|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| İnsan Bilim | |
|
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5225 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: madde ve manaGönderim Zamanı: 26-Haziran-2026 Saat 18:36 |
|
VESVESE ÜZERİNE yazmışım vehim ve sens sözcüklerinin BAŞ harflerini alarak ortaya bir VS çıkarmışım.. anlattıklarından da bir VESVES'e çıkarmanız için SEVSEV ile tanışmanız gerekiyor galiba.. Yaratan'ı sev..yaratılan'ı sev... en iyi siz gidip şu yazıyı bir okuyunuz.
aşcı aykut dedi: Sizin için hiçbir şey mevcut olamaz onun mevcudiyetini fark etmek üzere siz orada olmadıkça. Yokluk (var olmama) dahi bensiz düşünülemez (olanaksızdır). Her ne vaki olursa mutlaka ben ona tanık olarak oradayım. MAHARAJ dedim ki: Bunlar masabaşı sözleridir, bilimsel değildir. Diğer taraftan kutsal kitaplardaki tanrı sözlerinden de değil. Ayrıca sistematik ya da metodik felsefi sözlerde değildir. Ayrıcı belli bir kitabı bulunmadığından.. varoluş oluş felsefesi de sayılmaz.. ancak düşündürücü sözler ve çekici anlatımlardır. Dil dünyayı belirler ve dini tanımlar bu nedenli dilin birimleri olan sözlerin taşıdığı bilgilerin ve değerlerin sağlam ve sağlıklı olmasına DUYARLIK gösterilmeli.. aksi halde dünyada nesnesi ve dinde kimsesi bulunan ÖZNE'ler Ar YÜKÜNÜ ve Ad YOLCUSUNU taşıyan At'larının kontrolünü yitirirler. At nereye giderse o da oraya gider. 0Z0 yontembilim.com Ancak kendini sevme önemli bir konu.. dünya başkasını övmezsen olmaz.. din Tanrı'yı övmezsen olmaz.. peki ya kendin ? Düzenleyen osmanziya - 02-Temmuz-2026 Saat 20:16 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5225 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2026 Saat 18:17 |
|
VESVESE ÜZERİNE
Ku eüzü bi rabbinnas.. melikinnas.. ilahinnas.. min şerrilvesvasilhannas.. ellezi yüvesvisü fi sudur-ünnas minel cinneti ve ennas." Bu son surede söz konusu edilen VESVESE nedir ? Bizim en temel yapımız olan vesvese ve hayalin bir bileşeni.. iki hidrojen bir oksijenden su meydana geldiği gibi.. üç kadın bir erkekten (siz bir kadın bir erkek iki çocukta diyebilirsiniz zararı yok 🙂 ) aile meydana geldiği gibi.. dört hayal bir vehimden de bir vesvese meydana gelir. Peki nereden biliyorum ? Bilinenlerden bilinmeyenlere giderken.. açık benzerlerden yola çıkarak karanlık olan ve kapalı bulunan bilinmeyenlere ve benzemeyenlere açıklık kazandırarak yürürüz.. bu bizim düşünce tarihimizdir.. bilim ilerleyişimizdir. Nasıl ki BİR NUMARALI dört hidrojen atomu bir araya gelerek İKİ NUMARALI helyum atomunu inşa ediyor ve böylece artan enerji çevreye ışı ve ısı enerjisi olarak dağılıyor ve yayılıyor.. güneşin bir milyar da bir enerjisi de gezegenimiz üzerine düşerek yaşamı ateşini parlatıyordu bi iznillah.. Biz de şuurumuzun bir numaralı atomunun HAYAL olduğunu keşfettik.. hali hazır hayal.. kali hatır vehim.. lisanı vesveseyi ortaya çıkarıyor.. düşünme ve konuşmanın dile getirmeleri ve düşe götürmeleri ile yaptığımız dillendirme ve düşündürmeler.. günlük dilin mantığı ve düz yazısı.. bilimsel dilin matematiği ve denklemleri.. ile değil. YBA in bu çok yanlı ve yönlü konulara ve alanlara ve katmanları ilişkin hızlı anlam sürücüsü ve anlatım aygıtı ile elde edilebilir. Belki benim gibi acizin kısıtlı yetenek ve olanaklarıyla yaptığı yöntembilim.. insanbilim.. islambilim.. bu gün için tamamiyle ve kemaliyle başarılı olmayabilir.. bu dilin benden başka konuşanı bulunmayabilir.. fakat yarın bu yeni dili kullanan diğer insanlar dil ve düşünce ve bilim tarihine katıldığında sonuç çok daha başka olacaktır… Vehim gürültüleri.. hayal görüntüleri.. ve vesvese gürültüleri ve görüntüleri.. duyulabilir görsel ve işitsel dünyamızın çekimli ve çelimli çıkarları ve yararları.. dişiller ve eriller.. kadınlar ve erkekler.. karılar ve kocalar.. ustalar ve hocalar bize öyle bir UYGARLIK inşa ediyorlar ki bunun içinden KENDİMİZİ çekip çıkarmak her yiğidin harcı değil... Bu gün şevvalin son altıncı orucunu tuttuk hatunla.. akşam öyle taze ve bol domatesli tarhana çorbası pişirmiş ki o şahane ÇORBA.. orucunda etkisiyle öyle MÂ Hâne oldu ki anlatamam.. lezzetleri hala hatıramda kolaçan ediyor.. bunun yanında kızımın yaptığı içli KÖFTE birde üstüne lahanali CACIK.. ve bir de yeşil erikten yapılmış harika HOŞAF .. yani lezzet ve hazdan tamamen DÖRT KÖŞE oldum.. tabi buz gibi SOĞUK su ve EKMEK ile bu dörtlüyü altılamak.. atlatılacak gibi bir hatıra değildi.. tabi yemeğin üstüne seyredilen tabi buz gibi SOĞUK su ve EKMEK ile bu dörtlüyü altılamak.. atlatılacak gibi bir hatıra değildi.. tabi yemeğin üstüne seyredilen https://www.facebook.com/Y.Telli.../videos/2338858656171385/ şu tatlıyı de eklerseniz.. zevkten dört olan zihnim bu videonun tadı ile ters köşe oldu… Haz ve kazlarla yapılan FAZ’ım da.. lezzet ve surur ACILARLA ile keyf ve zevk ELEMLERLE birbirine karıştı.. ve biz bu karışıklık ve karanlık ve kapalılık ve karmaşıklık içinde VES-VES'i ortaya çıkarmaya çalışacağız ve yapabilirsek yukarıdaki tabloyu açacağız. Sensual (DUYUSAL) ve entelektüel (DÜŞÜNSEL) ile HASSASİYET "DUYARLIK" tan çıkan "uyarılılık" ve emasyon (DUYUMSAL) ve motivasyon (DİLEKSEL) dolu HİSSİYAT yani "UYARLIK" tan çıkan "duyururluk" vesvese denilen İKİNCİL bir yapıyı oluşturur.. duyarlık ve uyarılık birincildir.. ancak duyarlığın "uyarırlılığı" ve uyarlığın "duyururluğu" İKİNCİL bir bilgi konusu ve buyruk komutu olur.. Elbette düz yazıda bir makalede ancak dört yeni terim/kavram açıklığa çıkarılır oysa yukarıda bir paragraf (fıkra) içinde 8 kavramı birden nasıl anlayabileleksiniz ki.. YBA dilin bilmiyorsanız ve kullanmıyorsanız asla anlayamazsınız.. çünkü insan iki nesne bilir onu da karıştırır. İşte vEHİM ve sENS yani v ile s bir ves teşkil eder.. Yaşam geniş ölçekte bir trajedi ve küçük ölçekte komedi diyen Carli Çaplin.. bize anlamsız bir eğlence çizmesine karşın.. ağlamanın ve gülmenin anlamını ortaya çıkarmakta kolay değildir.. vesves.. yani vehim ve sens ile ördüğümüz bir gerçek olarak kimliğimiz .. kurduğumuz bir realite olarak kişiliğimiz ve var saydığımız bir hakikat olarak bireyselliğimiz.. kökenine ve temeline erişmek istediği bir var oluş sorunu olarak kalır. Dil tarlası üzerine ekili din’ler, ekip biçtiğimiz bir mahsulat haline gelir.. bunun üzerine inşa ettiğimiz bilim ve hukuk.. bununla imar ve tamir ettiğimiz ticaret ve siyaset.. bunun üzerine kurduğumuz harb ve sulh.. nereden geliyor ve nerede gidiyor.. ve bu ırmağın üzerinde yanıp sönen kabarcıklar olarak her birimiz.. HAN-NAS.. bir etki içinde bulunduğumuzu.. ister cinn olalım ister beşer olalım.. fark etmiyor.. diyor Kitabın son suresi… SENS.. tablo da "n" de gizledim.. sens’den geriye SES kaldı.. görsel ve işitsel.. görüntü ve gürültü.. bakma ve duyma.. sade harflerin SES'i olarak mı kalıyor ? Hayır bu sesin altında bir anlam ve anlatım yatıyor.. bu gün gündüz büroya gidip gelirken kadınların göğüsleri ve kalçaları içinde karşı kaçınılmaz zevke.. iman ve takva ile karşı koymaya çalışırken.. orucumu korumaya çalıştım.. akşam sofranın lezzetiyle seyrettiğim video ile içine ettim.. ve kulağıma hiç olmazsa sabahleyin namazda biraz KUR'AN ses'i katmıştım.. Neden bu insanlar çıldırmış gibi gözün görüntülerine mubtela oluyorlarda kulağın gürültülerine meftum olmuyorlar...ya da ikisinin meşru ve makbul dengesiyle yetinemiyorlar.. işte bunu anlamak ve çaresine bakmak.. aşırığılın ve dengesizliğin zararlardan kurtulmaya çalışmak.. bizim uygarlığımızın çağdaş sorunu gibi görünüyor hatta duyuluyor.. bu durumda bilgilerimizi hem gerçek hem doğru.. buyruklarımızı hem güzel hem iyi.. yapmaya çalışmakta YANİ DİLİ DÜZELTMEK dinin ve dünyanın çözümlenmesi olarak bana göre bir çözüm olarak görünüyor... 02 07 2019 yediyıl önce yazmışım. Burada da bu gün ZORAKİ dosyaları ile paylaştım.. siber uzaya yükleyerek geleceğe gönderdim. 02.07.2026 üçyol izmir 19:04 0Z0 20260702_193622_ZORAKI.zip ZORAKI zip dosyasında otuza yakın tablo bulunuyor ve bunların en sonuncusunu da buraya resim olarak yükledim. ![]() Düzenleyen osmanziya - 02-Temmuz-2026 Saat 19:40 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2026 Saat 19:57 |
|
Sibel Atasoy 2019 da sormuş:
Biz bilimkurgu okur ve seyredenleri olarak gençlikten beri distopik kugulara aşinayız. Ben biraz daha öteye geçerek bu konuda yazmanın ciddi sorumluluk istediğinin de farkındayım ve kitaplarımda buna azami dikkat gösteririm. Ancak Dünyada yazar çizer takımı piyasanın talebi uyarınca ve belki kendi gizli arzularına da yenilerek dünyayı yok eden, duyguları ve insanlık olgusunu ilişkileri imha edici yapıtlar ortaya koymayı sürdürüyor . Bu konuda da iki seçenekli bir fikrim var doğrusu☺️ inşallah ikinci fikrim geçerlidir: 1. Geleceği felaketle dolduran yapıtlar insanları umutsuzluğa sürükleyerek hem şimdiyi hem de geleceğin beklendiği gibi gerçekleşmesini (kuantumsal işleyişle) sabitliyor, garantiliyor 2. Geleceği felaketlerle donatan bu yapıtlar; olacakları tiyatral biçimde sanki gerçekleşmiş gibi sunduğundan, şamanik öğretilerdeki şifalanma metodu olan performans sanatı yöntemiyle dünya bilincini zaten olup bittiğine dair ikna edip şifalandırıyor☺️ Peki sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? soru hale geçerli diye 23.06.2026 de paylaşımda ilan etmiş ve bende şu yanıtı vermişim: https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3032 düşündüklerimi buraya yazdım.. üstelik 12 yıl önceki bir yazımı da paylaştım.. bu konuda bir arkadaşıma dedim ki: "Dış işleri ve iç işlerin bakanliginin alan ve yetki ve gorevleri farkli oldugu gibi sizin ilgilendiğiniz mehdi ve deccal ile mesih ve sufyan gibi çekici SIYASET ustelik metafizik siyaset konulariyle ben ilgilenmiyorum.. benim paylastigim ilmi ve dini konulara iliskin ustelik GDDY ile açiklanmamiş tablolarlada siz ilgilenmiyorsunuz. Bu durumda ORTAK ilgi alani bulunmadiginda bilgi ve fikir alişverişi yapamiyoruz." linkte paylaştığım bir yazı da şöyle dedim:Ancak sen BILGI toplumu mefkuresini ve HUKUK devleti ülkusunu 1945 Russel-Eintein manifestosundaki INSANLIK idealini benimsersen ingiliz aklini ve yahudi kalbini degil KENDİ insanligini düsundurmus ve ardindan da KENDİ islamligini konuşturmus ve SÖYLENEN her şeyi değerlendirerek ELEŞTİREBİLEN boşu boşuna düşünmeyen ve köru koruna inanmayan YENI INSAN TIPI olursun. Mustafa BUGUCAM 22.06.2026 bu gün baktım yanıtımı değerlendirme bulunmuyor. bende yedi yıl önce 2019 de yazımı bu gün yaptığım bir çalışma ile de paylaşmışım: https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3035 İnsanlar fikirler peşinde mi yoksa fikirleri üreten kendinin derdinde mi ? Buna saptamak zor.. 02.07.2026 üçyol izmir 19:57 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2026 Saat 20:09 |
|
Bermuda ŞEYDAN üçgeninden çıkış diye 2020 de bu tabloyu paylaşmışım:
Paylaşmışım ancak hiç bir açıklama da yapmamışım ancak paylaştığım yılda ülkü kara kara Âlem siniz😁bu çok iyi idi demiş .. Allah razı olsun...Akıl ne kadar büyük bir nimet. diyen bir de Metahan Khan Kardeşim olmuş: Demek ki bir şeyler anlamışlar ki böyle söylemişlir. |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2026 Saat 21:14 |
|
İNSANI nasıl bilirsiniz.. KENDİNİZİ nasıl tanırsınız.. BAŞKASINI nasıl anlarsınız.. Yoksa bunlar sizi ilgilendirmiyor mu ? ![]() Düzenleyen osmanziya - 02-Temmuz-2026 Saat 21:17 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 02-Temmuz-2026 Saat 21:44 |
|
tabita ve tarih ile KAİNAT akil ve kalb ile İNSAN bir arada nasıl bulunur:
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|