Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: bilinci açık ve muhakemesi yerinde(Kapalı Konu Kapalı Konu) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

bullet Konu: bilinci açık ve muhakemesi yerinde
    Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2012 Saat 19:57
''Şahinkaya'nın bilincinin açık, muhakemesinin yerinde, koopere ve oryante olduğuna''
 
 

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, 12 Eylül davası sanığı Tahsin Şahinkaya'nın duruşmada hazır bulunmasının hayati tehlikeye yol açıp açmayacağına ilişkin raporunda, ''Hastanın mevcut kronik hastalıkları ve onların yaratabileceği riskler nedeniyle, yaşı da göz önüne alınarak, doktor ve sağlık ekipmanıyla gelerek/getirilerek ifade vermesi durumunda, sağlığı yönünden hayati tehlikenin oluşup oluşamayacağının öngörülemeyeceği kanaatine oybirliğiyle varılmıştır'' denildi.

Hastanenin raporu, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Rapor, sanık avukatlarına da verildi.

Raporun sonuç kısmında, Şahinkaya ile ilgili olarak, mevcut tıbbi evrak ve fizik muayene bulguları, tahlil ve tetkikler doğrultusunda tanıların ''kronik lenfositik lösemi'', ''parkinson hastalığı'', ''hafif astım'' ve ''hipertansiyon'' olarak saptandığı, ''anamnezinde böbrek kisti ve pnömoni öyküsü de bulunduğu'' bildirildi.

''BİLİNCİ AÇIK"

''Şahinkaya'nın bilincinin açık, muhakemesinin yerinde, koopere ve oryante olduğuna'' yer verilen raporda, şunlar kaydedildi:

''Tahlillerinde beyaz küre sayısı: 24900/mm3 olup hafif-orta nötropenisi olduğu saptanmıştır. Altta yatan hastalığı ve nötropenisi, immün sistemi baskılayan tedavi alıyor olması, kalabalık ortamlarda bulunması durumunda enfeksiyon riski yaratabilecektir.
Parkinson hastalığı ilaç altında stabil olup, konuşma sırasında tutukluk yaşayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Ekte bulunan nörokognitif değerlendirmeler hafif-orta derecede sözel ve sözel olmayan hafıza bozukluğuna eşlik eden ılımlı bilişsel belirtilere işaret etmektedir.
Solunum fonksiyon testinde saptanan hafif astımın stresli ortamlarda tetikleneceği, bunların yanı sıra kardiyak açıdan yapılan muayene ve tetkikler sonucunda şu an için stabil durumda bulunan hastanın, stresör faktörlerle birlikte oluşacak risklerinin önceden belirlenemeyeceği düşünülmelidir.
Sonuç olarak, 2 Ağustos 2012 tarihli sağlık kurulumuz toplantısında hastanın mevcut kronik hastalıkları ve onların yaratabileceği riskler nedeniyle, yaşı da göz önüne alınarak, doktor ve sağlık ekipmanıyla gelerek/getirilerek ifade vermesi durumunda, sağlığı yönünden hayati tehlikenin oluşup oluşamayacağının öngörülemeyeceği kanaatine oybirliğiyle varılmıştır.''

 

bilincinin açık olması  KOOPERE..

muhakemenin yerinde olması ORYANTE..

ne anlama geliyor ?


koopere: iletişim kurulabilen. koordinasyon: eşgüdüm. koordinatör: eşgüder

oryante: uyumlu; yönelimli.



Düzenleyen osmanziya - 24-Ekim-2012 Saat 02:46
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk