Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: 002 yol Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 5225

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 002 yol
    Gönderim Zamanı: 30-Haziran-2026 Saat 11:41

https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3038
Beşer dili ve dini ve kültürü ile insan oluyor.. ancak bu kültürler millet ve devlet ve imparatorluk olarak neler yaptıkları tarihte kayıtlı.. bu diller ve dinler ve kültür tarihinden ders olarak yeni bir YOL tutmamız gerekir.

26 nci hafta bitti 27.ci hafta başladi
2026 yılinin ortasina geldik..
bu yılın ortasında hicri 1447 yılı bitti 1448 yılı başladı
Tabloda, zamanı; gunleri.. vakitleri.. saatleriyle gostergeliyoruz.

ARAMAYAN BULAMAZ VE OLAMAZ

Başlamak işi bitirmenin ve başarmanin yarisidir derler.. bazilarinin başarma gibi bir derdi bulummaz ki başlasin.. başarmanin bulunmasi ićinde bir hedefinin ve amacinin bulunmasi istenir. Erek ve amacinin olmasi icinde bir gereksiniminin ve arayışinin olmasi beklenir.

Bazilarinin boyle bir hedefi ve amaci olmaz.. bir gereksinimi ve arayışi bulunmaz...
Yaşamak için yeme ve ıçme ile çişini ve işini bellemiştir. Hayatini sürdurmek için yatmayi ve uyumayi.. uyanmayi ve kalkmayi öğrenmiştir.

Hayatta ve ayakta kalmak için yürümeyi ve araba surmeyi.. durmayi ve frene basmayi becermiştir. Okumayi ve yazmayi.. hesabi ve hendesi.. yazıp çizmeyi başarmiştir.
Böylece bir okulu bitirip kendisine para kazandiracak ve evlad verecek iş ve eş bulmayi becermiş ve emekli olmayi başarmiştir.

Sonunda bir marangöz yada manav olmuştur. Bir rençber ve kasab olmuştur. Bir doktor ve avukat olmuştur. Bir patron ve mudur olmuştur. Ola.. ola.. ola..çogu insan gibi dolmuş.. dolmuş.. dolmuş.. nihayet bir ana ve baba olmuştur.
Bu gudu ve durtu kaynakli.. eğilim ve erek kökenli koşullanmalar ve becermeler.. öğrenmeler ve başarilar ona yetmektedir ya da onunla yetinmektedir. Onunla yatip kalkmaktadir.

İşini.. aşini.. eşini.. evini.. arabasini arayip bularak yani ALARAK
sahib olduklarini elde eden ADAM ya da KADIN, nedir senin AD'ın ?
Elde ettikleri dışinda bir hedef ve gayesi BULUNMAYAN ve başardiklarinin ilerisinde bir eregi ve amacı OLMAYAN bir kişi sizce nasil bir bireydir ?

Başlamış.. girişmiş.. surdurmuş.. bitirmiş ve başarmiş birisi mi dir ?

Değerli bir Kardaşım nasıl bir bireydir sorusuna BENCİL yanıtını verdi.
Dedim ki. Katkin için teşekkur ederim Kardaşim. Demek ki ben bencilim.. çünku kendimi tanimladim.

Bencil hedefi ve başarı yakalayana kadar bencil degil.. çunku kendisini erek ve amacina kaynak ve araç ediyor ve başkacil davraniyor. Ancak tablonun sonunda yazildigi gibi.. hasilatin kadar haysiyetin bulunur gizemiyle. ürunun kadar onurun olur sırriyla.. yeni bir hedef ve özgün bir gaye aramayip.. bulmayip.. olmayip elde ettiklerine guvenen ve onunla övunen kişi bencildir.. diye duşunuyorum.

Saygilarimla
0Z0
yontembilim.com
30.06.2026 üçyol izmir 11:15

EgO yüper ve süper
Ene ve Zerre Risalesi.. Ene ve zerre’den ibaret bir elif, bir nokta’dır.
. diye başlar 30. SÖZ.. "Kâinat kapıları zâhiren açık görünürken, hakikaten kapalıdır. Cenâb-ı Hak, emanet cihetiyle, insana “ene” namında öyle bir miftah vermiş ki, âlemin bütün kapılarını açar. Ve öyle tılsımlı bir enaniyet vermiş ki, Hallâk-ı Kâinatın künûz-u mahfiyesini onunla keşfeder. Fakat ene, kendisi de gayet muğlâk bir muammâ ve açılması müşkül bir tılsımdır. Eğer onun hakikî mahiyeti ve sırr-ı hilkati bilinse, kendisi açıldığı gibi kâinat dahi açılır. Şöyle ki:" diye devam eder. Bu anlatım eski Yunan Filozoflarından Protagoras, "Her şeyin ölçüsü insandır" sözünün biraz uzuncası ve izahlısıdır.
Zaten 30. sözü tamamen okuduğunuzda Zerreden Zümreye giden âlemlerden Zerre'den sonra olan Hücre'yi atlayarak ENE'yi okursunuz. Fakat ene.. zerrenin narının uzantası olan hücre'nin uzantısı olup.. sırrı ve kalıntısı da Zümre de kalır. Bu demektir hücrenin seyri.. enenin nuru iledir.
Bu dediklerimiz kolaylıkla anlaşılmayacaktır ancak yukarıdaki tablo açık ve seçik tevehhüm-ü ebediyet ve tahayyül-ü hürriyyet ki buna olmayan sonsuzluk ve bulunmayan özgürlük derim.. bu hariçte gördüklerini sandıkları ve sahiplendikleri nesneler uğruna insanlar birbirlerine heder ederken.. dil ve din onlara en büyük oyununu oynar.. karşılıklı var sayılan ve yok sanılan hürriyet ve ebediyeti dost ve düşman görerek.. insanların birbirlerine telef etmelerinin ardında kimilerine göre şeytan bulunur kimilerine göre Tanrı..
oysa BEN (ene -ego) sadece var SAYAN ve yok SANAN bir OLANAKtır.. ancak tabloda bu olanak lime lime örülmüştür ve böylece görülür hale getirilmiştir. Elbette BU sadece BEN'im örgüm.. başkaları da başka şekilde örüp görebilir. Nitekim tutulan çağdaş kuramın id.. ene.. süper ene.. ayırımı var. İD dedikleri ece nefistir.. EGO dedikleri ece akıldır.. süper ego dedikleri ege’dır. Biz ağalık yapıp tüm bu deyişim ve değişimleri “deLiş’im’de topladık YBA.. in iki Line (hattı) nı elde ettik. Çünkü delmek için ye iğne gerekiyor ya da çuvaldız gerekir.. biz iğneyi kendimize batırdığımızdan çuvaldızı ele batıramıyoruz.
Şimdi böyle ördüm oysa kırk yıl önce hiç bir örgüm yoktu.. yaşarsam 20 yıl sonra değil 10 sonra bile kesinlikle değişecek ve gelişecektir.
Dost sözcüğü ile eş.. kardeş.. arkadaş.. doğal yoldaş akla gelir. Bu yoldaşlardan bazıları hakkaten dost olabilir.. ancak genelde ilişki alış verişi çerçevesinde kalırlar.. ne kadar verirsen o kadar iyisindir herkese.. bu açık. Ancak insanın göz göze geldiği sevgili kadar bir amaç uğruna kendilerini ve birbirlerini harcadıkları dost ve sevgililer dahi vardır. işte bütün bunların hepsi birbirlerine dost oldukları gibi düşman da olabilirler. Çünkü yaratılaştandır ve kazanımla iledir.. "Dost istersen Allah yeter" diye başlayan bir dizi tümceler var. Yaran istersen Kur'an yeter.. Düşman istersen Nefis yeter.. İşte ben böyle durumlarda yerden yere vurduğum tarikata sarılır.. Adamlar dünyanın işini anlamış.. dünyaya ve içindekilere.. nesnelere ve kimselere değer vermiyorlar.
26 06 2017 (DOKUZ SENE ÖNCE YAZILMIŞ)

Düzenleyen osmanziya - 30-Haziran-2026 Saat 11:51
usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma