Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: BABALAR GUNU 2020 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: BABALAR GUNU 2020
    Gönderim Zamanı: 22-Haziran-2020 Saat 23:31
20200622_232140_BABALAR.rar

Burada üç dizin.. üç düz yazı.. dört resim yükledim.
hadi bir de bir tablo yapıştırayım:



Bu gün aile için şunu yazdım:




Baba aslinda aile ağacınin DİKEYİ ve amedidir.. bu gölge de o ağacin gölgesidir.. zaten insan eril ve dişil ile toplum ve birey unsunlarını taşıyan AİLE içinde var olabilir.. çünkü insanın AKVARYUMU ailedir.. beyt, ev, yuva ve konut devilen bu KOVUK.. belki bir AYI ini değildir.. ancak onu bu inden daha kötü hale getiren koşulları.. kuralları.. ortamlara.. yasaları.. yasakları.. görevleri.. işlevleri.. ödevleri ÖNLEMEK için insanın kendini bilmesi ve tanıması birinci ÖNLEM'dir.. bu ise bu güne kadar bu günde kadar olan önceden daha iyi ise.. ya da da daha kötü ise.. bunun ölçüt ve kriterlerini saptamakla sağlanabilecektir. Bu İNSAN denilen değerin insan bilimleri uzmanlarının elinden kurtulması ile olabilir.. çünkü BİLİM denilen kurum bu gün ÖĞRENME.. KULLANMA.. YARARLANMA esasına göre çalışıyor.. öğrenme kısıtlı.. kullanma kötü ve yararlanma zararlı hale getirilmişse.. bilimden ve logostan ve fünundan çıkan teknoloji bizi doğaya daha çok yabancılıştırıyor ise.. bilimden ve logostan ve hukuktan çıkan ideoloji insanı insana düşman edip uzaklaştırılıyorsa.. bunları yapanlar bilimciler ve dincileri çatıştırarak hakimiyetlerini sürdüren İNSANLAR ise.. insan olan insan'ın öğrenmeden TANIMAYA.. kullanmadan.. DÜŞÜNMEYE... yararlanmadan ANLAMAYA giden yolu araştırması gerektiğini düşünüyorum. Yani artık bu GÖLGE.. giderek azaliyor.. çünkü uygarlık ilerledikçe BOŞANNMALAR dahi azalıyor.. (salak salak artiyor yerina azaliyor yazmisim) karı-koca evlilikileri yerini kadın-kadın.. erkek-erkek birliktelikleri almaya başlayor ve medaya da bunu özendirdiyor.. filimler teşvik ediyor.. bence dünyayı insanlar yönetmiyor ve eğitmiyor.. öyle ise İNSAN olmak yolunda mesafe almamız lazım.. artık müslüman.. mason ve marksist olmak fazla bir işe yaramıyor.

Değerli bir arkadaşım paylaşayım dedi.. dedim
Alakaniza minnettarim ancak bu uslubumu beğenmiyorum.. Azize Kardeş.. dunyada herkes kotu bi ben iyiyim modu var.. kodlar tamm.. fakat uslubta iş yok.. birakalım bulundugu yerde kalsın.. eşşek sıpası.. o da dedi ki:Peki efendim..öyle kalsin ancak nacizane fikrimi soyleyeyim
Söz sahibinin degil
Ihtiyac sahibinindir.
Cumleler size ait olabilir uslup da oyle , ancak kaleminizden ciktiktan sonra duymaya ihtiyaci olan icin bir yol isaretidir.ve duymaya ihtiyaci olan bu uslubu belki de sevmistir..
Rifat ilgaz in hababam sinifini hic sevmedigim eserim diye tanimladigini biliyorsunuzdur.Ama vatandasi kac nesildir etkileyen tek eseri oldu.

Kimbilir belki bu fakirin de burada yayımlanan ikibine yakın yazıyı da yansıma bulduğunda benim bu beğenmedim yazımda toplumun hissiyatının yansıması olacak.. kimbilir.

Ancak bizi düşen kendimizi kurtarmaktır..
çünkü herkes ilk önce kendinden sorumludur.

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız

Osmanziya
Bu akşamın gece haberlerinde vardı.. ırakta fırat nehrinde nil çiceği istilası artmış.. bu çiçek ekonomiyi tehdit ediyormuş.. çünkü çiçek İSTİLACI.. yani kendinden başkasına izin vermiyor.. çok su emiyor ve nehri kurutuyor.. atıkları balıkları yaşatmıyor.. BİTKİ yeşil ve güzel ve alımlı bir çiçek.. ya yaptıkları ve yaptıklarının sonuçları..,

İşte böyle hayvanlarda var.. bu akşam haberini sunan haberlerden çok kendine dikkati çekiyordu.. nil çiceği gibi.. işte böyle insanlarda var.. işte böyle erkeklerde var.. işte böyle kadınlarda var.. dışı süs içi pis.. istila eden GÜZELLİKLER ve ihata eden KÖTÜLÜKLER…

Bu HİBRİT çağı bir KİBRİT kıvılcımayla yakacak işler.. peş peşe gelmeye başladı bu 2020 de.. elbette YAKINMAK birinci derecede değil ikinci derecede bir iş.. YÜKLENMEK için yakınmak gerekiyor.. ancak bir ömür boyu yakınmak sorunu ve işi ve çözümü yüklenmedikten sonra bir işe yaramıyor.

Davanın delilini yüklenmek.. sorunun çözümünü yüklenmek.. yanıtı değil soruyu yüklenmek.. ücreti değil hizmeti yüklenmek.. rahmeti değil zahmeti yüklenmek.. kısaca kolayı değil ZORU yüklenmek insana AĞIR gelir.

KIRK YILDIR bunu yapmaya çalıştım.. DÜNYA EFENDİLERİNİN TEZGAHLARIYLA birbirini biçmeye çalışan kürt ve türk ırkları içinde.. ancak UYANIK ne türk ne AYKILI bir kürt bulabildim.
Çünkü insan görüşüne mübteladır..
gerçek ise kendini arayacakları ister.. ve oldukça da pahalı satar..
çünkü hazır değildir.. onu sen kendin inşa edeceksin.. imar edeceksin.. öreceksin.. göreceksin.. göstereceksin..
yapman gereken tek iş DOĞRU ve DÜRÜST olmadır..
yoksa ne gerçeklere.. ne güzelliklere ve ne de iyiliklere asla ulaşamazsın...

Osmanziya 23.06.2020 00.18 Üçyol İZMİR







Düzenleyen osmanziya - 23-Haziran-2020 Saat 00:18
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk