Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 30 kasim 2019 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 30 kasim 2019
    Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2019 Saat 02:52

30 KASIM 2019


“Hayat, ne aşk davasıdır, ne de ekmek kavgasıdır.
Hayat, insan kalabilme mücadelesidir.
Şerefinle, namusunla, onurunla.”
Che Guevare

Oncekiler hırsızdı.. şimdikiler de hırsız.. sonrakiler de hırsız.. çunku insandan HIRS denilen kanburu almak pek mumkun değil.. sağın başina dinli hırsız.. solun başına dinsiz hirsizlari koyarak dunyayı yönetiyor.. kuresel hırslilar.. zaten kültur HARS olarak tanimlanir KUR'AN terimlerinde.. hars ve ekin ne ise mahsul ve ürunde odur.. bu gun YBA ekecegiz yarin ANADOLU BIRLESIK CUMHURIYETLERI hasad ekecegiz.. hırsizlik asgariye iner.. İnşaallah. Dinnur YAŞAR Dinnur YAŞAR

Halka bakarken HEP görmezsen kendini hakkın ile ezilirsin.. hakka bakarken HİÇ görmezsen kendini hakkı ezersin.. İkisinde hesabını da Cenabı Hakka verirsin. Dinnur YAŞAR

TANRI" bu asırda en mebzul bulunan meta.. kimi dostuna sürer onu kimi düşmanına.. hatta bazen kendine de... Türkler sanırım bu kavramı TENGRİ olarak demişler bu ses bozula bozula TANRI haline gelmiş ve bütün sanrılar üzerine yapıştırarak sürekli tedavülte dolaştırılmıştır.
İste TEO de.. ister GOD.. iste DİEU de ister İLAH.. hepimiz biliyoruz ki "Allah'dan başka tengri yoktur".. ancak biz bu TANRI (tengri, ilah, teo, god) sözcüğün kullanırken gayet dikkatli olmalıyız..
Şimdi burada bir arkadaş METODOLOJİ'ye TANRI demiş.. ne kast etmiş bilmiyorum amma Tanrı kavramından en uzak bir terim varsa o da YÖNTEM'dir.. çünkü sanrıları tanrı yapmaktan kurtulma koşullar ve kurallar içinde en güveniliri bu aklın mantığının gittiği yol anlamında kullanılan "USULdir.. Değil laf kalabalığını usul bir çuval esası talaş haline getirebilir.. yani esas diye sunulanın boyasını ortaya çıkarır.
YBA ise bu anlam sürücüsünü ve anlatım aygıtını görsel hale getirmenin çabasıdır.. bunu da ya biz anlatamadık gitti.. ya da anlamadılar gitti.. fakat baştaki YÖNTEM-USUL-METOD sözcüğüne laf söylenilmesi çok ağırıma gitti.. üstelik bir de onunla TANRI sözcüğünü kirlettiler.. çekip gidecektim buradan.. lakin gençtir.. olur dedik.. kaldık. Dinnur YAŞAR

SIFAT

Sade halka bakan mükemmellik MİKEMMEL olursa.. sade hakka bakan muhabbet dahi MIHABBET bulunur.

SADECE VE SADECE halkta ve mahlukta görünen kemal ve mükemmellik nakıstır, eksiktir. Aynen bunun gibi YALNIZ VE YALNIZ Hakka ve Halıka yönelen habibiyyet ve muhabbette kasırdır ve yetersizdir. Çünkü “iyyakena’budü” varsa, “iyyakenesnte’in”dahi vardır.

Nedene sadece Hakka ve Halıka sevgi ve muhabbet mahluka ve halka ilgi ve bilgi ve sevgiyi yitirir bilinmez.. ancak böyle bir yaklaşımın bu dünya da şöyle kemal ve muhabbet dengesiz ve adaletsiz ve istikametsiz ifrat ve tefriti barındırdığı için tüm çatışmaların ve çekişmelerin.. kavgaların ve savaşların kaynağı olmuştur ve sonuçta insan olmayan müslümanları tevellüd ettirmiş ve müslümana düşman insanları tevlid etmiştir.

Bunu anlamak istiyorsanız neden tarihin MİLAD ile ortalandığına dikkat ediniz.. FART'ta ister ifrat olsun ister tefrit olsun hattı vasata bulamaz ise.. VELED dahi ister milad olsun ister mevlid olsun hep "invalid" olur.

İşte bu tablo PANTEİST'lerin neden muhabbet değil MIHABBET..yani focusu mıhlanmış bir sevgi ve ocağı kilitlenmiş duygu ve odağını yitirmiş bir MUHABBET sahibi olduklarını GÖSTERİR.. kanıtı ise 1441 yıllık İslam tarihidir. Anlaşılmasını ehli insaf ve ehli insan olan islam tarihçilerine bırakıyorum.

Şimdiye kadar 200 bin tablo yapmışsam..bu tabloda 200.0001 nci çizim olsun. Şu son çizimi elde etmek için 200.000 tane değiştirme yaptım sayılır. İşte MİKEMMELLİK budur.. zira bu sadece halktan birisinin yani benim baktığım bir görüştür ve mükemmel bir çizim değildir.. öyle olsaydı iki yüz bin kez değiştirmezdim. hatta yüz bin kez dahi değiştirebilirim. Bunun için islam alimleri en kesin tümcelerinin sonunda DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR, derler. Bizde öyle diyoruz.

Ancak bu tablo diyor ki; sadece nefsin menfeatini izleyenler ATEİST olur.. sadece aklın hürmetini izleyenler DEİST olur.. sadece kalbin muhabbetini izleyenler PANTEİST olur.. sadece ruhun maslahatını izleyenler TEİST olur.. yani teistlerin tanrı tanımaları bile hatalıdır. Acaba teistim diyen kutsal kitabını kaç kez okudu ? Tablo diyor ki (lütfen tabloya bakın bana ya da düz yazıma bakmayın) tam bir Yaratan'a tanırlık ve kamil bir Tapılan'a tanıklık ilim ve irade sıfatlarını kemali "kudret"in İZZETİNE ve Kibriya-i "rahmet"in HİKMETİNE vermekle olur.. ki iktisad ve adaletini onlardan çıkarınız, ifrat ve tefrite düşüp "invalid" olmayınız... YBA kökeni olan Hadid Suresinin ilk üç ayeti bunu söylüyor.. diyorum. Doğrusunu Allah azze ve celle bilir.

SIFAT 2

Fe vell vecheke şatrelmescid elharam.. namazda mihrab ile hakka doner halki temsil ederiz.. zamanda minber ile halka yonelir hakkı teblig ederiz.. ilki için iyya ke na'budu ikincisi için iyya ke neste'in deriz. Birincisine ubudiyetin teslimiyeti ikincisine rububiyetin islamiyeti diyorun. Imamı Nursî halka yonelik veche RISALET.. Hakka dönuk veche de VELAYET adını veriyor. Velayet mizani namazla korunur.. risalet nizamı zamanla surdurulur. Bu daire-yi rububiyet ile daire-i ubudiyet ilişkisine.. bu fatiha sorusu ve zammi sure yanitindaki sırrı Fatiha ya İmami Nursî ESRAR-I ŞERIAT adini veriyor. Esrari şeriat mizani namazda olduğu gibi.. envar-ı ŞERAIT dahi nizami zamandadir. Ilkini islama ve muslumana düşman insanlar bilemez.. ikincisini insan olmayan müslümanlar goremez. ÇUNKU onlar için din ya kitab ya da sünnetten ibarettir. Dunyayi kafire.. bilime felsefeye.. kuvveti taguta ya da deccale bırakmıştir. Oysa dunyada hakk kadar kuvvet.. iman kadar bilimde gereklidir. Fakat dincilerin ve bilimcilerin bundan haberi yoktur.

Gözü lazer ile çizdirip gözlükten kurtulma teknolojisinin geçmişinin on yıl olduğunu ben söylemedim.. alıntıladığım yer öyle söylüyor.. sadece yapacakları için uyarı verdim.. buraya kadar söylenenlere bakarsanız.. riziko yüzde elliye görünüyor.. burada lehte ve aleyhte olanları toplayarak bile belli bir yüzde elde edebilir insan. Yaşamda böyledir zaten.. yüzde yüz iyi ve kötü yoktur.. hayat siyah beyaz değildir.. gridir ve bunlar arasında sonuçlarına katlanmak üzere seçim bize bırakılmıştır.


Cessas ünlü bir islam alimi.. kendisi önceleri sıvacı imiş.. belleme ve hıfzetme zorluğu varmış.. bir gün sürekli akan damlaların taşı deldiğini görünce.. benim kafam bundan daha mı sert diye özenle ve inatla eğitimini sürdürmüş.. ve mesleği de duvarı örtmek olduğu halde mesleği örtünün altındaki kaldırmak, yani tecessüs olan bilginlik olmuş.. Burada CESSÂS gecen (s) harfi kalın bir ses olan SAD ile yazılır.. TECESSÜS de geçen (s) harfi ince bir ses olan SİN ile yazılır.. bu ŞBH kökünün şüphe (kuşku) ile teşbih (benzetme) anlamına gelmezi gibi bir ZIDDIYET ortaya koyar. Belki burada yerleştirdiğim Kader ve Melek ile Nebi ve Kitab sözcüklerinin ilgi ve bagıntılarını kurmamış olabilirsiniz.. önemli.. değiş.. onlar düşünmeniz için bir işaret.. ancak Şüphe ve Teşbih ile Cessas ile Tecessüs bağlantısı kurmuşsanız anladığınız ışık size iyi bildiğiniz nebi ve kitab ile iyi bilmediğiniz melek ve kader konusunu da açıklık getirecektir.. ve bunları sizin için yazdığını ve manayı hemen almak gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.. bu paylaşımı kendim ve gelecek için yaptım.. bir de ÖĞRENCİLİKTEN.. ÖĞRENİCİLİĞE geçmek isteyenler için.

OSMANZİYA

30.11.2019 Üçyol İZMAR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk