Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: meryem Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: meryem
    Gönderim Zamanı: 04-Temmuz-2022 Saat 02:29
Mutluluk ve Kutluluk
DÜZELTİLMİŞ: Güzellik sevgiliyi bulur.. sevgili de güzeli.. İyilik saygılıyı bulur.. saygılı da iyiliği.. güzellik ve iyilik bir buyruk.. bir değer ve bir sevgi ve saygı verir.. saygı ve sevgiden.. değere.. değerden buyruğa doğru ilerlersin.. orada vardığında ilk buyruk: "önce başlat sonra bitir" yasasıdır.

Bu fena koşulları öyle yasadır ki yarılanma ömrü 34 milyar yıl (aslında on üssü eksi 34) olan PROTON bile bâki kalamaz.. bu fani yasa üstünde bulunan başka termo-dinamik ve semio-sibernetik ve sair yasalarla bizi daha yukarılara götürür.. boyutlara evren biner.. evren insan ve dil biner.. dine din ve islam iner ve böylece bizleri var sayma ve yok sanmaların üstündeki var oluş ve yok ölüşle tanıştırır..

İşte İNSAN bu düzlemde aid oluş ile sahib oluşu karıştırır.. bilmekle bilmemek karışır.. anlamakla anlamamak karışır.. inanmak ve inanmamakla karışır.. bu karışanlara KARMA demiş kurtulmuş HİND kültürü.. NİRVANA’ya erişmiş.. fakat ne yazık ki kendini TANRI sanmış ve SANRI'larla yine karışmıştır.. burada “insan” içimizdeki güzellik ve iyilik arası ALAKA yani “ilgi”den yola çıkmıştır.. ilgi’den sevgi ve saygıdan başka bir de dışarıda gerçek ve doğru arası “bilgi” bulunuyor.. ya da “belge” çıkıyor. İnsan ve sevgi ve saygı ve telkin ve yokluk yolculuğunu DOĞU’da izlediğimiz gibi bu bilgi ve belge ve varlık ve irade yolculuğunu da BATI dünya sın da izleriz..

sonuçta BÜYÜK HABERE geliriz: Anin-nebe-ilazim.. ahiret yani SONSUZLUK.. sonsuzluk var oluş ile yok ölüşün arasında ÖZGÜRLÜKTE gizli.. ve onun anahtarı olan İSTENCE takılmış.. kilidi ise SEÇİM'indir.
Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.
Mutluluklar ve kutluluklar dilerim.

[OFZO] 04.07.2022 Erciş-Van





Cromdan web sayfama ulaşamayınca OPERA'yı denedim..

Esrar-ı Şeriatı.. Fatiha-i Şerife Anahtarı ile kırk yıldır açmaya çalışıyoruz.. çok şükür.. bugün SORUN-LULUĞUMUZ olan mal ve hizmet sunumu ile Hamd davasını.. SORUM-LULUĞUMUZ olan fazilet ve kemalat serimi ile Hüda duasını ayırabildik..
SONSUZLUK

Sonsuz bilimin çöpüdür.. çöplüğüdür.. Feynman Fizik Yasaları üzerine kitabında; "Bütün yasaları birlikte ele aldığımızda ortaya çıkan şu SONSUZLUK sorunu var. Ancak çöpleri halının altına süpüren kişiler öyle akıllılar ki, insan bazen bunun önemli bir paradoks olmadığını düşünüyor. "der. Sanırım sizinle aynı zamanda yola çıktık.. birbirinden değerli İÇERİKLİ Tekin yazılarınızla bu güzel hizmeti sunuyor ve sürdürüyor sunuz.. elbette bu tek başına değildir.. başarı tek başına olmaz. Bu on yılı aşkın sürede YBA izleyeni olmada sadece iki destekleyene oldu.. onlarda ayak sürüyorlar.. bu sure içinde de böyle yakınmadan fazla bir iş yapamadım.. her ne ise.. MARKA'nız bilimin hali altına süpürdüğü SONSUZLUK ise önde görünen MATH Descartes'den beri BİLİM dili hatta bilim dini haline geldi.. öteye götürmüyor.. YBA ile felsefe ve din arasında ortak bir dilin inşasını sağlamak.. hatta dilin kökenine.. hatta dinin kökenine.. için bir ARAÇ olma savını sürdürüyor.. ancak onun önemini ve değerini kavrayan ve anlayan.. maalesef şimdi bulunmuyor.. elbette yarın herkes anlayacak ve kavrayacak bu değeri ve önemi.. ancak o zamanda burada bulunmayacam.. hep böyle olur zaten.. Sağlıcakla kalınız.. başarılarınızın sürmesini dilerim. [ofzo) 04.07.2022 Erciş-Van

İNSANIN HAMMEDESİ
İnsanın hammadesi.. evrenin kendisi.. insan ise işlenik maddesi.. elbette bu işin atık maddeleri.. artık maddeleri.. olacak bir KAYA kendini HEYKEL haline getirdiğinde etrafına saçılmış kaya parçalarından KAOS'un kosmos'unu.. PATOS'un homos'unu.. SOPHOS'un nomos'unu görürsünüz.. ve kültürümüzün tabiriyle AY göğe çıkar fakat GOD'da ne çeker.. işte o göt sizsiniz.. fakat sadece bir yansıması.. kendisi değil.. yansıması böyle ise kendisi de şöyle diyemezsiniz.. çünkü Tüm Kur'anı okursanız onu İHLAS suresi ile bitirirsiniz ki o nokta tüm okuduklarınızı ve bildiklerinizi sonlandırır.. çünkü O ne doğurmuş evrendir ne doğrulmuş insan.. saydıklarınızı ve sandıklarınızı sıfırlar.. çünkü o ne doğurmuş kadın ne doğrulmuş erkek.. bir de utanmadan kadınlık ve erkekliğinizi yadsır.. kemali ererseniz kadınlığınız erkekliğiniz kalmaz dersiniz utanmadan.. her ne ise işte Fatiha'dan girip İhlas'la çıkıştı YENİ bir anlamla kitaba başlarsınız.. mümin çıkar müslim girersiniz.. müslim girer muttaki çıkarsınız.. akıllı girer.. deli çıkarsınız.. deli girer akıllı çıkarınız.. ancak asla KADINLIĞINIZI VE ERKEKLİĞİNİZİ bırakamazsınız.. çünkü siz ancak ikinizle birlikte.. evren kadını ve insan erkeği olarak O'na aynasınız.. bağışlayın direkt ve damardan konuşurum. [OFZO] 04.07.2022 Erciş-Van




Düzenleyen osmanziya - 04-Temmuz-2022 Saat 10:56
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk