Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: riza.. razi.. marzi.. arzu.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: riza.. razi.. marzi.. arzu..
    Gönderim Zamanı: 13-Kasım-2019 Saat 09:50
DORTLER
MITOS
RIZA
SOZ-SUZ
TURLU
UKDE

İŞTE bu altı dosya içinde tablolar bu dosya içinde

20191113_092737_YENI.rar

size sunulmuştur.. En yeni dosya ise RIZA başlıklısı.. burada 33 numaralı en son tabloyu da buraya JPG dosyası larak yapıştırıyorum.



Rıza tablonun başlığında görüleceği gibi çok SIR (SR) lı bir konu.. burada İNSAN söz konusu edildiği amma onun erilliği ve dişilliği ve sonuçta toplumun birimi ve insanın bilimi olan aile söz konusu edilmedi.. ona ilişkin resmi ve yazıyı da buraya bindireceğim.

işte resim:



Karşılıklı rıza ile tapılası karı ve kulluk edilesi koca yetiştirmeye planlanmış aile hakkındaki yazı işte :

Eril güç ve dişil güzellik,” kadına sevgi ve erkeğe saygı ile bağlanmayı sağlar.. ancak bu birleşim programlanmıştır.. ta ki insanın bilimi ve toplumun birimi olan AİLE oluşsun.. elbette bu süreç başka ahlaki protokoller, sosyal prosesler ve dini prosedürler ile de desteklenmiştir. Ancak hepsinin temelinde bireyin kimlik ve kişiliği oluşumu hedeflenmiştir.

Şu da var ki giderek doğaya yabancılaşan teknoloji ve insanı insandan uzaklaştıran ideoloji.. bu çekirdeği giderek dejenere etmekte.. ekonomik dönüşümler ve politik değişimlerle sağlam ve sağlıklı bir eril ve dişil eşlenme birlikteliği giderek bozulmakta ve karı ve koca evlenme beraberliği giderek zor hala getirilmektedir.

Buna rağmen beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin insaniyeti inşasında aile yuvasının rolü anlaşıldıkça bu kutlu ocağı mutlu bir odak haline getirmek için sosyal rehabiletiler ve kültürel terapiler de giderek güçlenecektir, İnşaallah.

Hayatım boyunca iki hususa dikkat ettim.. çoğu vasat insan gibi; amusun nikahı ve kamusun namusu.. kalemimizden dökülen ve kelamımızdan çıkan bu genetik ve kültürel kodların bir EMANET olduğu bilinci ve istenci ve inancı ile hareket etmeye çalıştım.. ancak bu tür BİREYSEL gayretleri boşa çıkaran toplumsal, ulusal, yerel ve küresel gelişmeler karşısında yaramıza çare olarak YBA dediğim SAĞLAM ve SAĞLIKLI insanbilim ve İslam bilim yapma imkanı verecek çalışmaya odaklandım.. ancak ne yazık ki yalnızlığa kapaklandım.. sızlanarak zafere ulaşılmayacağının bilincinde olarak sorundan yakınma yerine çözümü yüklenme şıkkını seçtim.. çünkü elimde bizi bunalımdan kurtulacak bir belit var.. bu buhrandan kurtulacak bürhan.. bürhanın kendisi idi.. lakin erozyona uğrayan vicdan-ı umumi olan kamu oyu.. bilgi konusu ve buyruk konutu olan sözün atına binmekte ve kelamın aynasını görmekte zorlanıyor.

Biz rıza için bu vizr-i usra dahi katlandık.. elbette GAYRA hakikati hikaye etmek kolay olmadığı gibi NEFSİN hikayesinin hakikatine erişmekte zordur.. ancak biz MİSAL AYNASI’nın dürbünü ile insan.. evren..resul. Kur’an penceresinden ördüklerimizi anlatma yolundayız.. gece gündüz rabbim sıhhat verdikçe.. yürüyeceğiz İnşaallah.



Düzenleyen osmanziya - 13-Kasım-2019 Saat 11:26
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk