Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: ilk Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya01
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009
Konum: İzmir
Gönderilenler: 381

Hak Puan : 10
Kidem : 7
OrtalamaHak : % 100
Irtibar :2

Alıntı osmanziya01 Cevaplabullet Konu: ilk
    Gönderim Zamanı: 05-Nisan-2014 Saat 01:24
MÜLK

Capris Gold.. Didim.. 04.04.2014

ILK Dizini içindeki dosyalar

20140405_012250_ILK.rar

Mülk sözcüğü “mim ve lam ve kef” arlarıyla seslendirilir..
MÜLK kelimesi “Lev lake lev lake ve ma halak-tül-eflak” cümlesinde hem “lek” (sen anlamında) ve tersine yazılıp başına “F” getirilirse felek (dönü, eksen, yürünge, sure anlamında ) sesini verir ve feleklerdeki melekler ve kelekleri hatırlatır. Bu bana türkçe’deki SU ve US sesini hatırlatı.. ikisi bir olursa da SUS buyruğunu duyurdu.. buyruğa uymadan uydurmayı ya da duyurmayı sürdürürsek seslenmemiz sunarız.. beslenme hayatı ve seslenme şuuru bu dünyada bir araya geldiğinden beri mülk ve melekut alemlerinin odağında yerleştirilen insanın maratonunu, yürüdüğü zerre ve hücre bulvarıyla bulunduğu ene ve zümre kulvarını nereye götürüyor.. götürürken neleri getiriyor.. bu getirmek neyi götürmek pahasına.. bu gizemli seyr ü seferi anlamak ve açıklamak için O’nun mi’rac-ı urucu ile insanın cereayan-ı rucunu görmek ve göstermek amaciyle kullandığım dikey ve yatay hatları bir kere daha tanıtmak için MLK kökünden çıkan ağaca ve onun meyvesine bir yolculuk daha yapacağız yapmasında bunu başaracak bir bağlılık bulamıyorum.
Bu yolculukta O mi’rac-ı urucu sünnet-i seniyye ile AHSEN-İ AMEL vesilesi, insanlıkta cereyan-ı rücu ahsen-i takvim ile İSM-İ AZAM tecellisi olarak almışsa bana ve sana ne kalıyor ? Başarı ve Bağlılık!

Her birimiz başarımız ve bağlılığımız kadar talim-i esmadan istidat ve san’at payı alırız. Eğer ben başarmışsam senin bağlılığından dolayıdır ve bağlılığın kadardır bu… Eğer sen bağlıysan bu benim başarım kadar mı olur yoksa bağlılığın benim başarıma bağlı değil midir ? Acaba hangimiz başarıda öndeyiz veya başarı da üstünüz ? Eğer eşit değilse bu ikisi, acaba başarı mı yoksa bağlılık mı daha büyüktür ? Demek.. bağımlı kral.. bağlı köle.. kulun yapısı.. kulluğun kapısı ve Tanrının tapısı.. dilin anlatımı ile düşüncenin anlamı arasına gizlenmiş bir bilinmedir.. dil aralanmadıkça din anlaşılmaz.. ve bütün bunlar esrar-ı şeriat ile çözülür ve envar-ı şerait ile aydınlanır.. bütün bunlar da bir ilim ve iman ve ihlas sorunudur.
“Kulillahümme Malik-el-mülki…” diye başlayan Ali İmran ayetinde geçen terimlerle başlattım tablolarımı.. bu terimlerin kavramlarını biliyorsan bunu şemada izleyebilirsin.. verilen ve alınan mülkün kimseyi izzet ve zillete atması ve ataması bir MEŞİET iledir.. tablo bun intak ediyor. Ancak bu nutukta merkezi olan nokta ALEM’dir. Mülkün MALİKİ ve alemlerin RABBİ olan ALLAH, mülk nesnelerini yaratmış ve melekut kimselerine buyurmuş iken FITRATI sun’ ve say’ ile halk etmiş ve BERAATI emri hayr-ı beriyye ve şerri beriyye olarak ayırmış. Bu ayad tasarrufu ve fuad tasadduru BAHRI arasında bir BERZAH VE PERDE koymuş.. bu yüzden alemin EŞ ZAMANLI olan nizamı ile mizanını birbiri içinde iken ayıramıyorsunuz.. aynı şekilde ARD ZAMANLI olan zamanın illetini ve namazın akıbetini de birbiriyle özdeşleştiremiyorsunuz.. hepsi “âlem” etrafında amedi HALK ve EMR ile meddi CEBR ve CERB olarak kalıyorlar.


                  YARATILIŞ


DENEYİM          SYS-mülk-ALM             DAYATIM


                 BUYRULUŞ


Allah, yaratılış ve buyruluşun sahibi ve malikidir.. deneyim ve dayatımın hakimi ve rabbidir.. Sonuçta bizler onun izin ve inşasını birleştiren icadı ile.. kader ve kazasını birleştiren itası ile.. tasarruf ve tasaddur ederiz.. Burada bizim kullanımımız ve çıkarımımız ile onun malikiyeti ve rububiyeti arasına mecazi kıstasları ve mevhum kriterleri koyarız ve buradan zıddıyet ve misliyet sırrıyla zatını ve sıfatını anlamaya ve anlatmaya başlarız ki bunun için kimsenin kendini.. düşüncesini.. dilini.. tanıması gerekir ki kişileri dilini ve düşüncesini kullanmak ve kendini kullandırmaktan buna ARİFANA yada ALİMANA bir yol ve vakit bulamazlar. Ancak Yaratan kişiye taşımayacağı ağırlık yüklemediği gibi yüklediği yetenek kadar da yetki ve sorumluluk verir. Allah seriiulhisabdır.
Bu noktadan günlük dilin yetmezliği ve düz yazının yetersizliğini nazara alarak hikmet, felsefe ve din alanında edebiyat ve vaaz hitabiyat ve kitabiyat yapacak bir kıraat ortaya koymak lüzumu çıkıyor. Görüntü ve gösterilerin ötesinde   gösterge ve görüngü dünyasının aracılığı ve dolayımı, açık ve seçikliği ne kadar ap açık ve pek seçik olsa, dinin ve dünyanın sınav ve yarışına olanak taşıması açısından vasıta perdesi ve vesile örtüsü barındırır. Bu külfet ve sıklet ise onları kaldıracak gayret ve himmet ister. İşte bu yüzden arayanlarını bu rahatına yardım edecek yeni bir aleti ortaya koymak için düşünenlerin zahmetli meşakkatini bekliyorum. Zorlukta kolaylık varsa.. bu kolaylığın olaylığına yol açmasındandır. Olay bir işi başatan itibar.. bir girişi açan ihdas.. kayda değer hadise ve bu yüzden duyulan bir kolaylıktır.. çare.. çözümdür. Eğer zorluklar sordurmasıydı.. ve bu yüzden sorunlar olmasaydı.. çözümleri ve yanıtları aratmayacaktı.. ortak kökenli yani ilahi, semavi ve ibahimi 1435 yıllık Müslümanlık dünyası.. 2014 yıllık Hristiyan dünyası.. 5000 yıllık Yahudilik dünyası arasında olumsuz etkileşim yapmış ve olumlu iletişim yapamamışsa bunun çeşitli aktörleri ve faktörleri arasında en önemlisi DİL alanında bulunan engeller ve bilişim ve bildirişim konusundaki sorunsallar olmalı.. son mesaj OKU emriyle başladığına göre bu emrin yer aldığı OKUNAN.. niçin hale toplayıcı bir KİTAB değil ? Asarı.. ayatı.. ayanı.. amalı ve alemi (not sözcüklerin başında yer alan “a”ların hepsine “â” işareti geçiremedim.. kısa olurda Yahudi kepi uzun olurda Müslüman takkesi derler diye ) ayırt edemeyen bir ayad (göz, kulak ve el kullanımı) ve fuad (us, uz ve gönül çıkarımı) MUHATAB olmadığı için olabilir mi ?
Hasılı hikmet, felsefe ve din arayışlarında edebiyat ve vaaz ötesine götürecek yeni bir dil.. yeni bir yöntem.. yeni bir anlatım.. aradım ve mantık ve matematiği birleştiren metodik.. suretleri kullanan görsel bir işaret.. şekillerden yararlanan kavramsal tasarım alet buldum.
        YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZ adıyla bu görsel anlatım aygıtı ve anlam sürücüsünü yirmi senedir işe yarar bir biçimde kullanılmaktayım ve yararlanmaktayım. Ancak bu aleti ve cihazı geliştirmek için onu kullanacak bir ekibi de henüz oluşturamadım. Çünkü insanlar içerikli hazır bilgi ve çekici içerikli belge paylaşma ALIŞKANLIĞINI bırakamıyorlar. Gençlerin her birinin iş, aş ve eş için paralanması derdiyle.. yaşlıların her birinin kendine has insan bilimini tanıtması ve kendi islam bilimini pazarlaması reddiyle.. karşılaşıyorum. Bu doğal uygunsuzluğa benim bu tür sonuçları eleştirme ve sorunu   yakınma ALIŞKINLIĞIMDAN da gına getiren az sayıdaki okuyucularım bıkkınlığını eklersek bayağı ciddi bir uyumsuzluk içinde bulunduğum ortaya çıkar. Sonuçta bana bağlanan yok ve bende başaramıyorum.. yoksa baş arı olamıyor muyum.. bunu bilemiyorum ve bu da benim uykusuzluğuma yol açıyor.. İnşaallah bir gün birileri beni uyandırırlar.    
Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA






Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim..
ne yazık kı hala özrüm sürüyor.

YAHOO İÇİN DİZİN UYARISI

İletinin şema ve tablolarını, haber gurubunun menüsünde
“files” adı altına eklenmiş dizinler / klasörler içinde bulacaksınız.
Kolaylık sağlamak üzere iletinin başlığı ile dizin veya dosyasının adı
arasında bağlantı kurulmuştur.

NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok..
fakat benim iyi bir editöre ihtiyacım var.

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim


Düzenleyen osmanziya01 - 05-Nisan-2014 Saat 01:26
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk