Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: AMAC Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: AMAC
    Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2013 Saat 12:45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMAÇ

 

 

 

AMAC  dizini içindeki dosyalar

Hiç kimsenin monolog yapan kadar

diyaloga ihtiyacı bulunmaz

ancak onun monologa sevkeden

amaç kadar da hiç bir amacın değeri olmaz.

Yapabildiğim yüksek özünün dahi

amacı olduğunu sandığım düşünenleri aramak yolunda ortaklığınıza başvurmaktır.

Arayanları düşündüğümüzde

iktisat ve adaletin gerektirdiği insafla bakılırsa

bundan başka bir AMACIN

daha yararlı bir bilgi

ve daha yetkin bir buyruk

olmayacağını sanıyorum.

Öyleyse bu amacı verecek araçların,

bu sonuca ulaştıracak süreçlerin,

bu anlamı veren anlatımların

seçilmesini de doğru bir yol sayıyorum.

Çünkü

gelecekteki anlatımlarda

en önemli sorun, soru ve çözüm;

anlam NE DEMEKTİR ,

araç NEDİR

ve amaç KİMDİR olacaktır.

Bütün bunlar için

AD-AÇ’lık yapmak istemez misiniz ?

 

 

Aristo dört sebepten bahsetmişti..  maddi sebeb, şekli sebeb, fail sebeb ve GAİ sebeb yani gaye ve amaç. Amaç tek başına anlamsızdır aracı olmayınca ve sonuçta ANLAM,  aracı amaca bağlayan anlatımın özü ve sonucun süreci  haline gelir. Bu söylediğim sözler ve sözlerde bilgiler ve bilgilerdeki gerçekler BOŞ “ger”ler  ve İÇERİKSİZ “çek”ler haline gelir. Gerçek ise gerdikçe elde ettiğin çeklerdir. Dil, din kadar olmasa insanı aydınlatan beyaz bir ışıktır, dinin aydınlığı siyah ise dilin ve dil ile oluşturulan san’at ve hikmet ile hukuk ve fünunun açıklığı ve seçikliği beyazdır.

 

Havf ve Cui… korku ve açlık.. bizim  kasr ve naksımızın bir fonksiyonudur. Eksikliğimizi tamamlamak ve yetersizliğimizi yetkinleştirmek uğruna karşılaştığımız sorunlar ve yüklendiğimiz sorumluluklar yaşamı amaç edinmememizi ister. Her ne kadar yaşamı yürütmek  bir  olasılık ve olsalık olsa da.. yaşamı sürdürmek bir zorunluluk ve gereklilik bulunsa da yaş-am am-aç değildir, hatta a-maç bile değildir, hatta amaç bile olamaz. Bir maç biletine feda edilen yaşamın yani orada geçirilen doksan dakikanın, gerçekleştiremediğin hürriyet ve sağlayamadığın ebediyet karşısında,  ne değeri olabilir ki ?

 

Elbette an’ın değeri vardır, bu değerin önemi bulunur ve o zaman bizim bu  önemli değere gereksinimiz vardır. Ateş düştüğü yeri yakar ya da bir boşluk ancak dolunca doyar. Ancak bu göz kör ise özün anlatımı anlamsız kalır. O halde elimize özün örülmesi gereği kalır.

 

Korku ve açlığın ortaya çıkaracağı karanlık ve acı besleneni ve sesleneni yıkar ve yakar.. ancak bunları kaldırmak ve gidermek araç olmaktan çıkıp amaç haline geldiğinde anlatımı anlamsız hale getirir.

 

Öyle ise bu sorunlu ve sorumlu yaşantımıza  yürütme ve sürdürme de gereksinimiz kadar arayışımızı da göz önüne bulundurmak ve bu çift taraflı gidiş  sağlanmalı ve Ağ’ın Aç’ılışı gerçekleştirilmelidir. Evet her bir zerre ve her bir ene hatta her bir hücre ve zümre bir tohumdur. Ağaç olacak süreci ve meyve verecek sonucu bulunur.

 

Ancak bu görüş.. uzakta görünür ve belirir hale gelir.. yoksa tüm ağaçlar tohumların doğumundan düğümünün açılışına kadar  “önce başlat sonra bitir” yasası içinde kaldığı sürece kendi başına bir dünya durumunu sürdürür. Bu var oluş aynı zamanda bir yok ölüş dahi içerir ikisi birlikte “varlık vardır ve yokluk yoktur” seçimi ve inancı; var sayı ve yok sanılarımız içinde geçerliliğini yürütür. Bu BELLİ belirsizlik içinde de kaynaklarımızı sağlar ve hedeflerimizi gerçekleştiririz.

 

Sanırım bu  yus yuvarlak anlatımla  tos toparlak olmuşsunuzdurJ  O zaman tattığınız ve tuttuğumuz görsel ve işitsel yuvarlık ve toparlakların ilgilerini sürdürmeye  ve ilişkilerini yürütmeye bakacağız. Yeter ki bilgilerimiz doğru ve gerçek, buyruklarımız iyi ve güzel olsun.. yararlı ve yetkin yaşamımız olsun  (yaşamınız) ve tanıncımız  (şuurunuz) bulunsun.

 

Allah akibetimiz ve ahretimizi güzel ve iyi etsin. Amin.

 

Sağlıcakla kalın.

 

OSMANZİYA

 

DUYURU

 

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE

semantik / anlambilimsel / MAANΠ yetersizliklerim

için düz yazıdan özür dilerim.

 

UYARI

 

Düz yazı bahane.. şemalar şahane.. yazının dizinindeki tabloları  izlediğinizde imgelemiş ve irdelemişte olacaksınız isterseniz.. böylece emellerine nail olacak ilmi AÇIKCA görmüş ve hatırınıza sail olacak iradeyi SEÇİKCE örmüş bulunacaksınız.

 

www.yontembilim.com

www.osmanziya.com

www.insan-bilim.com

 

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/

http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/

http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/

http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

 

 

http://sites.google.com/site/yontembilim/

http://sites.google.com/site/insanilim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IP
Alquimista
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2013
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 7

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı Alquimista Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2013 Saat 13:49
Şuur açıcı bu yazı için sağolun. Türkçe karakterler düzeltilmiş galiba. Y-?yerine ;; ı/z/ş/ç/a eklendiğinde bir önceki yazılar okunuyordu.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2013 Saat 19:08
18 Nisanda yazdığım
http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=730
bu SABIR başlıklı yazımın akabinde sabır taşım çatlamış ve 2 mayısdan itibarende telif yazısı yazmayı bırakmış ve geçmiş yazılarımı düzeltmeye karar vermiştim.

Ancak kendisine değer verdiğim ve önemsediğim bir yazarımızın sitesine yazdığım yazıya tabloları bindiremeyeceğim için link vermek üzere bu yazıyı istisnaen yazdım.

Maalsesef son günlerde, sitenin yönetiminde kısıtlamalar ve buradaki karakter sorunu gibi nedenlerle, bir şansızlığı da yaşıyorum. Webmasterimle görüştüm yeni bir şekil vereceğiz siteye ve bu arada İnşaallah forum sorunları da giderebiliriz.

Değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.. Bu siteden maksadım düz yazılarımın yazılarımın niteliği değil tablolarımın kullanımını tartışacak bir ortamın sağlanmasaydı ancak üç seneye yakın bir çabaya rağmen bunu başaramadım ve dinlenip yeniden başlamak üzerine köyüme döndüm.

Döndüm diyorum ama eskiyi bırakmak ve yeniye başlamak kolay olmuyor. İnterneti bırakmak.. yazmayı bırakmak.. tablo yapmayı bırakmak.. okuyucuyu bırakmak.. fakat bırakmak için gerekli "ırak" olmak iradesi gösteremiyorum. Belki de bu da merakın bir parçası olduğundan.. yakın olan merak edilmez ırak olan merak edilir. Belki bundan öte bu sözcüklerde meknuz rüyet riya ile re'y ve rüya'daki riyaset-i rububiyetten kurtulamıyorum. Yani "R" harfinin rasat-ı rabas kılıncını sallamayı sürdürüyorum. Bir çeyreklik "r" çapı, yarım çapa ve yarım da bütün daireye ve tüm çapa kavuşmak üzere idaremi çizgilerin kulvarında sürüklüyor.

Artık buna direnmek zamanı.. kendine dönmem, özelime inmem ve yürütmek olduğum mesleğime ve sürdürmekte olduğum aileme gereğince ve yeterince ağırlık vermem lazım. Buradaki yaklaşık 1000 yazı ve ona ekli en az yedibin tablo vereceği şey ne ise o verdi bence örnek olarak ve daha fazla uzatmanın alemi yok.

Buna rağmen şimdi de siz çıktınız.. inanın minnettarım varlığınıza ve medyunum sesinize.. siz seslendikçe karşılık vermek dahi boynumun borcu.. amma durum da bu.. Belki teliften tashihe dönüp yazılarımı düzeltmeye başladıkça sizinle biraz daha onarılmış ve kotarılmış yazılar üzerinde tartışacağız ve bu daha faydalı olacaktır İnşaallah.

Sağlıcakla kalın.

Osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 13-Mayıs-2013 Saat 19:14
IP
Alquimista
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2013
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 7

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı Alquimista Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2013 Saat 10:14
18 Nisan /Sabır/ yazısı okundu. Daha önce eksik okumuştum şimdi üzerinde durarak. Dediğiniz gibi tabloları tablette veya laptop içinde açamıyorum. Evet tarih 2009 Kasım sonrasını gösteriyor forumda. Kişi sayısı belirttiğiniz gibi. Telifden tashihe hocam en kısa zamanda geçmek, ama sizin bir yazınızda dediğiniz gibi "haklı olmak yetmez kuvvetli olmakta gerekir" düşüncesiyle, ve kendimi tanıdığım kadarıyla, anlamlı yazılarınız ve bazı arkadaşlarla beraber sizin burada paylaştığınız tablolar dikkatimi çekti. Aklımda ilk olan şey zamanla ilgili bir tablo yapıp başlamak. Amma Yine sabır içinde dediğiniz gibi " 15/20 dk. Da öğrenilecek , gösterdiğim anda kapılacak hemen alınacak bişey değil." Ve temennileriniz ve görüleriniz. Ayrıca yaşınızdan dolayı sizi kutlarım. Tek çekincem sağlık sektöründe olduğum için inanın makale sunumu, ki ikiye ayrılıyor genel ve alanda yapılan, deyim yerindeyse etimden, kemiğimden ve en sonunda bilgimden, enerjimden yararlanılıyor ki bunun için maaş alıyorum ama diğer taraftan eylemin benim tarafıma olan kazanımı daha önemli parasal getirisinden ziyade. Çizmiş olduğunuz durumlar için bende minnettarım.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mayıs-2013 Saat 12:23
Ne güzel.. işe denge ile başlamışsınız..  özel işinizi ihmal etmeden kişisel gelişiminizi birlikte sürdürüyorsunuz.. benim yaptığım yanlışın tersini  yapmayın.. yani ben birden öğretmeye kalktığım gibi sizde birden öğrenmeye kalkmayın.. her şey zamanla yola girecektir siz telaşa kapılmayın. Sadece yazılarımı okurken mutlaka o konuya ilişkin şemaların basitlerden başlayarak izleyin. Eğer hırs ve telaş göstermezseniz sabrınızın meyvesini alacaksınız. Anladığınızı eleştirebilir ve anlamadığınızı sorabilirseniz gelişim daha hızlı ve kolay olacaktır. Başarılar
IP
Alquimista
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 11-Mayıs-2013
Konum: İstanbul
Gönderilenler: 7

Hak Puan : 0
Kidem : 5
OrtalamaHak : % 0
Irtibar :0

Alıntı Alquimista Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayıs-2013 Saat 23:30
Hocam iyi akşamlar olsun. Forumda onarılmamış ve kotarılmamışta olsa yazılanları okumakla( ki büyük zevk diğer arkadaşların dediği gibi) başladım ki daha öncesinde sibel atasoy ile diyaloğunuz vardı. Az öncede kutlu aytuğ ve taharriyat ile diyaloğunuzu anlamaya çalıştım. Şema/ tablolar ilgimi/ dikkatimi çekiyor. Ki çalışma alanlarımızda yöntembilimsel olacak galiba sıkça görebiliyorum. Uzay roketini düşünüyorum; yörüngeye oturana kadar her kilometrede bırakması gerekli olan bir kapsül bırakır. Bende bunun gibi sadeleşmeye gittim hayatımda. Bunu madde madde yazmam doğru olmaz sadece uzunca olduğununu söyleyebilirim ki tam teşekküllü olarak aya giden roket örneğidir kastım. Ve sibel hanımın puma sendromu yazısı ile pekiştirip bir haritaya varmaya çalışıyorum. Ve son iki yazısı enerji ve uyanış ile ilgili. Bunları belirtme ihtiyacım ise; önemle değindiğiniz yöntembilimsel tasarım davanız. Kıssadan hisse hocam bu forumun müdavimiyim. Bunu net söyleyebilirim. Biçimsel olarak katkım ne olacak, bunuda irdelerim her daim. Mümkün mertebe elimden geldiğince. Ağırlık vereceğiniz, direnme ve köy betiminize büyük saygım var. Çok ama çok güzel bir şey bu söylemiş olduğunuz. Öncesiyle, sonrasıyla... Kolay gelsin hepimize birden.
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mayıs-2013 Saat 14:42

İlginizle umutlandırdınız ve sesinizle sevindirdiniz. Minnettarım.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk