Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: YBA arabasi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: YBA arabasi
    Gönderim Zamanı: 19-Mart-2022 Saat 07:53
SABIR


SABIR   dizini içindeki dosyalar

20220319_075300_SABIR.rar




SİN ağacını inşa ettik..
sabır ve şükür motoru ile sadakat ve emanet direksiyonu olan YBA arabamızı imal ettik..
65 dosya içinde.

Sabır hakkında şunları yazmıştık:

Beyhan BUDAK demişki:
Bazı insanlar geçmişlerindeki hayal kırıklıklarıyla yüzleşmek yerine, kırıldıkları yerden kırmaya incittikleri yerden incitmeye başlıyor.
Bu kişinin kendisinin farkında olmadan kullandığı işlevsiz bir şifa tekniği.
İşlevsiz çünkü hem kişinin kendisine hem çevresine zarar veriyor.

Dedim ki:

Alışkanlik.. alışkanlikları kırmak zordur.. aksi gibi yenisini kurmakta zordur.. insani zorlayan bu çift dikişi sökmek için yıllarca uğraş verdim.. yine başaramadım.. BEYIN KİMYASININ Yazarı buna 44 gunluk sure verince anladim ki bu işi amigdala ve hipokampüs anatomisi.. dopamin ve serotonin fizyolojisi.. seker ve yağ kimyasiyle çözmek kolay degil.. başka bir çozum aramak gerekiyor.
Ögrenilmiş.. koşullanilmş.. kurallanilmiş dusunce ve duygu ve dileklerimizin tamamini damardaki kan yani hormonlar ve sinir kınindaki akişkan yani transmitterler ile ilişkilendiren çağdaş bir beyin kimyamiz var. Bunlarin ne kadari dogru ne kadari yanliş bilemeyiz. Bilim dogru bildiklerimizin yanliş.. yanliş bildiklerimizi dogru olduklarini tespit ederek ilerler.

Ancak kuramsal olarak ◇ iki çakısik üçgen modeliyle insanbilim yaparim.. modelin ayrintisina girmeden.. irade ve onun altinda ogrenilmis ve bu nedenle değiştirilebilir bilgi ve degerler.. bunun atindaki refleksleri yerleştirerek alişkilarla baş edilebilir bir iradenin Biiznillah OZGUR ISTENÇLE inşa edilebilecek seçimlerden sorumlu oldugumuza inanirim. Saygilarimla.

Bir kardeşime dedim; dediğiniz gibi tüm güzel işler sabırdan sonra gelir.
evet sabrın sonu selamettir derler..
"beklemenin" iki hali bulunur biri SABIR yani dayanmaktır.. diğeri RABAS yani beklemektir.. dikkat ederseniz sağdan RBS soldan SBR.. aynı harfler.. böyle kelimelere POLİNDROM adı veriliyor. RASAT edip "Bakma"nın şimdi haline GÖRMEK sonraki ve gelecekteki haline BEKLEMEK.. yani RABAS denilir.. geçmişteki haline de RAHAS deniliyor.. mazi rahas.. ati rabas.. şimdiki muzari ise rasat.. tüm bunlar aslında İRADE'nin SABIR demek olduğunu da gösteriyor.. anında tepki veren kimsenin iradesi bulunmuyor demektir.. refleksler aniden tepki verir.. irade geçmişten ders alarak şimdi de geleceğe dönük iş yapar ki bu da ancak SABIR eylemi ile oluyor. ve bunu da bu cuma tebriğiniz ile öğrenmiş olduk. Teşekkür eder...




Dinnur YAŞAR

19.03.2022 Üçkuyular İZMİR








Sağlıcakla kalın

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…





SABIR cennette bir dağdır, denilmiş.
SABRIN sonu selamettir denir.
Bir kardeşimiz beraat tebriği göndermiş,
tüm güzel şeyler sabırdan sonra gelir diye..
Bu doğal olarak böyledir çünkü her şey nedensellik ilkesine göre cereyan eder bir merdiven basamakları gibi.. basamakları atlarsan düşersin.. zaten mirac denilen uçmakta da merdiven demektir.

Bu demek değildir kesin kes nedensellik zincirine uymamız zorunludur.. bazıları bunun böyle olduğunu düşünür ancak yanıldığımız Bu yüz yılın başında ortaya birlikte ortaya çıkan determine izafiyet kuramı ile istatistik kuantum kuramı nedensellik ve amaçsallığın birlikte olduğunu gösterdi.. şimdi onu sicim kuramı ile birleştirmeye çalışsak henüz DENEYSEL olarak başaramadık, kuram olarak duruyor.

Her ne isi bu fiziğin işi.. mantığın işi.. matematiğin işi ve fakat aynı zamanda psiğin işi.. ve bu arada maus   ile klavyenin de işi.. beşi birlikte olup bir FARE deneyi yakalayamadılar.. çünkü planck uzunluğu namı diğer hilbert mekanı tutulamaz.

Dediklerimden bişi anlamadınız.. çünkü anlamda yakalanmaz.. yakalansa yakalansa anlatım yakalanır onu da tam yakamazsınız anlamı yakalayasınız.. çünkü bu iş ne sorundan yakınmaya benzer ne de çözümü yüklenmeye.. ancak lâ havle ve lâ kuvvete dedikten sonra iş ortaya çıkıyor.. onu da demeye ne gücümüz oluyor ne de gürümüz. Çünkü değişimi yakalamak işi tutmaya ve de'meyi yutmaya benzemiyor.. değişim ve deyişim arası bir delişim o... çünkü laf değil "işlem" ve "işletim"lerde samimiyet ve ciddiyet.. istiyor.. "eylem" ve "etkinlikler"de safiyet ve halisiyet bekliyor.. ve daha pek şey gerekiyor bizim haberimiz olmuyor.. Buna rağmen biz SABIR dağını adım adım işledik.. YBA arabasını vida vida işlettik.. Bu gün için biraz hantal olabilir ancak yarın zarifleşecek...
Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Mustafa BUĞUÇAM 19.03.2022 Üçkuyular.İzmir.


Süpersimetri.. her şeyde ve her yerde ve her zamanda geçerli olan yasalar anlamında dünyanın büyük bir resmini çıkarmaksa eğer.. bu resim benim için öyle.. senin için öyle değilse.. o senin ve benim sorunum olabilir.. öyle ise onu konuşmak ve tartışmak ve eleştirmek için ortak bir gerekecektir.. böyle bir imkan yoksa... biz yine fiziğin süper si-metre"sine ele mahkum bağlı olacağız..





Düzenleyen osmanziya - 19-Mart-2022 Saat 08:21
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Mart-2022 Saat 15:44
Kimseye bilgi vermiyorum.. içerikli bilgiler sadece reklamdır.. Yakınlarıma da YBA arabasını inşa ettiğimi söylüyorum.. işte bu yapılandırmanın ucu da yavaş yavaş görünüyor..




Burada sunulan tablolar, mükerreren söylediğim gibi, geleceğe ulaştırılmak üzere siber uzaya emanet edilen çalışmalardır.. sizlerin her birinize bile alın bunları saklayın diyemiyorum.. çünkü kendim elimdeki on binlerce tabloyu değerlendiremiyorum ki sizler değerlendiresiniz.. hatta dört emelimden biri HULASATÜLHASILA idi.. yani en seçkin yüz tablomu saklamakta.. fakat sonradan anladım ki yaptığım son tablolar zaten kendi kendine seçkinleşiyor benim seçimim olmadan.. diğer YÖNTEMBİLİM kitabından 'den başka üç emelim Kur'an-ı Mu'ciz-ül Beyan'dan kendi HİZBİMAHSUS'um   .. insanbilim ve islambilim.. dir. Bu tablolar önce insanbilim olarak başlıyor sonra islambilim olarak batiyor.. genellikle 23.cü tabloya kadar insanbilim oluyor.. bundan sonrakiler islambilim oluyor..


IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk