Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: Risalet ve Riyaset Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: Risalet ve Riyaset
    Gönderim Zamanı: 16-Şubat-2020 Saat 07:32
HAK VE HAKİKAT

20200216_073117_REALITY.rar

Hak ve hakikat bu REALITY dizini içeren dosyalarda sunulmuştur ve aşağıdaki okuyacağınız yazı onların reklam ve propagandası için arz edilmektedir.

Risalet ve riyaset
Resmiyet ve Vatandaşlık
İtaat ve ittiba

Yani;

Risalet ve velayet
Riyaset ve riayet
Resmiyet ve sivillik
Memleket-deşlik ve Millet-daşlık
İtaat ve ittiba

Nam-ı diğer;

Elçilik ve kulluk
Kamusallık ve özellik
Vatandaşlık ve yurttaşlık
Bağlılık ve uyarlık

Kültürümüze kaynaklık eden geçmiş islam uygarlıkları içinde yüz yıllardır hatta bin yıldır cerayan eden sünni MEHDİYET ve şii İMAMET kavramlarının neliği, akıl almaz çatışma, yıkım, kan ve göz yaşına sebeb olmasına rağmen hala gizenlendirilmesi ve inisiye edilmesi ve hâlâ devletin dini hidayetinden ve siyasetin imami kutsallığından söz edilmesi yüzünden bu gün artık sadece edilgen halkı DİN TİCARETİ ile manüple etmeye ve bundan ekonomik ve politik çıkarlar devşirmeye yarayan enstrümanlar haline gelmiştir.

Devlette, dünya gibi, dil gibi, din gibi evrimleşir, gelişir ve tekamül eder. Bu fani dünyada devletin kutsallığından ve ebed müddetliğinden söz edilemez. Kutsal olan sadece aile ve namustur.

Bu imamet ve mehdiyet gibi gizemli kavramlar üzerinden ve özellikle evrime ve devrime açık gelenek ve yenilik çizgisinden , toplumun ve medeniyetin kurumlarından biri olan AMİRİYET müessesesi emir ve buyruğun evrim çizgisinin, dilin kötü ve kötüye kullanılmasını bağlı olarak, laikliğin yanlış anlaşılması ve demokrasinin yetersiz uygulaması yüzünden yüceltilen ŞERİAT, aynen dokunulmaz ve ellenilmez kılınan EVRİM gibi, dilin ve dinin kaçınılmaz doğması, kültürün ve uygarlığın kurtulunmaz paradiğması , bilimin ve hukukun handikapı, ticaret ve siyasetin yüz karası ve dogunun karabasani haline gelmiştir.

Bu gün BATİDA insanı doğaya yabancılaştıran teknolojinin ve insanı insandan uzaklaştıran ideolojinin kısaca LOGOS’un sürekli deforme olması DOGUDA batınin kuvvetini dengeleyecek hakikat-ı Hakkaniyetin çeşitli basķılar yüzünden toplumsallaşamamasıdir. Hurriyet-i şeriyye lâikraheliği olan laikligin kurumsallaşamamasi ve meşveret-i meşrua şurası olan demokrasinin geliştirilememesidir. Dinin sütu sağılan inek ve şeriat astiği astik kestigi kestik bir guneş haline getirilmesidir. Bu ineksellik ve güneşsellik doğunun kastlı ve kısıtlı dinidir İslamın önü açık yolu değil...

Günümüzde LOGOS’un bilimi ve LAFIZ'ın hukuku, işlevselliğini yitirerek homosun patosunu ve kosmosun kaosunu SOPHOS üzerinden giderme, geliştirme olanağını ve iyileştirme yetisini yitirmiştir.. Bu FENOMEN bizim nomos üzerinden NOUS’a ulaşmamızı gerekli kılıyor. Bu NOMOS’a amusun nikahı ve kamusun namusu adını veriyorum. Bu ikisi de önce ailede başlar.. şirketin teşkilatında.. partinin örgütünde.. devletin organisazyonunda değil.

No-us hale gelen nâs.. hannastan ancak bilimin iktisadı ve hukukun adaleti ile giderilebilir.. kuvvetin instikti ile Hakkin inisiyesi ancak ilmin ve sağlam illimünesi ve aydınlığı ve iradenin sağlıklı inisiystifi ve açıklığı ile dengelenebilir. Kültürümüzün olmazsa olmazı olan dil ve din kendini dinci tanrı tanirdan ve bilimci tanri tanimaz zihniyetiyle tanınmak hale gelen hak ve hakikat ancak bu aile temelinde parlayan şu “çelikışık”la anlaşilabilir ve açiklanabilir.
16.02.2020 Üçkuyular-İzmir                            Dinnur YAŞAR




Face de en çok on satır okunur.. bu paylaşımın hacmi ise iki sayfa.. reklamını yaptığı hak ve hakikat tabloları ise 125 tane.. risalet ve riyaset kavramları yem olarak kullanılıp bu tabloların incelenmesi.. izlenmesi.. imgelenmesi.. irdelenmesi ile YBA tanıtarak öğrenilmesini.. kullanılmasını ve yararlanılmasını sağlamak amacıyla paylaşılmaktadır. Yoksa kimseye hak ve hakikata yansıtma amacım olmadığı gibi ve risalet ve riyaseti empoze etmeye niyetim yok.


Çok düşük bir olasılıkla gerçekleşeceğini bilmeme rağmen vaktini bu 125 dosyaya harcama cesareti gösterebilen birisi çıkarda Yöntem Bilimsel Analiz ÖĞRENİCİLİĞİNDE bana arkadaş olabilir diye umuyorum..


O birisi yaklaşık dokuz senelik face aboneliğime rağmen çıkmadı diye yakınmak istemiyorum birisi çıktı ve çalışıyoruz.. ancak benim yapabileceğim de burada meraklı ve gizemli dünyevi ve dini paylaşımlara yöntembilime alaka duyurmak.. siyasi ve seksi içeriklerle.. insanbilime ve islambilime dikkati çekmek.. yoksa âlemin hak ve hakikatına ilişkin bilgilerle arayanlar ilgilenecektir.. gereksinimi peşinde koşanlar değil.

Osmanziya


Kuvvet ve Halk ile Hak ve Hakikat..
Bir de bunlara enaniyet, ayniyet ve hürriyeti ekleyin..

Tüm bunları dil ve din, artı bilim ve hukuk, artı ticaret ve siyaset, artı teknoloji ve ideoloji terimlerinin gizemli anlatımları içinde düşünün..

Bunları TABANDAN böyle görüyorum.. üstten ve tavandan sizim gördüğümüz türlülüğü ve çeşitliliği bilmiyorum hatta renkliliği ve canlılığı soruşturmuyorum ve bunlara ilişkin sorun ve çözümlerle de, kendi kişisel ve bireysel konularım ve sorunlarım dışında, ilgilenmiyorum. Sizde benim ilgilendiğim temellere gelmiyor, soruşturduğum bilginin ve buyruğun sağlam ve sağlıklı olanına.. ilkenin ve verinin doğrusuna ve gerçeğine.. değişkenin ve değerin güzeline ve iyisine yönelmiyor ve bildiğim dil ve din temelleri olan usul ve iman konusuyla ilgilenmiyorsunuz. Sonuçta; siz bana gelemeyeceksiniz ve bende size gelemiyorum…

Fakat yine de ben sizin temele inmenizden umut kesmeyeyim sizde beni eleştirileriniz.. görüşleriniz, tartışmalarınız ve sorularınızla yüzeyin çeşitliliğine ve renkliliğine çağırın. Belki orta bir yerde bulaşabiliriz.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

Mustafa BUĞUÇAM   







Düzenleyen osmanziya - 16-Şubat-2020 Saat 08:58
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk