Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: YASAM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: YASAM
    Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2020 Saat 21:44


YASA
YASAK
YAŞAM
İnsanım.. Türküm.. Müslümanım.
Doğruyum, çalışkanım, alışkınım.
Yasam küçükleri sevmek büyüklerimi saymaktır.
Ülküm ileri gitmek ve ülkemi yükseltmektir.


YAŞAM aş (besin) ve av (düşman) ile ev (ortam) ve eş (dost) dörtlüsünden ibarettir.. bu köpek içinde böyle sahibi içinde öyledir.. herkes ve hepimiz için en birinci sorun GÜVENLİKTİR.. insan için ayrıcı güvenilirlikte gerekir.
Yaşam ne kitapta okunduğu ne de face de yazıldığı gibi değildir.. diri deneyimi ve canlı dersi olan ibretli ifadedir.. her daim yenidir.

Buna rağmen biz yine de buraya yaşamın yasasını, makasını ve kasasını çizdik.

Hepimiz önce başlat sonra bitir yasası içinde hareket ederiz.. ancak bunun içinde de deneme ve yanılma ile araştır ve geliştir masası vardır. Bunun üstünde de öncele ve giriş ile izle ve çıkış kasası vardır. İşte bu kasayı çalıştırdığınızda neyin inat neyin sebat olduğunu anlarsınız.

Erkek iyidir, buna karşılık saygı bekler. Saygıyı görürse iyiliğine güvenilirlik ve emanet eklenir. Kadın güzeldir buna karşılık sevgi bekler. Sevgiyi görürse buna bağlılık ve sadakat eklenir. Sevgi ve saygı sadakat ve samimiyetler ilerlerse erkeğin gücü ve sebatı artar ve kadının dayanıklılğı ve sabrı çoğalır. Bu karşılıklı ilişki dikkatli ve ciddi bir şekilde ilerlerse onları kucaklayan çocukların sayısınca bağlılıkları artır. Burada evlilikte gereken 5 (S) den dördünü bahsettim.. bunlar çekirdekte olan beşince (S) ile temellenirse o hale gelir ki ne kadar yaşlanırlarsa yaşlansınlar.. karı tapılası kadın.. erkek kulluk edilesi koca haline gelir. Bundan sonra bu perdeyi yırtıp tapınmanın ve kulluğun ardındaki gerçek olan Tanrısal güzellik ve iyilik ortaya çıkar. Ancak bu sonuç kızlık ve oğlanlık döneminde başlayan insanın kendini araması, süreciyle başlar. Bu arayışta bir kimsenin bulunduğu yerel dilin ve coğrafi dinin oluşturduğu KÜLTÜR'ün etkisinden sıyrılarak bunların berisindeki ortak dili ve müşterek dinin ilke ve ülkülerini rehber edinmesi kolaylık sağlayacaktır. (Siz bu dır-dır'larıma bakmayın gerçekte olan "değil"lerle karşılaştırılırsa dediklerim bir ütopya olarak görülecektir.. ancak ideal olmazsa realitenin ne adı ne de tadı kalır.. bu bakımdan yaşamın bu umudunu yitirmeyin.. zaten utanmayı kaldırmazsanız umut dahi kolay kolay kaybolmaz.)

Tablolarımız kablolarla örerken versiyon 6 dan 31 e kadar geldiğinde aşağıdaki HABLO’yu elde ettik.
Bu son tabloda da Alman çevre kuramcısı Uexkull’un fonksiyonlar çemberini resimledik.

OSMANZİYA 15 10 2020
İZMİR ÜÇYOL
Yapay Zeka'ya alıştırıyorlar.. evde kalıp sanal çalışmaya alıştırdıkları gibi.. bu konuda şunları yazdım:

Yaşam.. ilk katmanında bir hücrelilerin yinelerek çoğaldığı katmandır.




İkinci katmanın eşeyli üreme da yenilerek çeşitlendiği katmandır. Bu ikinci katman kadın ve erkek yaşamı ile kemalini bulur.. ve ortaya beşeriyetin yapısından uygarlık ortaya çıkar.




Üçüncü katmanda beşeriyetin yapısında çıkan medeniyetin inşa ettiği İNSANİYET ortaya çıkacaktır. Bu durumda yaş-am insanî olduğunda am-aç olmaktan çıkar, ar-aç olur.




Ancak ne yazık ki YAŞAM çoğumuz için AMAÇ olmayı sürdürüyor; ÇOĞALMAK. Bu nedenle gelecekte gideren hayvanlaşan insanlara karşı makinaların giderek insanlaşacağı bekleniyor ki işte şuura makine EKLEME ya yda makineye şuur YÜKLEME'lerden oluşacak döneme üçüncü YAPAY katmana Yaşam 3.0 adı veriliyor.




İŞTE.. gerçekte üçüncü katman; yaşam amaç olmakta çıkıp ARAÇ haline geldiğinde ve yaşamın neyin ya da kimin aracı olduğu ya da yaşamın "anlam"ının arandığı konumda ortaya çıkar ki biz buna insaniyet-i kübra olan İSLAMİYET adını veriyoruz.




Her ne kadar bu gün için islamiyetin fotoğrafı yaşanıyorsa da eğer islamiyet-i suğra olan İNSANİYET yitirilmezse yaşamın araç olduğu ADAÇ da anlaşılır ve yaşanır hale gelecektir, diye umuyoruz.




İşte bu durumda seçim bizim: Ya doğuma doğru kaçar yaşamın amacı oluruz.. ya da ölüm doğru koşar yaşamı araç haline getiririz. Burada çekimi oluşturan güç ya özgürlük ya da sonsuzluktur. İkisini dengeleyen ortada kalır ve iki yönü birleştirir.




Allah azze ve celle yâr ve yardımcımız olsun. Amin.







Düzenleyen osmanziya - 15-Ekim-2020 Saat 23:00
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk