Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: SOL Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2611

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: SOL
    Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2021 Saat 13:09


Solun başına din-sizleri.. sağın başına hır-sızları
sünninin başına şiileri.. şiilerin başına sünnileri..
getirerek bu güne kadar idare ettiler..

Ya bundan sonra.. ne yapacaklar ?

Türkiye de çoğunluk suni ve türklerin başında.. türk ve sünni olduğu için ... İranda çoğunluk şii ve farslıların başında şii ve farslı bulunduğu için.. bir derece istikrar oluştu.. fakat ırakta şiilerin başında sünni.. suriyede sünnilerin başında şii olduğundan kararlılık ve uzlaşma ve barış sağlanmadı.. Libya ve mısır ise ayrı bir hikaye.. Suudiler ise şimdi Türkiye ile yarışır hale geldi..

Ya da güdümlü ve despotik.. otoriter ve totaliter yönetimlerle ORTADOĞUNUN dengesi bu kadar sağlandı.. ancak ileride orta doğunun halkları etik ve etnik değerlerden ziyade İNSAN olmayı öncelediğinde durum başka olacak.

Bu durumda geçmiş ve geleceğin kavşaklaştığı bu ülkede.. TÜRKİYE'de..
doğu ve batının kavuştuğu bu ulusda.. ANADOLU'da..
doğuya ve batıya örnek bir TOPLUM.. başladığında
dile ve dine bağdaşık.. emek ve özgürlükle barışık..
bir DEĞİŞİM yaşandığında..
SONUÇ çok daha başka olacak... diye düşünüyorum.

Fakat İSLAM ÂLEMİNİN her hangi bir coğrafyasında beklenen bu TOPLUMSAL DEĞİŞİM’den başka   asıl sorun nükleer harbin caydırıcılığından seksen yıl cihan savaşından kurtulabilen uygarlığın önümüzdeki yıllarda.. insanı doğaya yabancılaştıran BOZUK teknolojinin.. insanı insandan uzaklaştıran BAYAT ideolojinin elinden nasıl kurtulacağıdır.

Osmanziya 28.09.2021 üçyol-İzmir

Nazif ÇALIKOĞLU
Güzel tahlil abim.. Varol

..…

Abdusselam ÇİCEK
Fitne ancak kötülerin CEHENNEM kavgasıdır. Bir tarafı diğer taraftan daha iyi değil. Kendinize yazık etmeyin bedavadan ateş ortağı olmayın

ABİDİN GEMİCİ
Haçlı ve siyonistler artık toslamaya yaklaşımlar. Müslüman larla uğraşırken Çin belasını başlarına sardılar.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2611

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2021 Saat 17:59
Hırs zenginlerden.. hased yoksullardan.. pek ayrılmaz. Ancak çalışırken alnının teriyle yetinmek.. maldan çalmamak.. ya da çalıştırırken asgari ücret tuzağını düşmeden.. emekten çalmamak.. özel bir dikkat istiyor. Yoksulluk edebiyatı daha çok solun ve sosyalizmin dilindeyken vahşi kapitalizm.. insanileşerek insanların mal gibi alınıp satılmasını kaldırması.. devletlerin sosyal sigorta ve emeklilik ve sosyal güvenlik ile işçiye sahip çıkması gibi gelişmeleri de gözden kaçırmamak gerekir. Kaldı ki zamanımızda EMEK garip bir yola giriyor.. kas gücümü makinalara yükleyen sanayi devriminden sonra zeka gücümüzü de bilgisayarlara ve sonuçta yapay zekaya yükledikten bir süre sonra insan kasına ve beynine gereksinim kalmadığı günlerin hesabına yapıldığında kas ve beyin emeğinin de bir harbiyesi de bulunmayabilir. Ancak insan olmak noktasında bizim hevamızı ve hevesimizi.. hırsımızı ve hasedimizi.. tanımak ve denetim altına olmak uhrevi gelecek noktasında önem taşıyor. Ancak konuşmayı şu resme indirmek.. vahşi kapitalizim eğemen olduğu bu yüzyılın başına giderek bir anakronizme düşme yolunu açıyor.. artık müslümanların ve ona muhalif olan masonların ve ona muhalif olan marksistlerin konuyu yeni bir bağlamda açması gerekir diye düşünüyorum.

Göz ile gör'menin koşulları nedir ? Bu sorunun yanıtını bekliyorum.. bu güne kadar yazdıklarımdan ANLAŞILMAYANLAR için her hangi bir soru alamadım.. anlaşılmıyor yakınması ve eleştirisinden başka.. Şimdi bu SORU ile yanıtlamak isteyenler için bir KAPI açıyorum.. sorunun yeterince açık ve seçik olduğunu düşünüyorum.. ancak yanıtının da kolay olduğunu söyleyemiyorum.. basit bir sual gibi görünse bile cevabı kolay olmayabilir. Ancak bu konuda herkesin doğru ya da yanlış.. yüzeysel ya da uzman bilgisi bulunur. Bunun dillendirilmesi, konuşulması ve tartışılması bizlere çok şey kazandıracağını düşünüyorum.. özellikle izleyenlerin.. beğenenlerim.. dostların.. kardeşlerim ve arkadaşlarım için.. bunun için üzerinde duruyor ve ısrar ediyorum.

Göz ile görmenin KOŞULLARINI sordum.. Aya Sofya bile yanıt vermedi.. belki o yanıt vermeye alışık değildir.. hep sorar çünkü ve ben dahil bir kaç kimseden de yanıt alır.. dört gün önce bu soruma cevab alamadım.. bu güne kadar da ben size akıl ve kalb gözünün görme koşullarını görmüyorum.. diyerek bu gözler hakkında açıklama yaptım.. bu günde NEFİS göz hakkında açıklama yapmak istiyorum.. Nefis gözü bu BAŞ GÖZÜNÜ kullanır.. Ruh GÖZÜ de kulak sesini kullanır.. ruh nasıl kulaktan fazla ise nefiste gözden fazla bir hassasiyet ve hissiyattır.. Bunun kanıtı hayvanların görmesi ve duymasıdır.. hayvan ruhlarının görmesi ve işitmesi ile insanın görmesi ve işitmesi arasındaki büyük uçurum.. bize NEFS'in BASAR'dan ayrı ve fazla bir duyarlığı olduğunu kanıtlar. Fakat baş gözü ile kulak gözünü ayırmak.. akıl düşüncesi ile kalbin duygusunu.. nefsin duyumundan ayırmak kadar zordur. Bu konuda geniş bir araştırma ve derin bir çalışma gerekir diye düşünüyorum. Ancak baş gözünün görme koşulları üzerinde konuşmak bu kadar zor değil.. yeter ki konuya eğilelim ve soruyu merak edelim. İşte bu merakı ve suali bekliyorum.

ÇÜNKÜ SOL GÖRÜ.. bununla başlıyor.


Düzenleyen osmanziya - 28-Eylül-2021 Saat 18:00
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk