Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: hikmet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2555

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hikmet
    Gönderim Zamanı: 02-Ağustos-2022 Saat 10:42



HİKMET

Hikmet rahmeti yönetirse meyvesi de bereketli olur.. eğer rahmetinde hikmet.. kudretinde izzet bulunmuyorsa.. ilminde inayet ve iradesinde adalet olmuyorsa.. işler kötüye gidiyor demektir.


Öyle ise bu işe HİKMET'den başlayalım.. Hikmet nedir ?

Dinnur YAŞAR






Hâkim..
Hakîm..
Hekim..
Hakem..
Hüküm..
Mana..
Gaye..
"Eleysellahü bi ahkemilhâkmîn"
Et-TİN suresinin son cumlesi..
Mustaf BUĞUÇAM




HİKMET.. hikmet-i hükümette yini eşyaya ve eşhasa hükm etmekte ortaya çıkan bir sır.. emek vermekte.. ekmek elde etmekte.. tohum ekmekte ortaya çıkan bir gizem...
OSMANZİYA



20220802_103809_HIKMET.rar

HIKMET dizini içinde dört alt dizin var.
BILIM alt dizinin de 17 tablo
OLUS dizininde 21 tablo
SIFAT dizinin de 5 tablo
YARATMA dizinin de 21 tablo
Bulunuyor.
Bu alt dizinler içinde tabloları versiyon sırasıyla imgelediğinizde, kabloları birbirine bağlayıp tabloları anladığında, tabloları birbirine bağlayıp dizin içinde oluşan “Hablo”yu anladığından dizin başlığını anlamış oluyorsunuz. Oluş ve Yaratma hablosunu anladığınızda.. Sıfat ve Bilim hablosunu anladığınızda.. bu inceleme ve irdelemelerden tahayyülden.. izleme ve imgelemelerden, tevehhümden.. fehme, fıkha, fikre geçecek yani tefekkür edeceksiniz.. Lakin siz bunların daha hiç birine başlamadınız ki ?
Alıştığınız HAZIR açık ve seçik SEHİL yani anlaşılır yazılarla dilin yüzeyinde gezinip düşün kenarında yürüyüp kendinizi çok şeyler biliyor ve anlıyor sanıyorsunuz. Olabilir.. insanlar alışkanlık ve alışkınlıklarından kolay dolay kurtulamaz bir olay yürür giderler.. akıbetlerine doğru.
Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

[ozfo] 02.08.2022 Üç kuyular-İzmir


YEDİ YIL ÖNCE Aşk karpuz yemek değil karın buz.. buzun su.. suyun hava (sıs) olması ve kaybolmsidır. Diyerek bu yazıyı paylaşmışım.

Yazıda “AŞK iki nesnenin ele ele teması, iki kimsenin göz göze teması (GEREKSİNİM) değil iki kimsenin aynı anlamı anlatması iki gönlün aynı amaca araç olmasıdır.(ARAYIŞ) denilmiş.

İmamı Nursî’nin dediği gibi AŞK muzaaf bir ihtiyaç ise bir işi başarmak için ikiden fazla kimselerin bir araya gelmesinden daha çok işe gereksinim var ki ?

Hem ASK İngilizce soru demektir.. sorunun bir ucu sorun bir ucu zorluk.. üç birlikte bir “iş” etrafında insanları toplar.. bu iş, bir hedefi ele geçirmek olduğu gibi bir amacı gerçekleştirmek ve bir “esma”yı sağlamakta olabilir.

O esma’da o insanları bir araya getirir.

[ofzo] 02.08.2022 Üçkuyulur-İzmir


İki çizgi
Toltsoy'un dediği gibi "Bu gün yarın öleceğini ve geriye hiç bir şey kalmayacağını anladığın zaman her şey ne kadar önemsiz" görünüyor. Bu yarından gelen ve bu gün itibriyle düne akan bir çizgiyi görmektir. Ancak asıl işlevinin dünü bu gün vasıtasıyla yarına taşımak olduğunu anladığında gelecekten geçmişe giden çizgiyi de yakalaman demektir. İnsanın görevi bu önemsiz değil önemli.. şu değersiz değil değerli.. iki çizgiyi birlikte götürebilmektir. Bu sınav aynı zamanda bir yarıştır.


Düzenleyen osmanziya - 02-Ağustos-2022 Saat 10:53
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk