Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: hegel Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hegel
    Gönderim Zamanı: 04-Ocak-2023 Saat 09:31


Mesaj
Bazı işler parayla olmuyor.. ana babanin vazifesi; çocuğunun yetenekleri saptayıp buna uygun olanakları sağlamaktır. Çoğu ana baba bunu yapamaz bu çocuğun üzerine düşer. Çoğu çocukta bunu yapamaz yük devletin üzerine kalır. Çocuğu eğitim sürecinde izleyerek Üniversiteyi girişini rastgeleye gelişi güzel bağlamamaktır. Gelişi çirkin rast gelmeyenlerden kurturmaktır. Kimbilir belki böyle bir aile.. böyle bir çocuk.. böyle bir devlet, gelecekteki toplumlardan ve uluslardan çıkacaktır.

Mesaj
Pazertesi gununun gecesi bitti.. salı gununu gecesindeyiz.. 3.sittanin yarisina geldik.. ve sol taraftaki bu 24 saat gun izleme diyagraminin sagindaki diyagrami okuyan.. izleyen.. inceleyen.. imgeleyen.. irdeleyen.. sorgulayan.. düşunen.. anladiklarin eleştiren.. anlamadiklarini soran.. eleştirmeye cür'et eden.. sormaya cesaret eden.. bildiklerini söylemekten cekinmeyen.. bilmediklerini sormaktan utanmayan.. yargilarinda samimi ve içten..kararlarinda fiili ve etkin.. uygulamalarinda ciddi ve etkili . uymalarinda tutkulu ve cöşkulu.. sonuçlarindan korkmayan bir INSAN olabilmek.. olagan üstü bir iş mi dir ?


Mesaj

Birisiyle insan ugrasir.. birisiyle şeytan uğraşir.. birisiylede islam ugraşir.. elbette bunların hangisi olduğuna siz karar vereceksiniz..

Ortadaki sözcük Marks'ın ters çevirdiği Tarih Yorumcusu olarak bilinse de burada "G" GAYY'ı gösterir. Gaia'nın karanlığında ortaya çıkacakları.. BEN'in analizi ile SEN'in sentezin.. birbirinden habersiz kalıyorsa.. durum: "... okuyan.. izleyen.. inceleyen.. imgeleyen.. irdeleyen.. sorgulayan.. düşunen.. anladiklarin eleştiren.. anlamadiklarini soran.. eleştirmeye cür'et eden.. sormaya cesaret eden.. bildiklerini söylemekten cekinmeyen.. bilmediklerini sormaktan utanmayan.. yargilarinda samimi ve içten..kararlarinda fiili ve etkin.. uygulamalarinda ciddi ve etkili . uymalarinda tutkulu ve cöşkulu.. sonuçlarindan korkmayan bir INSAN olabilmek.. olagan üstü bir iş mi dir ?" sorusu sorulacaktır…

Soru olunca yanıtı da bulunacaktır. Ben koca bir sıfırsam ve sende minicik bir nokta isen.. tez ve antitez nerede bulacaktır ? O'nda mı ? Sonsuzluk'ta mı ? Eşitlik'te mi ? Denklik'te mi.. Özdeşlik'te mi.. Özgürlük'te mi ?

Görüyorsunuz İNSAN o kadar çok yönlü ve yanlı ki.. böyle olduğu açık ve seçik ortaya çıktı ki.. artık onu ne idigü belirsiz GÜNLÜK DİLİN DÜZ YAZISINA haps ederseniz olacağı bu günkü yerelden ve küreselden fazla olmayacak.. güçlenenler zayıfları gereksiz hatta yararsız hatta zararlı görmeyi sürdürecektir.. çünkü bu işin DOGA'sı böyle.. DÖNE'sini ve tarihini ve tarhını da HEGEL yorumlamış.. şimdi onu ŞEYtan'IN uşagı diye karalamaya ve İllüminatiyi suçlamaya gerek yok...

EN iyisi.. üzerine düşeni yap.. bak benim gibi ŞEYtanlar da melek haline geliyorlar. Zaten SENTEZ'e ulaşmanın.. SAĞLAM totaliter bütünlüğün ve SAĞLIKLI otoriter birliğin yani İDEOLOJİNİN başka türlü İYİ'side de olamaz.. diye düşünüyorum.

Ben’i var saymanın Sen’i yok sanmamın.. bir getirisi bulunmuyor. Tersine Sen’i var saymamın.. Ben’i yok sanmanın da olmaz. Bizim misyonumuz beni ve seni BİZ haline getirmektir.

Fakat insan ya dinci olup “ben”i yok etmeye.. ya da bilimci olup “sen”i yok etmeye çalışırlar. İkisi de aynı yolu çıkar ve bu yüzden akıl ve kalb bağdaşmaz ve dünya ve ahiret dengesi kurulmaz. Yine bu yüzden kadın ve erkek ilişkilerinin yetersizliği yüzüden birey ve toplum dengesi de sağlanamaz.

Yine bunun için patron ve işçi ile muhalefet ve iktidar arasında bağımlı krallık ve bağlı kölelik ilişkisi unutulur ve insanlar olmayan özgürlük ve bulunmayan sonsuzluk peşinde koşar.. demek neymiş.. bu işler öyle göründüğü gibi kolay değilmiş.. sözleri Aristo retoriği ve Hegel diyalektiği ile döktürmeynen çözülmüyormuş.. sağlıcakla kalınız.. saygılarımla. Osmanziya
04.01.2022




Sonuçta "Ben" öldürmek "Sen"i öldürmektir.. çünkü beni öldürürsem sen tapılası karı ben de kulluk edilesi koca olamam.. Bu güne kadar Peygamber ile ile yatıp Tanrı ile kalkanlar.. ya da Tanrı ile yapıt Şeytan ile kalkanlar.. yukarıda anlatılan dengeleri, uyumları, bağdaşımları ve ılımları sağlayamadılar.. sadece övülmüş ve yüceltilmiş ve abartılmış geçmiş tarihler ve gelecek dünya ve ahiret ütopyaları ya da distopyalar ortaya çıkardılar.

Toplumun birimi ve insanın bilimi olan AİLE çekirdeği ve merkezi olmadan insanı sağlam ve sağlıklı inşa ve imar ve imal edemezsiniz.. Sağlam insan ve sağlıklı islam; aileden başlayarak dükkanı ve derneği.. şirketi ve partiyi.. cemaati ve takımı.. toplumusaldan ulusala.. yerelden küresele kadar evrim ve devrimleriyle.. yaratılış ve buyuruluşlarıyla.. dayatım ve deneyimleriyle.. dürülüş ve dirilişleriyle geliştirecek, iyileştirecek, ilerletecek ve yükseltecektir.. eğer ötekilerinin illüminasyon ve adanmasına girmez.. başkalarının inisinasyon ve âmâdesine bel bağlamaz.. diğerlerinin illüzyon ve angajesine kapılanmaz.. ise ki bu da güçlü bir BENLİK.. bencil olmayan BENDELİK gerektirir. Bu ikisi de insanı kapı kulu değil kapı kolu yapar.

Böylece;

Tapılası karının güzelliği..
Kulluk edilesi kocanın iyiliği..
Kutsal annenin ayakları..
Mutsal babanın kılıçları..

ortaya çıkacaktır.

işte bunları işi aşağıda yazılı Karanlığı orada yazılı ışıklarla aşmak olacaktır. Ben buna SEKİZ altın ESAS adını verdim. İktisadlı ve adaletli SALİH (sağlam) olmaya bunlara bağladım. Rabbimiz uymayı ve uygulamayı nasip ede. Amin.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk