Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: HUT.. BALIK.. MEDIUM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2601

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: HUT.. BALIK.. MEDIUM
    Gönderim Zamanı: 19-Nisan-2020 Saat 12:43
HUT

Arapça "balık" anlamında bir söz.. fakat balık deyince daha çok SEMEK bilinir..
Fakat ben medium.. ortam.. medya anlamında kullanırım.

Farsça HODGAM.. sözcüğünde bu ses var. Bu kendini gam eden kendini düşünen bencil demektik..

HOT..

İngilizce sıcak ve ateşli anlamında ya da canlı ve acil manasında kullanılır.. HOTMAIL.. en ünlü email postalayıcısı.. HoT.. SEKSİ yani ateşli manasında da kullanılır.. bu durum şehvet (kızlık) ve gadab (kızgınlık) yani hararet-i garizi denen beden ateşi ile garaz adı verilen öfke.. bizim içinden fazla çıkamıdığımız KUVVELER alanı demektir.

HUTAME olarak Kur'anda iki surede geçer.. biri 37.ci Saffat suresi 147 nci ayette Diğeri 104.HÜMEZE suresinde..

Peki biz hangi ORTAM’larda bulunuyoruz: İşte Bunlarda:




HUT.. balık..
balikta yutulan insan.. Yunus Aleyhisselam.

Yunus aleyhisselamı BALIK (HUT) yutma öyküsü, bana göre, en güzel şekilde RNK Lem’alar Mecmuasının 1.ci lemasında yorumlanmıştır. Ancak burada HUT sözcüğünün LATİN harfleri ile yazılmış SURETİ’nin anlama üzerinde duracağım. Tabloda görüldüğü gibi bu HUT sözcüğünün harflerinin birbiri üzerine bindirilmesinden oluşan SURET.. analitik düzlemi resmediyor.

Hassasiyet HAYATI ile hissiyat ŞUURU mazide bizim DOĞUM’umuz ile CANLILIK başlıyor.. yani CİSİM ve RUH bizim ZİGOT’umuzda birleşerek ortaya çıkıyor.. ölümün DÜĞÜM’unde ise bu ikisi geldiklere yere gidiyorlar.. HAYAT cisim   toprak olarak yerine ve ŞUUR ruh olarak yerlerine dönüyorlar.

Bu şu demektir bizler doğumun olumu ve ölümün düğümü arasında.. yani iki gün arasında her gün DÜĞÜN yaparak bu gece ve gündüz yaşamı sürdürüyor ve bu ANALİTİK DÜZLEM içine haps edilmiş yaşamımızı unutuyoruz.. KÜB filmi üç serisi ile bunu biz açıyor. Tavsiye ederim.

Bu durumda tabanımız yer kadar geniş ve tavanımız gök kadar derin olsa bile biz YAŞAMIN içinde CANLI olarak “mahpus” edilmiş geçici bir DİRİLİK yaşayarak yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

İşte bunun farkında olduğumuzda aslında 1.lemada betimlenen ve açıklanan bir hapisliğimiz   ve mahkumluğumuz var. Ancak biz yıllar içinde hassasiyetimizin (duyarlığımızın) esrikliği ve sarhoşluğu yani ülfet ve ünsiyetten oluşan SEKERİ.. hissiyatımızın (uyarlığımızın) tuzağı yani gaflet ve gabavetten oluşan MEKERİ ile bu durumu göz ardı ediyoruz.

İşte YBA anlatımında bu ANALİTİK DÜZLEM ‘i kullanarak hapishanesinin ayırtına vardırarak durumumuzu ve konumumuzu ve yerimizi haber veriyor ve nerede bulunduğumuzu ve nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi sorduruyor.

Böylece dinin ve felsefenin ortak SORUNUNA VE   müşterek SORUSUNA dikkat çekiyor ve bu anlatımın bir simgesi olarak HUT harflerinin birbirini üzerine bindirilmiş SURET’in nazarı dikkatinize arz ediyor.

Görünen o ki bizler hassasiyet ve hissiyat ekseni ile TAHSİS ve İHTİSAS düzlemi içinde bir TAHASASÜS (duyumsama) sürdürüyoruz.
Osmanziya 17.04.2020 20:04 Üçyol -İZMİR   







https://acikkuran.com/21/35
21 Enbiya Suresi 35. Ayet:
Kullu nefsin zaikatul mevt, ve neblukum biş şerri vel hayri fitneh, ve ileyna turceun.
Her nefs* ölümü tadıcıdır.
Sizi sınav olarak, iyilik ve kötülükle sınarız.
Ve siz, yalnız Bize döndürüleceksiniz.

HUT sureti bize dikey (amed) ve yatay (medd) eksenlerden kurulu bir HUTAMA resmi çiziyor.
Yani ANALİTİK DÜZLEM’den bir kurtuluş yolu ve çıkış kapısı da yok görünüyor.. doğumun öncesini bilmiyoruz ve ölümün sonrası görmüyoruz.. Yani geçmiş mazinin sağında ve gelecek atinin solunda bir çıkış bulunmuyor. Keza hassasiyet fiziğinin ötesinde META-FİZİK sizi çekmiyorsa ve hissisayat psiğinin berisinde PARA-PSİK çelmiyorsa sağdan ve soldan bir kaçış olmadığı gibi bu üstteki metafizik ve alttaki para-psikten daha bir çıkış bulunmuyor demektir. İşte tam bu noktada Enbiya 35 bizi bir ışık tutuyor.
Bu dediğimizi ayetin birinci tümcesi söylüyor. Her canlı ölümü tadacaktır ve bundan kaçın ve kurtuluş yoktur. Ayetin ikinci cümlesi şöyle:
“Sizi sınav olarak, iyilik ve kötülükle sınarız.”
Bu çeviriyi çok yetersiz yapmışlar. Açıkkuran sayfasını giderek başka çeviri ve meallerede bakabilirsiniz ancak ben şöyle çeviriyorum.
ve neblukum biş şerri vel hayri fitneh
Sizi şer ve hayır ibtila etmemiz bir fitnedir.
Sizi kötülük ve iyilik belasına tutmamız bir fitnedir.
Sizi kötülük ve iyilik yarışına sokmamın bir sınavdır.
Yani bir tarafta müsabaka ve yarış belası var
Diğer tarafta imtihan ve sınav fitnesi var.
Daha açık ve seçik bir çeviri ile;
Sizi savaş ve barış içinde bir sınav ve yarış olan yaşama tabi tuttuk.
Bu şu demektir doğumdan kaçınılmaz ve ölümden kurtulunmaz olan yaşam düzleminde içinde bulunduğumuz bütün kötü ve iyi hallerin bir anlamı ve amacı var.. yani bir KURTULUŞ umudu doğuyor.
İşte FİTNE sözcüğünün kökü olan FTN harflerinin üstü üstü bindirilmiş diyağramına bakarsanız orada bir kapının açıldığını ve diğerinin kapalı kaldığın görürsünüz.. Tabloya bakıp gördünüz mü ?
İşte bunun anlamını öldükten sonra daha açık ve seçik olarak bileceksiniz.. yani ölümden sonra bize dönünce anlayacaksının iyilik ve kötülüğün.. anlamını.. güzelliğin ve çirkinliğin amacını.. bunu da üçüncü tümce söylüyor:
Ve siz, yalnız Bize döndürüleceksiniz.
HUT ile tüm kapılar kapalı ile FTN ile bir kapı açılıyor…





İza cae nasrullahi ve el feth
Çeşitli KURTULUŞ çizgiler vardır:

SALAH ve HALAS
FELAK VE FELAH
RAKABE VE GALABE
FEYZ VE FEVZ
Bunların içinde en yasal ve meşru en ünlü ve tanınmış olanı
NASR ve FETH
Bu konuda başlı başına ve çok cami bir 110 nuncu sure olan NASR süresi var.

FETH konusunda Fatiha-i Şerife konusunda o kadar çok yazı yazdım ki kırk yıldır öylesine bir hikmet var bir tek geri tepki bile gelmedi.. yerme ve övme.. eleştiri ve beğeni.. onun için bu konuya geçmiş yazdıklarıma havale ederek burada FTH harflerinin üst üstü bindirilemesi oluşan diyagramı sunmakla yetineceğim. Görüyorsunuz..

burada İKİ KAPI birden açılıyor ŞUUR’A Üstteki hayat ve hassasiyet kapısı kapalı fakat aşağıdaki hissiyat kapısı ve şuur alanında iki kapı birden açılıyor.

Sanki solundaki MAZİ cebri diyor ki TAHSİS edilen CEBRİ geçemezsiniz.. fakat sağınızdaki ATİ cerbindeki ve tecrübesindeki İHTİSAS’ının ile ileri geçebilirsiniz.. yani İSTİKBALİNİZİ açabilirsiniz. Mazide bulunan KADER ve musibet değiştirilemez ve fakat atide bulunan İSTİKBALİNİZİ değiştirmelisiniz.. zaten değiştirebilirsiniz diye yaratıldınız.. yani ne yapıp edip İMAN ile ölmenin hangi yolu varsa İSLAM ile bu işi bitirmenin ne gibi bir çaresi varsa.. bunu arayacaksınız. Dikey RUH kökünüzü YATAY hale getirerek onun KELEBEK metamorfozunu gerçekleştirmeli ve HÜR-RUH olmalısınız .. bu nasıl olacak ?

Bunu kırk yıldır ve özellikle son yirmi yıldır anlatıyordum.. ve fakat dediklerimi anlayıp eleştirerek benim görüşümü değiştiren ve anlamadıklarında sorup yanıtlarımla hem kendimi hem soranı aydınlatacak bir kazanım bulamadım.. buldumsa nadir olarak çıktı.. ve çoğu zaman görüşlerimi karşı tarafın eleştirilerini beklemeden kendim değiştiriyorum.. çok şükür. Fakat bu önemli değil çünkü içerikli bilgi veya bilgi içeriği peşinde değilim.. sunduklarıma YBA reklamı için sergiliyorum.. maksat içinde bulunduğumuz HAPİSHANE’yi yani YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZİ yani DÜŞMAN’ımız iyi tanıyıp onu iyi hale getirmek ve dili kötü ve kötüye kullanan yanımızı düzeltmek ve şeytanetimizi giderek azaltarak bulunmayan özgürlüğümüzü ve olmayan sonsuzluğumuzu kazanmaktır.

İşte bunu da Fatiha-i Şerife açtığın soruları, sorunları ve dertleri ZAMMI SURE de sunulan yanıtlar ve çözümler ve çareleri NAMAZ ve ZAMAN döngüsü içinde yaşanan “sınav ve yarış ile savaş ve barış’ların DENEYİMİ ile ortaya çıkarmaktır. Bunun için gereken artık felsefi edebiyat ya da dini vaaz ile günlük dilin retorik ve diyalektiğinden kurtularak çok yönlü ve yanlı din ve felsefe konularında YBA den yararlanmak ve bunun için kullanmak ve bunun için öğrenmektir.. diye düşünüyorum.







Saray YAPARKEN Cover ve örtümü AÇMAYA çalışıyorum.
Ortaya bir Tower ve KULE dikiyrum..
Amma bir Mağara.. dan bir Mağaza..ya gittiğiminde farkındayım...

Kısaca bu benim KOZAm..
onu ROZA yapmaya çalışıyorum..
[ OZO ] imzamın müzesi..
lutfen içine girip kaybolmayın.. YBA öğrenmek.. kullanmak ve yararlanmakla çaba istemeyen USTA ya da yasa beklemeyen HOCA payesi ile kendi kulubenizi kendiniz yapınız.




Düzenleyen osmanziya - 19-Nisan-2020 Saat 12:53
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk