Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: TANRININ RESMİDİR Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: TANRININ RESMİDİR
    Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2019 Saat 17:36
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatüh

Tanrı koşulsuz ve kuralsız.. çünkü başsız ve sonsuzdur
asla sureti ve resmi ne hatlarla ne hadlerle çizilemez.. fakat biz onu tanımak için çizgileri ve çiftgileri kullanırız.

Tanrı içsiz ve dışsız.. çünkü eşsiz ve benzersizdir.. aslı şekli ve şeması ne levnlerle ne sıbgalarla çizilemez.. fakat biz onu bilmek için suretleri ve şekilleri kullanırız.

Yıllardır insanın resmini çizerim.. en sonda şeytanın da resmini çizebildim.. ve bu günde artık Tanrı'yı tanımak ve bilmek yolunda kavramsal tasarımla resmini çizdim.

Sanırım bu gelecekte YBA dili anlaşıldığında insanlar Tanrı tanırlık ya da Tanrı tanımazlıkla fazla uğraşmayacaklar.. Şeytanlar bile Tanrı'yı tanıyıp Tanrılık savından vaz geçecekler.

Tanrı tanırlıktan ve Tanrıya tanıklığa giden yolu kullanarak aslında bizim yolculuğumuzu çizdim.. Tanrının resmini değil.. çünkü aklı olan bilir ki SALT tanrı ne dile getirilebilir ne dillendirilebilir hatta ne düşünülebilir.. ancak dil ve düşüncemize indiği Kur'an ile.. kainat ile.. insan ile onu bir derece tanımaya, bilmeye ve sevmeye, tapmaya ve kulluk etmeye çalışıyoruz o kadar.

Bütün bunlar bize SON ELÇİSİ Hz. Muhammed eliyle ve diliyle ve sünnetiyle gelen İSLAM ŞERİATI ile kazandığımız sağlam ve sağlıklı nakiller iledir.. elbette altı bin yıllık yazılı dil ve din birlikteliği olan kültürümüz kattığı salih akıl ve salim lisan dahi var.. ve özellikle başta İmamı Nursi olmak üzere SELİM KALBLERİN bize kazandırdıklarını minnettarız. Allah azze ve celle onlardan ebedi razi olsun.

Umarım bu dizini indirir ve içinde otuza yakın tabloyu versiyon sırasıyla izler, imgeler ve irdelersiniz.


20190814_173455_TANRI.rar


Çünkü bu son tabloyu anlamak için bu gerekiyor





Tanrı'nın resmi çizilmez.. ancak resim; cisim ve isim arasında bir köprüdür.. genelde sureti olan nesnelere ve çizgelere ve çizgilere ve çizimlere resim adı verilir. Fakat biz burada kavramsal tasarım yaparak TANRI düşüncesini YBA ile dillendirdik o kadar.

Yoksa Allah azze ve celle ne sıfatı subutiyesi (ihlas suresi) ve hayatiyesi (ayetelkürsi) ile çizilebilir.. ne de 14 vacib 14 mümteni sıfatlarıyla göze gösterilebilir. O'nu en güzel HAŞİR suresinin sonundaki AŞİR ile tanıyabilirsiniz. Biz burada nakil çerçevesinde akli bir tasavvur-u mefhumi yaptık.. böyelce mevhum düşüncelerimizi disipline altına aldık.


Düzenleyen osmanziya - 14-Ağustos-2019 Saat 17:49
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2019 Saat 16:51
Yaratan Tanrı..
Yaradan Tanrı
Yapan Tanrı
Tapılan Tanrı
Tanrı pek çok kutsal sıfat ve isimleri onun BİRLİĞİNİ zedelemez.. çünkü Tanrı bizim dilimize ve düşüncemize KİTAB ile indiği ve NEBİ ile gönderildiğinden biz onu dilimiz ve düşüncemiz, kitab ve nebi ile tanırız.
Elbette bu tanıklığımız en başta dünyanın ve evrenin varlığın gerektirir..

İmamı Nursi bize RABBİMİZİ tanıtan dört külli müarriften bahseder.. dört genel ve tümel tanıtıcı:
Kainat
Nebi
Kitab
Sırr-ı İnsanı..
Bu dördü de dili, düşünceyi, anlamı ve anlatım gerektirirler.

Tabi din içinde içeriklerle meşgul olunduğu gibi DİLE yeteri ve gereği kadar önem verilmemiş olsa da dil öğreniminde ve kullanımında itina ve özen gösterilmiştir. Dil ile ilgilenilirken onu KULLANIM açısından ele almışlar ve kendini doğrudan düşünmemişler.. bu konuda istisna İmamı Nursi'dir.

O mana-yı harfi ve mana-yı ismi ile NAZAR farkını ortaya koymakla birlikte NİYET'i ekleyerek öğrendiği dört temel kategori olarak bütünüyle dil üzerinde durmuştur denebilir.

Şimdi biz buraya son tablosunu koyduğumuz 35 tablo ile birlikte bu güne kadar çıkmış en son dil, en son yöntem, anlam sürücü ve anlatım aygıtı, olan YBA ile yapıtığımz TANRI çalışmasın sunuyoruz; buradaki rar dosyasi ile bindirdiğim 35 tabloyu teker teker ve versiyon sırasıyla imgeler, irdeler ve incelerseniz şu 33 üncü tablo da İnşaallah anlarsınız.

20190904_164741_KAD.rar

dilin iki fazı vardır LE kad ve Fe kad..
Arapçada bu daha keskin olarak LA ve İLLA ile ifade edilir. Şimdi bu yapıştırdığım resim de Merkeze yerleştirilmiş Allah lafzının yerinde ilk dosyalarda KAD sözcüğü bulunuyordu. soluna FE sağına LE harfi konulmuştu. Zaten tablo Lâ havle.. ile başlamıştı..İşte bu tabloyu anlamak için onun için en başta inceleyiniz uyarısı yaptım.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2019 Saat 09:30
20190928_092011_KMLKBR.rar

Kemal ve Kibriya hakkında yeni bir çalışma kırka yakın tablo içeriyor.





Bu tablo da 4 yıl önce paylaşılmış..

ŞUUNAT olan Cemal ve Celal yanları olan KEMAL şuunatını gösterebiliyor ve hatta kadın ve erkek ile insanda müşahhaslaştıracak anlayabiliyoruz. Fakat KİBRİYA 'nın uzmu ve ulya ŞUUNATINI anlama ve anlatmakta zorlanyoruz. Bu bir tür ilim ve irfanı ayırmakta zorlandığımız gibidir.

Sıfatı ayırmakta kolaylaştık.. ilim ve irade ile kudret ve rahmet rahatça gösterebiliyor, anlıyor ve alatabiliyoruz. Cemal ve celal ve kemal şuunatı da yukarıda söylediğimiz gibi güzelliğin izzeti ile iyiliğin hikmeti noktasın fazla zorlanmıyoruz.

Ancak kibriyanın uzma ve ulyasısı.. koca ve yücesi.. ayetelkürside ve hüve el aliyye el azîm.. şuunatı için bu gün bilebildiğimiz tek ayırım şuudun uzmayı ve gaybın ulyası.. ve bunda namazda ruku ve secdedeki tesbihlerde bize yardımcı oluyorlar.

işte bunun için burada RAR dosyalı olarak yüklediğimiz KMLKBR dosyasını indirerek içindeki tabloları versiyn sırasıyla incelemlisiniz.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız

Dinnur YAŞAR

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk