Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: ortak dunya00 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ortak dunya00
    Gönderim Zamanı: 16-Kasım-2021 Saat 08:58




ORTAK DÜNYA00




Dün akşam önce DİLOZOF Dilara'yı izledim.. sonra bizim Barış ÖZCAN'ı.. Barış izlediğim DUNE ANALİZİ için şunları söyledim:

"KORKU VE SEVGİ.. KORKU VE AÇIKLIK... KORKU VE ÜZÜNTÜ.. insanın var oluşunun kendine başkaları tarafından dikte ya da empoze edilmesi.. eskiden inisiyans ile oluyormuş.. sonra liderin bağlılığı yetmemiş.. gurubun ve zümrenin illimunasyonu olmuş.. . bu günde illüstrasyonla kitleler aydınlatılmaya ve bağlanmaya çalışılıyor.. çünkü artık hedef kitle kişi değil.. aydın değil.. tüm toplum ve ulus.. yerel ve küresel kapsamıyla tüm "insanlık".. olumlu ve olmusuz mesajları olan bu dune sunum ile yolumuzu sanırım BARIŞ ile ayrılacağa benziyor.. ben de bir zaman The Matrix'i sevmiştim.. çünkü yol göstermeye ve yön vermeye çalışmıyor.. bilgi veriyordu.. bu DUNE filmi ile dünyadaki her dinden bir parça alınarak bilgi verme dışında YOL GÖSTERMEYE başlıyor.. YÖN VERMEYE uğraşıyor..

sanırım söylediğimi BARIŞ'tan başkası da pek te anlamaz.. biz.. bilimin paradigmalardından ve dinin doğmalarından kurtulalım derken.. illiüzyona dönüşen bu illüstrasyonların (filimlerin) masum olduğunu sanmıyorum.. belki ben bunu fildişi kulemde görüyorum.. lakin toplum ile içi içe olup ona içerik vermeye adananlar görmeyebilir. Barış fazla büyütme.. büyütülen her şey adamı uyuşturur.. Tanrı inancı bile.. eğer onun kutsallığı bir gözünü.. ahiretin sonsuzluğu öbür gözünü kapatmışsa dünya ve gerçeği ve bilimi ve gücü göremezsin. insanı iki eli gibi.. iştah ve iştiyakı kesilemez.. insanın iki ayağı gibi merak ve aşkı da kopartılamaz.. aşkın altında ise korku var.. bunu da koparamazsın vesselam."

Gelelim DİLARA'ya zaman yönetimi hakkında tüyolar veriyordu izlediğim sunuda.. Aslında çok konuşulan sözcükler yerleşiyor bir süre sonra sosyal medyada.. tamam konular günceller ve anlatımlar gündemler olarak yerleşiyordu sözcükler ve tamlamalar da yerleşiyor.. sözcüklere örnek FARKINDALIK.. tamlamalara örnek ZAMAN YÖNETİMİ.. öylesine yerleşiyor ki ne yapsan farkındalık.. duyumsamanın duyumalım ve duygulanımı var ama buna farkındalık diyorsun.. kadrindelik.. pardon kadr indelik yahu kadrini ve kıymetini ve değerini bilmeklik oluyor, buna da farkındalık diyorsun.. oysa bunların hepsi bir birinden "fark"lı ve her biri ayrı bir ARK'tan akar ve seni FİRAK içinde bırakır.. ayırt etmek ve ayrılmak.. işte birinci fark ve ikincisi kadr.. çünkü insan vucudu fark ve ademi kadr eder...

Gelelim "zaman yönetimi" aslında zaman sadece yönetilmez aynı zamanda ÜRETİLİR.. teknolojin kolaylık ve hızlılık ile çokluk ve ucuzluk yani dünyayı cennete çevirme adına bütün işler ÜRETMEYE dönük işlerdir.. zaman ve dünya seni eşşek gibi yani daha çok işş üretmen ve tabi ki çişş üretmen için çalıştsırır.. nerede iş orada çiş.. en büyük işimizde aslında çişş.. şimdi gençken çiş yaptığının bile farkında değilsin amma yaşlanınca en büyük işin çişin olacak ve YEME ve EYLEME bağımlılığını ve bağlılığını.. DEME ve İŞLEME alışkanlığının ve alışkınlığının DANİSKASINI gösterecek.. DEME ve İŞLEME ile YEME ve EYLEME süreç ve ilerleriyle o zamana kadar UYUMAYI sürdüreceksin bu KESRET dünyasında...

Ben buna tanrı tanımazlık diyorum ve resmini de yukarıda gösterdim.






Peki Tanrı tanırlık ne demek ?

Bu herkesin tanıdığı tanrıya göre değişir.. çünkü herkes kendisinde tecelli eden esmaya göre ayrı bir TANRI TANIR.. ki bunun adı aslında TANIKLIK'tır.. fakat hani şu bizim yukarıda sözünü ettiğimiz.. sözcük.. tamlama.. güncel.. gündem.. YERLEŞMESİ var ya.. işte bu TANRI TANIRLIK başka bir tamlama yerleşmesidir.. ancak bu güne ortak bir dil ve ortak bir din saptanamadığı için müşterek bir dilimiz ve müşterek bir dininiz de bulunmuyor.. Yöntem Bilimsel Analiz YERLEŞTİKTEN sonra belki olabilir.. ancak o zaman kadar biz eskileri animizm ve paganizm devrinde ayrı ayrı nesnelere ve kimselere TANRI diye taparken bu gün ayrı ayrı isimlere ve kelimelere ve ilimlere tanrı diye tapar hale geldiğimizi ve onları gözümüzde büyüttüğümüzü gözler önüne seriyor mu yum yoksa sermiyor muyum.. Eski tanrı BARIŞ öldü.. yaşasın yeni tanrı DİLARA.. tabi bu sözde ve sahte nesne ve ekimse söz tanrılarak TAPI'lacak tanrılar değil.. ya da tapılası karılar (kadınlar) ve kulluk edilesi erkekler (kocalar) bile tapılan tanrı değilller.. sadece çıkarından ve yararından dolayı alışkan ve alışkın olduğumuz bağımlılık ve bağlılıklar.. fakat MİLLET "tanrı" dedin ya pür dikkat kesilir. hele bir de ALLAH azze ve celle dememişsen vay haline.. küffarın koyusu sensin.. her ne ise biz bu tanrı tanırlık ve tanrı tanımazlık bahsine bırakım.. TANIRLIK konusuna ve koyusuna geçelim:






işte karşımızda koyu ve karanlık bir TANIRLIK ..

korkuların ve umutlarınla bağlandığın özdeşlik ve özgürlük tanrısı.. sonsuzluk ve başıboşluk ilahı.. birlik ve teklik Allahı.. daha adını sayamadığım ve tamlamalarını sıralamadığım bir sürü Dieu..Deius.. Dio.. Teo.. God.. Got.. Bog.. Boh.. geride ve arkada ve karanlıkta kaldı..



Bu saydıklarım çeşitli dillerde TANRI ADLARI.. bu seslerin bizim dilimiz deyus ve bok sözcüklerin seslerine benzerliğine ve TEO 'nun GÖZ anlamı ile yakınlığını bakarsak.. ya da Rab ve Nefis sözcüklerinin Kur'an-ı Mu'ciz-ül-beyanda "insan" için de kullanıldığını göz ardı etmezsek.. DİL konusunda ve dili tanımak noktasında üzerimize oldukça büyük bir YÜK düşüyor ki işte YBA bizi bu konuya çekiyor

Tüm bunlar DİL'in kötü ve kötüye kullanılmasının sonuçları.. işte tüm yarısı doğru yarısı yanlış bu tanrı tanırlık ve tanrı tanımmazlıkları bırakıp sizi TANIRLIK DÜZLEMİNE çağırdığım halde gelmiyorsunuz.


ANALİTİK DÜZLEMİN görsel, mantıksal ve metodik kullanımı size KARANLIK geliyor.. kendi tanrı tanırlık ya da tanımazlığını aydınlık ve sarı.. parlak ve beyaz görüyorsunuz.. bu da sizin seçiminiz..

bu KOYU ve KARANLIK tablo da da benim seçimim..

Amma size önerim.. hiç bir şeyi fazla büyütmeyin.. büyütürseniz onu kendini tanrı yaparsınız.. kimi büyütürseniz onun tanrısını tanrı sayarsınız.. İmamı Nursi’nin.. falanın ve filanın tanıdığı tanrı sizin TANRI’nız olur.. peki ya sizin Tanrı’nız KİM ?

Benece kendinizi “tanrı”nızı TANIYIN.. sonra tanrı TANIKLIĞA geçebilirsiniz.. fakat hepsinden önce sağlam ve sağlıklı bilgi ve buyruk taşıyan SÖZ’lere duyarlığınız olsun..
görüyorsunuz sözcükler ve sözler oldukça etkili..

   hatta bu işi biraz somutlaştıralım   tapılası bir karınız ya da kulluk edilesi bir kocanız olsun.. ya da siz öyle bir karı ya da koca olun.. gerisi daha kolay ve çabuk.. gelecek.. daha çok ve ucuz olacaktır.

Dünyayı da
Dili de
Dini de

Daha iyi ve güzel tanıyacaksınız, İnşaallah.

Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya

16.11.2021 üçyol-İzmir 08:57


Düzenleyen osmanziya - 16-Kasım-2021 Saat 09:26
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk