Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: AZABI ŞEDİD Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: AZABI ŞEDİD
    Gönderim Zamanı: 01-Aralık-2019 Saat 02:54
Eyvallah Aziz Hocam, eleştiriniz için teşekkür ederim. Ali İmran dördüncü ayet: sonu "innellezine keferu biayatillahi lehüm azabünşeddid vallahüazizunintikam." o kafirler ki Allahın ayetlerine küfrettiler.. İNTİKAM sahibi ve Aziz olan Allah onlardan şiddetli azaba düçar edecektir.

Ayetin öncesinde de işaret edildiği gibi 3000 yıldır yahudiler ve 2000 yıldır hristiyanlar ve 1400 yıldır müslümanlar.. yani kendilerini KİTAB verilenler TEK bir KİTAB da toplanmadıkları için bu gün kavi olan hristiyanlar eliyle müslümanlar.. yarın kavi olan müslümanlar eliyle hristiyanlar ŞİDDETLİ bir acıyla terbiye edilecekler.. Kafire azabı azim.. münafığa azabı elim.. Hazreti Muhammedi rencide edenlere azabı muhin.. verildiği gibi tüm ehli kitab tek bir kitapda birleşmedikleri için.. şiddetli bir azabla uyarılacaklardır.

Yok ilk kitap bende yok son kitab bende diye kırıttıkları için.. daha doğrusu ekonomik ve politik çıkarlarını dil ve din yararını perde ederek sağlamaya çalıştıkları için.. dinin ve günün sahibi Malikiyevmiddin.. İNTİKAMINI alıyor ve bu yüzden biz bu günkü açıları çekiyoruz.. yani iti ite kırdırmak denen olay cereyan ediyor.

KUVVETİ elinde bulundurduklarında HAKKI gözetmeyen.. ısraf ve zulm edenler ahirete kalmadan dünya da CEZALANDIRILIYORLAR.. zulm YARINA bırakılmaz.. küfür yarına bırakılır.. lakin zulum ve ısraf bırakılmaz.. bunun tersini de, kim iktisatlı ve adaletli olursa, müslüman olup olmadığına bakılmaksızın dünyanın gücüne eninde sonunda sahip olur.. gücü varsa ısraf ve zulm etmiyorsa korunur.

Eğer zayıf kalmışsak dilde ve dinde ISRAF.. bilimde ve hukukta ZULM ettiğimizden dolayıdır.

Ve en önemlisi nasıl bugün TEVRAT ve İNCİL tek bir KİTABI MUKADDES olarak bir araya getirilmişse yarın TEVRAT ve İNCİL VE KUR'AN tek bir MUKADDES KİTAB olarak bir araya gelmeli ve dünya herkes bu kitabı okuyabilmelidir.


Bırakınınz İNSANLARIN birleşmesi KİTABLARIN bile yan yana getirilmesi bile düşünülmüyor.. bu üç kitab okunduğunda herkes görecek ki Kur’an doğrudan Peygamberimize indiriliyor.. diğer kitaplar ise rivayetlerden ibarettir ya bir tür bizim hadislere benziyor. Yarın bu üçü, eski muharref kitaplar ve hadis ve Kur’an arasında sağlıklı ilinti ve bağıntı kurabilen alimler çıkacaktır. Yine yarın akıllı müslüman zenginler çıkıp bu MUKADDES KİTABI yayımlarlarsa dünyanın rengi değişecek.. fakat geçmiş gelenekler.. körü körüne şiilik.. körü körüne sünnilik yüzlerce yıldır insanların kafasına lök diye çökmüş.. akılcı ve gerçekçi olamıyorlar.. duygasal ve inançsal bakıyorlar.


Zaten bu yüzden bir çok insan DEİST oluyor.. daha da kızdırmışlarsa ATEİST oluyor.. sanırım dediklerimi anlatabilmişimdir kıymetli hocam.. özetli zayıf isek aziz olalım.. güçlü isek gerekiyorsa dersimizi de verelim.. zulm edenlerden acımızı ve ahımızı ve intikamımızı alalım.. nitekim kırk yıldır bir zayıf olduğumuzun acısını çektik belki kırk yılda bize bu acıyı çektirenler kuvvetlerin zulmlerin acısını çekecekler. Çünkü kuyruk acısı unutulmaz. Cennet ucuz olmadığı gibi cehennemde lüzumsuz değildir.. öyle değil mi ? Doğrusunu Allah bilir.

Çünkü kudretin İZZETİ ve rahmetin HİKMETİ vardır.. körüne körüne kudret ve boşu boşuna rahmetin bir anlamı yoktur.. ilim ve irade ile biçimlenmemiş ve tasarlanmamışsa... ZATEN ilim ve irade ile kudret ve rahmet temelli sıfatlardır hepsinin birlikte nazara alınması ve anlaşılması gerekir. YBA de böyle çok yanlı ve yönlü konular için hızlı bir anlam sürücü ve kolay bir anlatım aygıtı olarak zihnimize bir konfor sunuyor.
OSMANZİYA 30.11.2019 Üçyol İZMİR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk