Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: uçmum'dur.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: uçmum'dur..
    Gönderim Zamanı: 28-Aralık-2022 Saat 23:01


TREN VE ÖKÜZ


Bir mumdur.. iki mumdur.. üç mumdur bana bir ba'de doldur.. güftesi olan bir beste var.. biz bu yazıda üç mumu merak eden ÖKÜZLER için bir çalışma hazırladık.. Kitabın BAKARA (öküz) suresi hemen Fatiha-i Şerife'den sonra gelir.. ve ne zaman öküz sesi kulağımızda çınlasa ardından TREN gelecektir.. çünkü "Öküz'ün trene baktığı gibi bakma" sözü anımsanacaktır.

Zaten bizler dilini ve kodunu bilmediğimiz seslere ve gürültülere.. yazılara ve görüntülere.. öküzün trene baktığı gibi bakmaz mıyız ?

Öküz deyipte geçmeyin.. Hindistan'ın durumunu bilmiyorum.. öküze mi tapıyorlar ineğe mi ? Yoksa her ikisine mi ? Ancak şu da var ki Eğer ben İslam ile şereflenmemiş olsaydım.. ya ineğe tapardım ya da güneşe.. çünkü bize en çok yararı bulunan bu ikisi... Diğer taraftan insanlara yararı olmakla birlikte zararı da bulunam keçi ve yılana tapan insanlarda bulunur. Zaten insanın tıyneti ise ona yaklaşır. Fakat düşünen ve arayan insan için hakk ve hakikatın sorgulanması.. hayr ve hüsnün bulunması.. kamil bir insan olunması yüksel amaçlardandır.



Umarım yazımdan keyf alırsınız.. hem öğrenir hem eğlenirsiniz.
Ancak ben asıl sizden anladıklarınız için eleştiriler, anlamadıklarınız içinsorular bekliyorum.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız. Osmanziya


Bu bu aşağıdaki tablo çarşamba çalışmasına CC28122022 ilişkin 15 tabloya bulunduğu dizinde son tablonun resmi..

ÖLÇEKLER
Maksimum   Azamı Kebir büyük.. en çok
Minimun Asgari Sagir küçük.. en az
Optimum Vasati.. Ortalama.. sıradan
Üçmum vadeler.. kısa.. orta ve uzun vade..

Tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru imgelediğinizde ortaya çıkacak örülen resmi görmemenizin üç sebebi olur.. üç mumu bulunur .. üç ışığı ya da karanlığı söz konusudur.
Birinci karanlık konuyla ilgilenmemeniz ve merak duymamanızdır. Böyle ise bu yazıdan bile haberiniz yoktur.
İkinci karanlık ilgi ve merakınız olmasına rağmen kullanılan sözcüklerin anlamanı bilmemenizdir. İster yerli iste yabancı olsun her sözcüğün bir IŞIK olup aklımızı aydınlattığının farkında olduğunuzda, anlamını bilmediğiniz sözcüklerin manası öğrenmek için sözlüğü başvurmamız olmanızdır.
Üçüncü karanlık.. iki engeli yenip tabloları versiyon sırasıyla yalından karmaşığa doğru izleme ve incelemede.. imgeleme ve irdelemede.. yeterince vakit ve emek harcamak suretiyle YBA kendiliğinden öğrenmenin önemini fehm ve Yöntem Bilimsel Analiz dilini edinmenin değerini fıkh etmemiş.. bulunmanızdır. Çünkü bu vakit harcamanın ve emek sarf etmenin bu işi öğrenmeğe değer olup olmadığını belirleyecektir.

Yeterince tablo üzerinde çalışmışsanız zamanla görecekseniz senkretik (muhtelit, karışık)   bilgilerimiz sentetik (mürekkep, bileşim) haline getirecek iki araç vardır. Birin imanın aksiyomatiği değer yöntemin metodiğidir. SENKRETİK bilgiler terakum ve birikim sağlar.. SENTETİK bilgiler ise telahük ve eklenlenme gerçekleştirir. Eğer bunlardan bazıları doğrunun bazıları gerçeğin yolunu açıyorsa.. siz bu doğruları ve gerçekleri bir araya getirerek SAĞLAM bilgileri elde edecek.. başarı ve isabet ve gelişme sağlayacaksınız. Bunun ayırdında olduğunu sizin işinize yarayan YBA.. başkalarının da işine yarayacağını düşündüğünüzde.. bu size daha çok motivasyon ve şevk sağlayacaktır.

İşte bu bir üç mum.. diğer maksimum.. optimum.. minimumları da tabloları inceleyerek ortaya çıkarınız.   



Bu yukarıdaki tablo ise sabahleyin daha geniş bir kapsamda otuzu aşkın tabloyu barındıran dizinin 13 numaralı tablosudur.


Şimdi bu iki tabloya bakıp bakıp duruyor ve bir şey anlamıyorsanız.. ne bu tablolar öküz ne de siz trensiniz.. Öküzün trene bakması olağan.. ve fakat trenin öküze bakması olağan değildir.. işte siz tabloları anlamakla olağanüstü bir yapacaksınız ki bunun da kolay olmayacağını öküzler bile yani "A"lar bile bilir.. öyle ise "B" haline gelmek için.. dili bilmeyen A'lar yerine dili bilen B'ler olmak gerekiyor.. zaten siz ya X'siniz ya da Y'siniz ya da Z'sinin.. yani bilinmeyenlerdensiniz.. bilinenlerden A ve B ve C'den öteye gitmek için daha öğreneceğiniz çok harf.. tahminen 20 harf daha vardır.. ne demiş hazreti Ali.. bana bir harf öğretinin kölesi olurum.. demek harfi öğrenmek kolay değilmiş... vakit harcamak.. emek harcamak.. ve gayret göstermek gerekiyormuş.. bu da başka bir ÜÇ MUM...


Saygılarımla, sağlıcakla kalınız. Osmanziya 28.12.2022 Üçyol-İZMİR


Düzenleyen osmanziya - 29-Aralık-2022 Saat 13:26
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Aralık-2022 Saat 09:20
TREN VE ÖKÜZ



Aşağıdaki dizinde 28 tane tablo yani vagon bulunuyor, buraya yapıştırdığım 28.ci tablo yani s=ukde26 versiyon numaralı tablo ise TREN..

YBA dilini bilmediğiniz için siz bu tabloya yani vagona yani önceki tabloları toplayan tabloya yani TREN'e öküzün baktığı gibi bakıyorsunuz, sadece oysa siz "tren" olursanız tablolar size bakan "öküz"ler haline gelecektir.

Tabi bunun için sadece öküz olmak yetmiyor alakalı ve meraklı bir insan.. cesur ve gözü pek bir adam.. düşünen ve arayan isteyen bir kadın.. anlamak ve inanmak dileyen bir erkek olmak gerekiyor.. aksi halde öküz gelir, inek gidersiniz.. iyi bir sağır sığır, kör bir inek olursunuz fakat kamil bir insan olamazsınız.. çünkü aramıyorsunuz.. düşünmüyorsunuz.. bulmuyorsunuz.. olmuyorsunuz. Sadece siz mi ? Evet bende öyleyim.. altı yıldır tünediğim yuvada tüymeyi bekliyorum.

Ancak rahmetten ümid kesilmez.. bir yerden başlamak istiyorsanız.. bir va’deye girişmek gerekiyor. Belki gelmekte olan 2023 yılı yeni bir taze başlangıca girişmek fırsatı olabilir.

Saygılarımla, sağlıcakla kalınız.
Osmanziya 29.12.2022 09:20 Üçyol İzmir    


20221229_090758_TREN.rar
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk