Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: hadislerle namaz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2606

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hadislerle namaz
    Gönderim Zamanı: 24-Kasım-2013 Saat 17:01
NAMAZ

NAMAZ dizini içindeki dosyalar

uploads/20131128_220813_NAMAZ.rar

Namaz.. salat.. salavat.. Türkçe olarak SIRA diye karşılarım.. yakarı hamd.. yalvarı dua.. yalvarı ve yakarı için sıraya durma… sıraya geçme.. sılayı bulma… Dünya dönünce.. her boylam sıra ile NAMAZ meridyeninden geçer.. Yine dünyanın dönüşüyle bundan başka aynı anda dünyada hem sabah.. hem akşam.. hem öğle.. hem yatsı namazı birlikte kılınmaktadır. Merkez ve çevre böylece birbiri içinde raks eder. Aslında cemaatle namaz kılan vaktinde de namaz kılmış olur. Şimdi ÖĞLE namazının vakti.. ataletimden cemaate gidemediğimden vaktinde dahi kılmamış oluyorum ve sıramı kaçırdım.. edayı kaçırırsam kazaya kalırım. Kazayı da kaçırırsam.. cezaya ve ezaya kalırım. Allah kazadan ve cezadan korusun. Edayı, vakti ve cemaati nasib etsin. Amin. Vaktinde kılan ise gözünü ve gönlünü kabeye diksin.

Tabii bu sade benim suçum değil.. manyas yine manyaklığını yaptı elektrik kısıntısı ise su sıkıntısı içine girdi ve bizim büyük ve küçük tüm işlerimizi etkiledi.. tabii bu mazeret değil amma atıl tembeller için ileri sürülecek bir bahane.. benim fikri ve zikri hareketimin tersine çok fiziki ve fiili ataletim vardır.. ancak namaz hem fikri ve fiili dengeye koyar.. hem zikri ve fiziki dengede tutar.. eğer zaman zaman namaz ile temizlenmezse “zaman” öyle seker bir örtü ve öyle meker bir örgüdür ki ard arda eklenen ve zamlanan AN’ları ile namazı geçirtmek için bire bir uyuşturucudur.

Bu iletinin dizininde Manyasdaki Termalde Değerli İstanbul Hocalarımızın verdiği derslerde aldığımız hadislerle namaz anlatılmıştır… her bir köşesine bir kitab yazılabilir.. burada bir tanesinden söz etmek istiyorum.. “Essalatü imaddüddin” yani namaz dinin direğidir.. Yani din bir ÇADIR ise onun direği yıkılırsa, çadır ahalinin üstüne çöker.. Dinin üç kutsalı var.. Rasulullah.. Kelamüllah ve Beytullah. Allah’a isal eden kelam ve rasul ancak NAMAZ ve salat ile zikr ve fikr edilir.. onları zikr ve fikr eden Allah’ı tanır ve biliriz. Zaten namaz kılınması için kıble.. kıble için kabe gerekir, kabe ise Beytullah’dır. Cenabı Allah nasib etti bu sene haccettik ve kabeyi ziyaret ederek orada yüz bin kıymetinde namazları kıldık. Şükürler olsun. Bir hadisde denilmiş ki sabah namazının sünnetini evinde kılan ve sonra farz için camiye ve cemaata gidenin evindeki sünneti bin kıymetinde olan Mescidi nebevide kılınan namaz gibidir. Namaz secdedir.. mescidler secde edilen yerlerdir.. MERKEZ Kabedeki yani Mekkedeki Mescidi Haram olan KABE’dir.. bu merkezin de iki tene ODAK noktası var.. birisi Medinedeki Mescidi Nebevi.. birisi de Kudusdeki Mescid-i Aksadır. Yani İslamiyet ağacının kökü orada ise meyvesi buradadır. Merkez bir kenarlı şekil verir: Daire ya da Kare.. Odak ise bize iki kenarlı bir şekil verir hiperbol ya da parabol ile Dikdörtgen.. Namazdan hendese ve geometriye geçtik.. Kare kabedir.. daire ise Yer küre.. hiperbol ve parabol ise geometri bilenlere havale ederek, kendim dahil namaza yan çizenleri uyarıyor ve söz bitiriyorum…. Siz bu düz yazıyı bırakında şemalara bakın… orada çok nurlar göreceksiniz.. İmamı Nursi’ye göre namaz elektrik lambasının düğmesine dokunulması ve odanın aydınlanmasıdır. Hadiste bedevilerin anlayacağı şekilde DİREK denilmiş.. çağımızın direği ise ELEKTRİK’dir.. valla bi gitti mi tüm makineler çöküyor.. benim laptopun elektiriği ise yüzde yetmiş beş kalmış… Elektirik yoksa makinalar durur.. ışık ve zıya yoksa medeniyet durur.. aynen bunun gibi namazın verdiği iman NUR’u yoksa Müslümanlık kurur… Bu yüzden namaz kılmadığı halde Müslümanlık yapanların aydınlığı dışınadır.. Allah onların içlerini de namazla aydınlatsın. Amin. Demek namaz amudu.. namaz elektiriği.. namaz direği.. namaz dikeyi.. İLE, zamanla duran, kuruyan, kapanan ve karanlığa düşen HUSUSİ dünyamız.. özel alemimiz.. islami kimliğimiz.. imani kişiliğimiz her namazda yeniden yinelenir. Çünkü Namazda Fatiha-i Şerife ve Zammı Sure var.. hareke ve sekine var.. fikir ve zikir var.. esrar-ı şeriat ve envar-ı şerait var.. ta böylece miraca çıkarsın.. nardan uzaklaşırsın ve Hakk’a yaklaşırsın.. Hakka yaklaşırsan cennetin kapıları birer birer açılır.

Hâzâ min fadlı rabbî.


Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim


Düzenleyen osmanziya01 - 28-Kasım-2013 Saat 22:08
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk