Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 05 TEMMUZ 2022 tarihli yazılar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2596

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 05 TEMMUZ 2022 tarihli yazılar
    Gönderim Zamanı: 05-Temmuz-2022 Saat 16:50

Tablo yapma yazı yaz..
yaz yazılır mı ?
saz çalınır mı ?
Saz çalınır lakin yazı yazılmaz.. ne yazılır ? SOZ

Öyle ise

söz okunur
"soz" yazar

diyeceğiz.
Yani kelamın kıraatı bulunuyorsa.. sözün okunması oluyorsa..
kalemin kitabeti.. yani "soz"un yazması olur.

Soz, okunan sözü yazar.

Bakalım kaleminin ve sozun yazdıklarına ne diyeceksiniz ?

YONTEM BİLİMSEL ANALİZ


ana babasına huzur evini koyup barınaklardan kedi köpeği evlat edinen bir nesil geliyor diye yakınıyor.. Evet, böyle bir nesil nasıl geldi.. bu nasıl neden bulundu.. bu neden niçin oldu.. zorluğu sorunlara ve sorunu sorulara çevirmek zorunluluğu varsa.. bu nasıl ve neden ve niçin sorularına yanıt vermeye çalışmalıyız... elbette derdimizi söylemek normal ve sorunumuzdan yakınmak doğal.. ancak daha etkilisi sorunu çözmeyi ve soruları yanıtlamayı yüklenmektir. Peki benim bir çarem bulunuyor mu ?

vet.. bütün görüş ve tutumlarımız.. tüm yaşantı ve davranışlarımız DÜŞÜNCELERE dayanırlar.. hatta İNANÇLARIMIZ bile düşünce temellidirler. Bu durumda düşünmelerimizin sağlam ve düşüncelerimizin sağlıklı olması kuramda.. YÖNTEMLİ olmasına bağlıdır. Bu bağlantı ve dayanağı göz önünde bulundurarak 13 sene önce YBA çalışmasını ortaya koymaya çalıştım. Çok şükür bu çalışma YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ YBA Mustafa BUĞUÇAM ismiyle AMAZON da yayımlanmıştır.

Düşünleri arıyorum çünkü arayanları düşünüyorum.. sloganıyla başlatılan bu çalışma sözlerimizin taşıdığı bilgi ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlı ve bunların koşullarını ve kurallarını aramaya uyarlı çalışma arkadaşları çağırmaya yönelikti.. hatta bunun için ÇARŞAMBA ÇALIŞMASI isimli ZOOM da bir girişimde başlattık.. lakin bilinenleri öğrencilik ve öğrencilere öğretmenlik mentalitesini aşamadık.. bilinmeyenleri öğrenici ve öğrenicilere öğretici aşamasına geçemedik. Sonuçta doğma.. paradigma.. mentalite.. süzgeçlerine takıldık.

Ancak çoğu insan hazır bilgi.. hazır çözüm.. hazır erkek.. hazır kadın.. hazır iş.. arar da bunları hazırlamayı ve hazırlanmayı düşünmez.. Hazır açık ve seçik Sehil yani ANLAŞILIR sözler, sağlam ve sağlıklı sözlere yeğlendiği ve kolaylık zorluğa üstelendiği sürece.. bu tür sorunlar daha da katlanarak bunalım haline geleceği ortada. Buna karşılık aydınları ve düşünenleri ve arayanları zora ve temele ve yönteme çağırmaktan başka bir çare görünmüyor.
[ofzo] 05.07.2022 Erciş-Van


İnsan islam olmazsa salah bulmaz
İslam insan olmazsa halas
olmaz.

DEDİLER Kİ:
600 sene Kur’an-ı Kerim’i rehber edindik, dünyaya hükmettir.
90 sene Avrupa’yı rehber edindik; bir baltaya sap olamadık.
Allah, bize tekrar Osmanlı’nın yükselişini nasip etsin İnşaallah, Amiinn.
DEDİM Kİ:
Altı yüz sene.. 600 sene İbrahim ve Musa ve İsa ve Muhammed Aleyhisselamlar arasında ORTALAMA süre.. demek ki bir din.. altı yüz senede eskiyor.. dünya değişiyor ve gelişiyor ki yeni bir yol yeni bir kitab ve yeni bir rasul geliyor. Son semavi ve kitabi, nebevi ve İlahi dinden sonra
Bir 600 altı yüz sene geçti.. yeni bir kitab İNMEDİ ..
bir 600 altı yüz sene geçti.. yeni bir nebi GÖNDERİLMEDİ..
hele son İKİ YÜZ senede öyle köklü değişiklikler oldu ki.. yine ne kitab geldi ne rasul geldi…

Diyeceksiniz ki Kur'an-ı Mu'ciz-ül-Beyan SON NEBİ.. Muhammed Aleyhisselam SON NEBİ.. elbette öyledir ancak SON İKİ YÜZ SENEDE on bin senelik bilişim.. tarım.. kentleşme.. sanayi İNKİLABLARIYLA İbrahim Devrim Özmen'lerin tanık olduğu yüz binlerce katı değişimler, yenilikler ve devrimler oldu. İnsanlar islamiyet zamanında bir mal gibi köle olarak alınıp satılırken bu gün hak ve borçlara ehil bir hukuk sujesi..

Kur'an indiği zaman dünyayı Akdeniz ve çevresinden ibaret biliyorduk.. insanın beynini kanını soğutan makenizma biliyorduk.. genetik kodlardan haberimiz yoktu.. nörolojik yapılanmalardan haberimiz yoktu.. yani kainat ve insan hakkkında öyle yeni ve çarpıcı bilgilere ve değşikliklere ve dönüşümlere ve devrimlere maruz kaldık ki böyle bir dünyanın prolemlerini çözümün eski dinlerin müntesipleri çare bulamadı.. bunlara karşı çıkan yeni dinler yani nasyonalizm.. kapitalizm ve sosyalizm de son elli yılda demode oldu.

Bu durumuda boyutlara bindirilen evren-dünya.. evrene bindirilen insan-dil.. insana indirilen islam-din.. uygarlığı meydana getiren KÜLTÜR'ün olmazsa olmaz üç koşulu.. beşeriyetin bu yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği en yüksek yapı ise İNSANİYET.. ancak onun kökünü, yeşil ve mavi ve kızıl totaliter ve otoriter partiler ve ideolojiler ortak insani değerler olan dil ve din ile emek ve özgürlüğü paravana ve paratoner ederek kurutmaya çalışıyorlar.

Şimdi insaniyetin bu yapısından insaniyet-i kübra olan İSLAMİYET'in kapısını nasıl açacaksınız ? Hala asr-ı saadet ile teselli bulup öykünerek mi ? İlk dört yüz senede ortaya çıkarılan başarılarla övünerek mi ?

Sünneti seniyyeyi böyle SAKIL ve SARIK olarak mi mı anlıyorsunuz.. AHLAKIN hiç mi değeri bulunmuyor ? Ben senedir durdurulan felsefe ve hikmete.. son üç yüz senedir dondurulan bilim ve hukuk bu kıyafetler mi diriltecek ve canlandıracaksınız ?
Ahseni ameli böyle mi anlıyorsunuz.. ahlaktaki sadakatın ve emanetin soyunu.. hikmetteki iktisat ve adaletin kökünü kurutarak mı ?

Asrı saadetten sonra gelen asırları suyununun suyu.. suyunun suyu.. suyunun suyu.. görerek mi ?
Asrı saadeten hemen sonra gelen evladı rasülün katlini nasıl açıklayacaksınız.. o zamandan beri süre gelen kan davasını nasıl yorumlayacaksınız.


Müslümanların kibri gavurların küfrünü çoktan geçtiğini görmedikten sonra asla İNSAN’ın nasıl insan olduğunu asla bulamayacaksınız. İnsan islam olmadıktan sonra asla salah bulamayacağı gibi islam da insan değilse asla halas olamaz.. vesselam.[OFZO] 05.07.2022 Erciş-VAN


EŞLERİN TARTIMASI
Teşekkür ederim.. Evlilikte tartışmayı kavgaya dönüştürmeyin. Tartışma SORUNA ilişkin.. kavga ise EŞLERE yöneliktir.. bu nedenle eşinizle kavga istiyorsanız sorunu bahane etmeyin.. 😉 Alın boks eldivenlerini ringe çıkan.. hiç olmazsa para kazanırsınız...

GARİB DÜNYA

İnsanlar insanları yorarlar da.. sadece yorumlamazlar. Bu bize şimdiki zamanın hediyesidir.. şimdi zaman olmasa idi ne geçmişi yorumlamak ne de geleceğe yorulmak zorunda kalırdık.. şöyle de olabilir.. geçmişte yorulurduk geleceği yorumlardık.. acaib…

Bilim adamları geçmiş ve gelecek simetriktir "di-yor"lar da inanmazdım.. geçmiş ve gelecek birbirinin aynı ise İKİSİNİN arasında şimdiki zamanın olmasına ve içinde insanların bulunmasına gerek var mı ? sonuçta dünya garib.. dil tuhaf.. din acib.. böylece bilgi ve sevgi biter hayret başlar.. böyle bir dünyada dahi "akıl"lı olan da yazarlık yapmaz.

Buna rağmen yazarlar.. DİL ile savaşan kahramanlardır, belki tanrılardır. Bizde onların okuyucu kullarıyız. Eğer güzel bir editörüm olsaydı bende iyi bir yazar olurdum. Gerçeği örüp doğruyu eğirip başımızı çorap olarak dokuyoruz zaten.. dil ise kafamızdaki yel değirmeni...

ARAYACAKSIN
ara.. tara.. kara.. sara...
DÜZELTİLMİŞ : 05.07.2022
Arayacaksın..
“aramadan bulunmaz”..
kuvvetli iken arayacaksın..
zayıf iken arayacaksın..
ancak şunu da derler
“aramakla bulunmaz”..
fakat bulanların da
ancak arayanlardan olduğunu da
hiçbir zaman unutmayacaksın..,

öyle ise önce ne aradığına bak..
NE BEKLİYORSUN…
sonra kimi aradığına bak..
KİM BEKLİYOR…
sonra neden arandığına bak..
EKLENDİĞİNİ bil.
sonra niçin aradığına bak..
TEKLEDİĞİNİ SİL.

baklavamı yiyorsun
yoksa baklamı ?
Ve aramaya devam et…

Kalemin kitabetinde..
Kelamın kıraatında..
Melin emelinde..
Malin amelinde..
sonuna kadar.

Ve BULDUĞUNDA..
Gerçek ve doğru ile iyi ve güzel’i,
OL.. olabilirsen…
04.07.2017

CENNETLER
Cennet kazanılmaz.. verilir lutfu ilahi ile.. ancak locaya mı oturulacak.. kapı önüne mi ilişilecek.. buna biz karar vereceğiz.. sanırım üç aşaıa beş yukarı sekiz cenneti hangisinin ne ile elde edileceği de açıklanmıştır.. bu fakir 8 cennet adı saptadı.. üstte bulunan aşağıya.. aşağıda olan yukarıya doğru.. yani insan terakki ederken sukut edebildiği gibi tedenni ederken suud edebilir.. İŞTE CENNETLER: kadınların sadakatı ve erkeklerin emaneti.. karıların şükrü ve kocaların sabrı.. babaların adaleti ve annelerin iktisadı.. hocaların vefası ve ustaların fedası..


Düzenleyen osmanziya - 05-Temmuz-2022 Saat 17:01
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk