olanaklardan en yararlı ve verimli olasılıkları çıkarmak dünyanın zor işleriden biridir) kimseler görecekler ki iki tane monolog bir diyalog etmez..

hatta iki tane değil iki bin tane monolog bir diyalog etmez..

çünkü ne ben tam derdimi anlatabildim.. ne de başkası derdimi tam dinleyebildi.. iki tarafında kusuru var.. bana düşen kendi kusurumu görüp, gidermek

Eğer RUH EŞİMİ bulup onunla konuşabilse idim.. çevremdeki çocuklarımız bizim yani ana babasının daha doğrusu anasinin dilini öğrenip onlarda YBA öğrenip, kullanıp ve yararlanıp bu dili yaygınlaştıracaklardı..

Her ne ise.. biz yine bu monoloğu yazıp siber uzaya yükleyerek geleceğe emanet ediyoruz.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla yazınız.
Osmanziya 29.06.2019

(Not: Bu tabloların başlangıcını Sevgili Eşim ile birlikte başlattık.. Ruh eşim ise sessizliği gömüldü.. Şükür ki sevgil eşim yanımda ve o beni dinlemek lütfunda bulundu.. bu 67 tabloyu ortaya koyabildim.. bu da nadiren oluyor)


Düzenleyen osmanziya - 29-Haziran-2019 Saat 00:30
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk