Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: YBA çalışması AMAZON'da satış çıktı.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: YBA çalışması AMAZON'da satış çıktı..
    Gönderim Zamanı: 21-Haziran-2022 Saat 00:08


BİRLİK VE TEKLİK



Birlik ve teklik birbirin besleyen ve destekleyen tecelli.. ancak insanda akil ve kalb bağdasimi ve toplum ve birey uyumu.. sağlam ve sağlikli olmayinca kosmosda kaos.. homosta patos çikabiliyor.. bu da nomos ve sophosun açılimini sağliyor.. ayrıca onemli olan LOGOS'un kendini bilmesidir.. degerli bulunanda başkasini tanimasidir.

Kendisini ve başkasını tanıyan böylece haddini bilecektir. Kendini bilenin ve başkasıni taniyan "hadd"ini bilemezse başkalariyla işbirligı olanağini kaçırir.

Belki de yüzden kırk yıldir i çalisma aşamasindan IŞBIRLIGIYLE uretim aşamasına geçemiyorum. Kendim tabloları kendim turetip kendim tuketiyorum.
Oysa uretim başkalarinin tuketecegi ya da tuketebilecegi URUNLERI ortaya çıkarmaktir..
Şu da gozden kaçirilmamali.. baziları gelecege çalışir. Belki şu anda bu ürüne gereksinim bulunmuyor ancak gelecekte olacaktır.

YBA en yakın çalışma Tony BUZAN'ın zihin haritalarıdır. Söz konusu çalışmada beynin sinaplarının doğaçlamasına paralel bir analitik düzlemi tekniği ortaya koydu.. tekniklerin yönteme ilerlemesi daha çok KAPSAYICI olmasına bağlı.. bir teknik bir alanda kullanılıyor başka alanlarda kullanılmıyorsa sadece o alanın çözümü olarak kalır. Ancak bir teknik başka alanlarda da başarılı çözümler yapıyorsa yöntem haline gelmeye aday demektir. Bu yöntem bir karşılama ve yükleme işlevi görebilir. Başka bir yöntem bir karşılaştırma ve yargılama işlevi görebilir. Ancak bir yöntem hem yükleme ve yargılama yapabilir hale gelmişse dil olmaya yönelmiş demektir.

Biz mantıkta karşılaştırma ve yargılama yapabiliriz.. karşılama ve yükleme yapabiliriz.. aynı işleri matematikte yapabiliriz. Ancak mantık KUTBİ olarak çalışır.. matematik NİSBİ olarak çalışır. Birinin alanı düzenlidir.. diğerinin ki rast geledir ve bu bir ihtiyaçtan çıkmıştır.

Bilgisayar işlemcisi ve belleği hem mantıksal koşullandırma (ALGORİTMA) hem matematiksel hesaplama yapabilir. Çağımızda mantık ve matematik yanında ÜÇÜNCÜ dil olarak (Proğramlama Dilleri) olarak ortaya çıkmıştır. YBA çalışmasında (KİTABINDA) kanıtladığım gibi YBA “metodik” olarak hızlı bir anlam sürücüsü olarak karşılaştırma ve yargılama yapar.. hem kolay bir anlatım aygıtı olarak karşılama ve yükleme yapar.. böylece DÖRDÜNCÜ bir ortaya çıkacaktır.. diye düşünüyor bu fikri bu yapıtla tartışmaya açmış bulunuyorum.

[FFZB] OSMANZİYA

20.06.2022 Erciş-Van
web sayfamın garipliğine şaştım.. paylaşımı kırmızı ve kalın çizgiyle gösterdi 21.06.2022 00:25

Düzenleyen osmanziya - 21-Haziran-2022 Saat 00:21
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk