Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: hedef ve amac Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hedef ve amac
    Gönderim Zamanı: 15-Kasım-2021 Saat 00:02


Bu2021 Kasım ayı ilk yarısında Termal Tesis LAGUNA (Balıkesir-Sındırgı) da bu termal da bir haftalık hisse almamızın vesilesi olan Dostumuz Ali ÇEZİK ile yaptığımız sohbette.. dünyanın salaha kavuşması için öyle fazla bir fikir ve ideolojiye ihtiyacı bulunmuyor.. şu beş şeyi yapsalar yeter:

0-Her birimiz suçu kendimizde görmeliyiz.
1-Kul hakkını yemememiz gerekiyor.
2-Israf etmemek gerekiyor.
3-İşin en sağlamı yapın, Allah sağlam iş yapanı sever.
4-insan olman için bunlar yeter. Müslüman olman için bunları Allah azze ve celle rizası için yapmalısın. Birde Yaratan'ın insan verdiği en büyük lutuf; Merhamet ve muhabbet ve sabır.. gereği yerine getirilse yeter.

Gerçekten birkaç kural sonuç için yetebilir.

Örneğin bende bakara 177 ayetinin her şeye yettiğini düşünüyorum.

•     İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve peygamberlere iman edenlerin; mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir.

Keza İmamı Rabbanı tüm Kur’an kaybolsa ASR suretinden çıkarılabileceğini söylemiş.. hakikaten oradaki; kendini TASFİYE (iman v amel salahatı) ve örnekleme.. başkasına TAVSİYE (hakka ve sabrı) ve öğütleme.. bütün sorunları çözebilir.

Hatta böyle dört beş tane değil 1 tane bile insanı kurtarabilir.

ACELE
Accili bis-salatü   kablelfevt..
KABLE
accilü bit-tevbeti kablelmevt…
ECELE







Sanırım bu şahin kuşu.. hedefini saptamış ok gibi oraya gidiyor.. bizim ne hedefimiz var.. ne de gayemiz.. acaba yanlış bir sey mi söylüyorum ? Olabilir.. hedef ve erekler ile gaye ve amaçlar arasında bir ayırımımız var mı ?


KBL kökünden çıkarılan dört bildik sözcük; kabiliyet, kabuliyet, istikbal ve ikbal.. bulunuyor.

Dünyevi istikbal.. uhrevi ikbal.. iman ve islam kabuliyeti.. insan ve ihsan kabliyeti.. hepsi vakit ev ömür değerlendirmesine bağlı…

Günlük dilin düz yazısıyla (GDDY)yazılmış yazılarım ve özellikle tablolarım.. .. sizler için bir diri ögrenme ve canlı düşünme fırsatı.. bunlardan anlamıyorum diye uzaklaşmaktansa, bu kolay bir yoldur, yazıları ve tabloları anlamaya ÇALIŞARAK.. anladıklarını eleştirmek ve anlamadıklarını sormak yoluna gitmek.. hem sizin hem benim için kazanlı, yararlı ve verimli bir yoldur.. bu yol kolay değildir.. ancak imkansız da değildir.

Zaten bizim kazancımız zor ama imkansız olmayan aralıktan çıkıyor.. bir ömür hep böyle olmadı.. eğer zor diye kaçınsaydık.. şimdi yürümeyi bile öğrenemezdik.

Eğer yazdıklarımı düzelten bir editör bir yoldaşım.. düşüncelerimi eleştiren bir partner ve arkadaşım.. anladıklarını soran bir YBA öğrenicisi ve talebim..
Çıksaydı.. ben onlarla birlikte kazandıklarımızla şimdikinden biraz daha ötede bir yerde bulunurduk.

Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya

15.11.2021 Sındırgı-BALIKESİR 00.06


Düzenleyen osmanziya - 15-Kasım-2021 Saat 00:04
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk