Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim  
Mesaj icon Konu: IS'IN IC'I İngilizce baz alınınca Türkçe'nin nasıl Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: IS'IN IC'I İngilizce baz alınınca Türkçe'nin nasıl
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 07:04

İŞ'in İÇ'i



İş'in iç'inden çıkmak kolay değildir.

Ancak yapabildiğimiz kadar işin önünü ve sonunu düşünürsek o bile bize yetecektir.

İşin içinde ne var ? Diye bakın işin dışında ne olmadığını unutursak olayı tek yanlı ele almış oluruz. Bir de her işte önceki bir olay olduğu gibi işten sonraki bir olay dahi bulunur.


işte çok yanlı ve yönle KAVRAM'ların düşünülmesi ve anlaşılması için YBA in mutfağı olan ANALATİK DÜZLEMİ kullanıyoruz.


Biz etliye ve sütlüye karışmıyoruz.. sadece DÜŞÜNMEK noktasın reklam ve propaganda ediyoruz.. bu yüzden İÇERİKLİ siyasi ve ideolojik ve dini metinler yazmıyoruz.
Buna rağmen dediklerimize bir dediklere çıkmıyor.. eski tabirle bir ma'kes bulmuyor yeni tabirle bir yansıma alamıyoruz ve böyle de yakınıyoruz.. bağışlana. Saygılarımla.

Sağlıcakla kalınız.

osmanziya 25.04.2024











İnsani bir "iş"te.. beşerin karıştığı bir "olay"da.. sebeb ve sonuç iki taraflıdır.. hem nedende hem netice birden fazla aktörün ve faktörün payı ve katkısı ve sorumluluğu olur.. bazen "iş"in dış ve GÜÇ tarafında olursun.. bazen "iç"in iç ve GÜR tarafında olursun.. bazen "olay"ın KOLAY tarafında bulunursun.. bazende "kolay"ın OLAY tarafında yer alırsın. Tablo bu dediklerimi daha açık ve seçik gösteriyor.. ancak sizi görmek için illa ki kelimeler ve cümleler ile örülmesini bekliyorsunuz.. çünkü alışmışsınız.. alışkanlıklar da kurtulunması kolay olmayan işlerdir.



Yıllardır yazdığım YUKARIDAKİ hassasiyet ile AŞAĞIDAKİ hissiyatın ne anlama geldiğini soran bile olmadı.. ha bir kişi dikkat etti ve dedi.. HASSASİYETİ hep yukarı yazıyorsun.. bu OLAY'a katılmanız için okuma ve yazma bilmek yeterli değildir. şimdi onu makineler bile yapıyor.. sizin düşünmeniz gerekiyor BEŞER olarak.. insan olarakta ANLAMANIZ.. insan olarakta İNANMANIZ.

Düşünmek kolay değildir.. düşünmek için bir CÜR'ET istediğini Bilgi Kuram’ın kaşifi ve resmi felsefenin temsilcisi İmmanüel KANT 250 yıl önce haber vermiş ve 2250 yıl önce de düşünmenin esası olan karşılaştırma ile yapılan yargılamaların yani AKIL YÜRÜTME'lerinin nasıl olacağını ARİSTO bildirmiştir. Aristonun saltanıtını yıkan DESCARTES de Aristo ve Kant arasında arabuluculuk yapmıştır.

Bununla beraber bu zevat aslında bir benzeşiz bir iş ve eşsiz bir keşif yapmamışlar.. insanın yaptığını şeyini ne olduğunu insana yani kendilerine bakıp söylemişler.. YBA de bu işlerden bir farkı olmayan olay. Çünkü bu işlerin aynısı bi tamamiha.. eksiksiz her birimizde bulunuyor.. ancak korkuyorsunuz.. cür'et edemiyorsunuz.. bu işin bilgi ile birikimle yapılacağını sanıyorsunuz oysa bu iş kürekle yürekle yapılır.. yığın yığın bilgiyi kürek kürek zihne doldurmakla değil.. eğer yürek yoksa onlarda bir işe yaramıyor.. yarasaydı benim işime yarardı…

Her ne ise bu DÜŞÜNME "cür'ett"i ve KONUŞMA "cesareti" "iş"inin pek çok yönü ve yanı oluyor ki YBA mutfağı olan AD (analitik düzlem) bize bu konuda YARDIMCI oluyor.. MERAK ilmin hocası ve SUAL (soru) onun asistanı ise YBA asistanın en başat aracı ve aleti ve enstrümanıdır. İnsan olarak elbette herkes merak eder.. gerçi merak'ın yerakı ve meramı olmayan çok insan bulunuyor. Merak ve Meram X ve Y gibidir bir araya gelmezlerse Z ortaya çıkmaz. IŞK'ın parlaması ancak aklın zekası ve kalbin hafızası ile kurulan beşikte filizlendirilir.. yani iki şey olmadan, Yaratan dışında, bir şey ortaya konulamaz.

Işık bir SURET imalatı ve ameliyesi ve ışk ise bir ŞEKİL imaratı ve mühendisliğidir. İlki MECAZİ aydınlık verir ikincisi HAKİKİ açıklık. Bu ikisini anladığınızda LAFZ’ı da anlamış olursunuz.

SURETLER levn ve renklerden.. ŞEKİLLER sibga ve boyalardan.. yapılır ve yapılandırılırlar. işte HASSASİYET bir renk ve biçim ve çizgi dansı.. HİSSİYAT iise bir boya ve tasım ve çiftgi raksıdır. Siz bu dalgalanma ve titreşimlerin farkında olmayabilirsiniz ancak millet onu beyindeki sinaptik filizlenmenin dentrik çiceklenmesin de arıyor.. beyni betimleyip ruhu tahtından etmek istiyorlar.. lakin yemezler.


Bir işin NASIL olduğunu anlatmak onun NEDEN ve NİÇİN olduğunu anlamak ve anlatmak anlamına gelmiyor. Kaldı ki onlar betimlediğim ve yorumladığım.. açıkladığım ve indirgediğim İŞ'in bile farkında değiller.. onların işi sorunluluktaki sorumluluğumuz nasıl kaldırırız ve kendimizi kandırırız onun peşindeler.

ÖZETLERSEM konuşmak için önce düşünmek.. düşünmek içinde anladığını eleştirmeye CÜR'ET'iniz isteniyor ve anlamadığınızın da sormaya CESARET'iniz bulunması bekleniyor.. ancak yıllardır bunu sizde göremiyorum.. anlamak için bilemediğinizi ve sormak için düşünmediğinizi sanıyorsanız.. aldanıyorsunuz.. bal gibi biliyor ve kal gibi düşünüyorsunuz.. lakin HAL'iniz.. o haliniz yok mu makul ve muhal arasında kırk bin takla atarken.. İRAZ ettiğinizden İSMA' ediyorsunuz.. uzaklaştığından işitmiyorsunuz.. işitmeyen de düşünmez.. düşünmeyen de anlamaz.. anlamaz kı düşünsün.. düşünmez ki anlasın.. şu Engin NOYAN'ın sormaz ki bilsin.. bilmez ki sorsun.. İKİLEM’ine benziyor bu iş.
Nedensellik ilişkisinin çift taraflı olduğu İLGİNÇ olaylar ve işler bulunur.. KUANTUM bunun resmi deklaresidir. İş'teki ve İç'deki ve Dış'taki olaylar ile olaydaki önceler ve sonralar.. bu tablolarda ÖRÜLEREK gösterilmiştir. GEÇMİŞTEKİ tahsisi kabiliyet ve GELECEKTEKİ ihtisas-ı ikbaliyet.. hepimizin İSTİKBALİDİR.

Bunun için TABAKAT'a önem ve değer verelim.. konuşmama katılmasanız.. masaüstü zoom çalışmalarına gelmeye zorlanırsanız.. bu işleri yapmak için dizüstü ya da masaüstü bir PLATFORM bulundurmazsınız.. ben böyle gevezelik yapmaktan siz de zevegelik etmekten kurtulamazsınız vesselam.

Saygılarımla.. sağlıcaklak kalınız.
Osmanziya 25.04.2024 07.01



Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 13:23
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 07:15
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2293&PN=1
Amel.. action.. aktivite.. etkinlik
Amel.. work.. işlem.. iş.. ameliye


2018 yapımı Cem YILMAZ’ın Arif V 216 filmi başa güzel bir iş çıkarmış..

Amel.. emr.. ameliye.. emare.. ameliye.. muamele.. konu.. sorun.. anlamlarına gelen İŞ kelımesI gunluk dilde çok çeşitli bağlamlarda kullanilan çok yönlü ve yanlı bir terimlere işaret eder ve pek türlu ve çeşitli kavramlarinida delalet eder.
Örneğin iş sozcuğu işlem teriminden başka işletim.. işlev.. işleyiş gibi terimlerinimi de göstergeler. Keza iş sözcüğü fizik, şimik, biolojik, lojik, psikoljik alanlarda ayrı ayrı değerleri ve kavramları olan olaylar ve hareketler ve eylemdir.

Türkçe “iş” sözcüğü arapça “amel” ve İngilizce “work” sözcüklerinin kaşılığı olabilir mi ?

İngilizce AMEL “action” olarak karşılanıyor ve (5)tane yan anlamları bulunuyor. İngilizce İŞ “work” olarak karşılanıyor ve (48) tane yan anlamları bulunuyor. Toplamda 53 tane yan anlamları olan böyle sözcüklere ÇOK ANLAMLI sözcükler adı verilir.   Bilimde çok anlamlı sözcükler değil tek anlamlı teknik sözcükler makbuldür.. edebiyatta ise tam tersini çok anlamlı sözcükler da kullanışlı ve yararlıdır.

YBA ise tabloda görüldüğü gibi “iş” kavramanı GÜÇ (kuvvet) ve GÜR (hürriyet) arasında bir yere oturtur.
Onun GÜR tarafında görülen ve örülen bir tarafı.. GÜÇ tarafından seçilen ve geçilen bir yanı da olur.

[12:30, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Bu gün Arkadaşlarımız özür dilerim.. yoğun ve yorucu bir gün sonucu bu akşam saat 22.00 de çalışma yapacağımızı UNUTTUM.. Arif V 216'ya takıldım kaldım.. bağışlana...

Tek anlamli sozcukler genelde bilimsel kavramlar ve teknik terimlerle yapilan tanimlardir. Ornegin kuvvet.. acele.. sür'at.. hareket gunluk dilde birbiri yerinde kullanilabilirken FIZIK biliminde ve onun dili olan MATEMATIKTE ayri ayri.. moment.. ivme.. hız.. devinim tanimlanir ve hesaplanir.

Çok anlamli sözcukler ise gunluk dilde ve edebiyatta kullanilir ve murad edilen mana kelimenin içinde bulundugu cumleden.. paragraftan.. konudan.. kisaca baglam ve konteksinden çıkarilir. Ornegin vicdan.. hiss.. nefis.. akil.. zeka.. kalb.. hafiza.. ruh..hatira.. zihin.. vehim.. şuur.. hayal..gibi sözcukler birbiri yerine kullanilir.
Sonuçta bu gun BILIM ve KULTUR diye ikili bir ayirimimiz bulunuyor ki ben bunu insanin HAYATI AKTIVITELERI olarak dörde ayiririm;

Bilim ve Hukuk
San"at ve Hikmet

veya

bilim v hukuk ile san'at v hikmet

Şeklinde YBA ile yazarim.

Peki bu tek anlammi yoksa çok anlam mi ?

Daha açik yazalim;

ÇIFT ve   Çok
Tek    ve   BIR

Bunlarin hepsi sayisal anlatim ve nicel anlam olduguna DIKKAT ettiniz mi ? Yoksa HEYECAN nedeniyle goremiyor mu sunuz ? Belki de HAYRET'iniz kalmamiştir.. FARK edemiyorsunuz.. belkide benim benligim ve kibirim sizinkini kabartiyor bu işin ONEM ve DEGERI tarafinizca KADR edilmiyor.

Yani bu ma'na ve lafz ile zikir ve fikir IŞ'i kolay bir AMEL degil ve bu yuzden bu zor actiona gelemiyor ANLAŞILMIYOR diyorsunuz.. mutevazi olanlariniz ANLAMIYORUM diyor.. bazilari da beni doktora havale ediyor.

Osmanziya

Yuva.. ev.. beyt.. home.. ikametgah.. hause.. Ocak.. hane.. bizler DOĞAL beden ve Arz EVLERİ arasında bulunan YAPAY evler inşa ediyor ve orada yerleşiyoruz.. neden ? Nasıl'ın yanıtını veriyorlarda bu neden ve niçin konusunda yanıtsız kalıyoruz.. Yuva.. ev.. beyt.. home.. ikametgah.. hause.. Ocak.. hane.. bizler DOĞAL beden ve Arz EVLERİ arasında bulunan YAPAY evler inşa ediyor ve orada yerleşiyoruz.. neden ? Nasıl'ın yanıtını veriyorlarda bu neden ve niçin konusunda yanıtsız kalıyoruz.. Acaba biz bir KELİME içine de yerleşebiliyor

[16:35, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM:

Beyt..
Doğal arz ve beden arasındaki
Yapay Ocak
Sanal Yuva
Fizik Yapı Ev
Taş ve tahtadan Hane
Yasal İkametgah
ve şiir.
İnsan bir EV içinde yaşadığı gibi bir şiir.. bir tümce.. bir kelime içine de yaşar. şey SAĞLIKLA başlar..


[16:42, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Her... şeý sağlık ve SIHHAT ile mi başlar yoks SALAH ve sağlamlik ile mi başlar ?
[17:18, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Fakat bu sorudan önce şu SAĞLIK terimini kavramaya yardım edecek TANIMINI yapmak istiyorum: Sağlık kaliteli uyku temeli üzerindeki iki sütunda yükselir.. alkali ve dengeli BESLENME ve fiziksel ve doğal DEVİNİM.. beslenme ve devinim sütunları üzerinde de CİNSEL İLİŞKİ bulunur. Beslenme bazen özel DİYET ve devinim bazen öneri EGZERSİZ gerektirebilir. Bu arada şu aile için gereken beş "S" sıralarlar onu da sayarak konuyu tamamlayayım: Saygı.. Sevgi.. Samimiyet.. Sadakat.. SEKS. Seks ve siyaset konuları meraklı ve gizemli bilgilerle YBA reklamını yaparken kullandığım ana başlıklar. En başat YASA çoğalma yasası bulunduğu için bu konuda çekinme yapmayacağım. Bu yasanın TÜR'ümüzde görünen EŞİYLİ ÇOĞALMA.. yani sporlarla yinelenerek artmadan daha yüksek olan Yaşam 2.0 de yenilerek artmanın sağlanması bu cinsel ilişki ve seksüel birleşme ile İŞ yapma bizim çişimizden sonra en önemli işimizdir. Bunun için sağlığı sadece uyku.. beslenme ve devinim değil bu üçünü tamamlayan dördüncü bileşenle tamamlamalıyım ki bu da iki sütun üzerine yerleştirdiğim KAPI ALINLIĞI ile gösteriyorum ve açılışa bir KURDELE koyuyorum. Osmanziya 24.04.2024 .. bu gün DÖRTLER gününe denk geldi.. bu dördüncü bileşen.










[17:44, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Ortadaki DAMLAnin ardinda BESINCI DVD bulunuyor.. damla SU ise bu DVD dahi US'un "sırrı"dir. DVD nin ortasinda ( = ) eşitlik isareti olan ÇIFT ÇIZGI yer alir.. tabloyu buyuterek bakarsani bunun altinda +    | ---   [ .   ] simgeleri yerleştirilmiştir.. çift eşitlik çizgisinin ustunde de üç çizgi ust uste DENKLIK isareti kunulmuştur.


[17:50, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Sonuç ilim ve irade latifesinin hissiyati ile sehvet ve siddet hassasiyetinin arasinda kalan.. nesne ve kimse arasinda ÖZNE olan.. nesne AR i ve kimse AD i taşiyan.. bazen kartal bazen tavuk olan AT.. surekli kosturarak ne yere gidiyor ?



Bilinenlerden bilinmeyenlere mi ?
Bilinmiyenlerden bilinenlere mi ?
Bilinenlerden bilinenlere mi ?
Bilinmeyenlerden bilinmeyenlere mı



Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 07:53
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 07:24
Alegori
[00:28, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Bilinenlerden bilinmeyenlere.. SORU çıkararak... ilerleriz.
[00:29, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Bilinmeyenlerden bilinenlere.. YANIT bularak yürüruz.
[00:32, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Bilinenlerden bilinenlere.. AÇIKLAMA yaparak geçeriz.
[00:39, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Bilinmeyenlerden bilinmeyenlere.. "ANLAMA" ederek INANIRIZ ki en karanlik AYDINLANMA.. en kapali AÇILMA.. en zor KOLAYLIK.. en sorunlu ÇÖZUM budur.
[00:42, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Soru ve yanita DUSUNME.. anlama ve inanmaya KONUŞMA.. adi veriyoruz.. düşunme ve konuşmaya da SESLENME (salavat) diyoruz.
[01:01, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Dilthey kulturumuzu anlama ve açiklama ilimleri olarak ayirirken matematik temelli EVREN ilimleri   FKB nin AÇIKLAMAYA dayandigini ve mantik temelli INSAN ilimleri   PSL in ANLAMAYA bagladigini ve bunun da ARISTO dan gelen kinetik ve kinematik.. HUSSERL den gelen neotik ve neomatik.. DESCARTES den gelen uzam ve düşunce.. KANT'dan gelen teorik ve pratik akil.. GAZALI den gelen akil ve kalb gozü.. Imami NURSÎ nin ad anlami ve ar anlami ve sonuçta dilin bilime ve dinin hukuka intikal ettigini biliyoruz.
[01:10, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Ancak sorun bu EPISTEMOLOJIK problem değildir. Problem bir kimsenin gereksiniminden dogan SUNUMU ile arayişindan çikan SERIMINI.. yani sorunlulugunu geçimle çözümlerken.. sorumlulugunu seçimle çözerken.. GIDA gayretini ve GAYE himmetini ayirabilmesidir. Bu tefrik en azindam orta duzeyde saglamamadiginda saadetliler faziletli bulunamiyor.. faziletliler saadetli olamiyor.
[01:20, 25.04.2024] Mustafa BUGUCAM:

Gerçek.. hakikat.. realite
Sorun.. mes'ele.. proplem
Olanak.. imkan.. posibble
Olasilik.. ihtimal.. probable

Benzetim.. temsil.. analoji
Benzetme.. teşbih.. metafor
Andırı.. istiare.. alegori
Dünya.. dil.. din

Osmanziya 25.04.2024 uçyol izmir 01.20
Hft:17 kdm:16 htm:23
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 07:45


İNSAN bir bütündür.. aklı ve kalbi ile.. onun HOMOS'u da bulunur bir de PATOS'u.. medya daha çok PATOS'u gösterir.. KAİNAT da bir bütündür tabiat ve tarihi ile.. onun bir KOSMOS'u bulunur bir de KAOS'u bilim daha çok KAOS'u gösterir.. bir de YARATAN her güzeli bir KUSUR yani ÇİRKİNLİK hediye etmiştir.. ta ki güzelliğine güvenip kendini unutmasın diye.. sonuçta bu çirkinlikler.. yetersizlikler.. eksiklikler.. sorunlar.. acılar.. DOLAYLI olarak güzelliği gösterdiklerinden ve onların ARACILIĞI olmasaydı güzellikleri.. yeterlilikleri.. bütünleri.. çözümleri.. acıları görüp bilemeyeceğimizden.. tadın anlayamayacağımızdan.. bunları da güzellikler kategorisini DOLAYLI GÜZELLİK olarak katabilir ve her şey GÜZEL'dir diyebiliriz.. bu dünya yaşamında. Ahiret yaşamı bile cehennemiyle güzeldir. Cehennem olmasaydı cennette bilinmezdi.. ve aslında cennetin varlıktan cehenemin yokluktan olduğunu ve bunun insana yokluktan varlığa koşmak için bir ARACI ve cehennemden cennete kaçmak için bir DOLAYIM olduğunu anladığımızda OLAY da anlaşılmış olacaktır ve fakat bu kadar de KOLAY değildir. işte bunu yukarıdaki LİNKTE.. anlatmaya çalışıyorum. Onun için size PAPATYALARI gösteriyorum.. Gazze'deki vahşeti değil.. Gazze'deki aslında yeni değil 80 yıl öncede bu vardı.. 800 yıl öncede bu vardı.. 8000 yıl önce bu vardı.. fakat şimdi hepimizi MEDYA'ya doldurdukları için bunu hepimiz görüyoruz.. ve bunun iki sonucu var.. ya dünyaya egemen GÜÇ.. ya da kendimizdeki megemen GÜR.. birbirini tanıyacak. Zaten yazı da bu içi ve dışı ile öncesi ve sonrasıyla bu işler bir BÜTÜN olduğunu anlatmaya çalışıyor. osmanziya
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 08:07
İnsan dediğimiz hayvani şehvet ve şiddet KUVVELERİ ile beşeri ilim ve irade LATİFELERİNDEN meydana getirilmiş bir yapı.. ESKİ hikmet onu kuvve-i şeheviye.. kuvve-i gadabiye ve kuvve-i akliye ile donanmış üçlü bir yapı olarak görüyordu YENİ hikmet ise id.. ego ve süper ego adını verdi bir alt, orta ve üst beyin olarak düşünüyor.
Biz dörtlemeyi sevdiğimizden bu işi DÖRTLÜYEREK yapıyoruz.. isten sende seviyorsan beşleyerek yapar beşerin şerrim şerrim üzerine işerim tarafını gösterebilirsin.





Şimdi siz ortada DEĞERLİ EŞİMİN.. ses çıkarmamasından cesaret alarak 4 senedir bu DOLAB'I insanın dolayı ve kolayı ve olayı için öğrenmekte.. kullanmakta.. yararlanmakta çalıştırıyoruz.





Beni dinlerseniz önce dolabın bütününe şöyle bir göz atınız.. gözünüzü atmak için çıkartmanız gerekmez.. nasıl çicekleri koparmak gerekmeden telefonla şıpşak onu yerinden alıyorsanız.. gözünüzle bütün dolabın yüzeyini taradıktan sonra onun SAĞ ALT tarafına odaklanınız.. Orada göreceğiniz nesne şu DVD olacaktır.



Bu işi öncelikle ENE NUR'u ile başlatıyorız.


Tanrı'nun nuru olur ene'nin NUR'u mu olur diyeceksiniz.. ancak nurun aydınlığını görmek narın karanlığına ihtiyacınız bulunmuyor mu ? işte narın karanlığını ve kapalılığını ve ateşini örmek için de AKLIN ışığına ve nurunu gereksinimimiz bulunur. Şimdilik ışık ve ziya ile aydınlık ve nur hakkında köklü bir bilgimiz bulunmadığından bu

Ziya

Zulmet

Tenvir

Nur

hakkında çözümlemeyi sonraya bırakarak bu DVD üzerined Ene ve Nur sözcüklerinden başka hangilerinin bulunduğunu bir okuyalım.. öküzümüzü yani gözüme yazalım.Bundan sonra kafamızı SOL tarafa çevirelim. Ne görüyoruz:






Burada önce Ene Nuru ile başlattığımız işe sonra surada ZÜMRE SIRRI ile bitiriyoruz.

Nedir bu ZÜMRE sırrı.. bunu DVD üstündeki yazıları okuyarak daha önce AKLINIZI tanımladığınız gibi burada da KALBİNİZİ tanımış olacaksınız. Tanı ve tanımlama arasndaki farkı biliyorsunız kalb ve akıl arasında farkı da iyi kötü anlamış olursunuz.. elbette bir değil onlarca hatta yüzlerce hatta binlerce FARK bulunuyor lakin şimdilik farkında olamayabiliriz.. sadece birinin solda diğerinin sağda yer aldığını bilelim.. şimdilik bize yeter.



Şimdi size ortadaki DAMLA'ya çağırıyorum.Bu damlayı dolabın ortasındaki TUTAMAK yerine yerlertirdim.. bir TUTANAK bulunmada bir şey tutabilir misiniz ?




ortadaki damla için vatsaptaki TABAKAT GURUBUNDA şunları yazdım:


[17:44, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Ortadaki DAMLAnin ardinda BESINCI DVD bulunuyor.. damla SU ise bu DVD dahi US'un "sırrı"dir. DVD nin ortasinda ( = ) eşitlik isareti olan ÇIFT ÇIZGI yer alir.. tabloyu buyuterek bakarsani bunun altinda +    | ---   [ .   ] simgeleri yerleştirilmiştir.. çift eşitlik çizgisinin ustunde de üç çizgi ust uste DENKLIK isareti kunulmuştur.



[17:50, 24.04.2024] Mustafa BUGUCAM: Sonuç ilim ve irade latifesinin hissiyati ile sehvet ve siddet hassasiyetinin arasinda kalan.. nesne ve kimse arasinda ÖZNE olan.. nesne AR i ve kimse AD i taşiyan.. bazen kartal bazen tavuk olan AT.. surekli kosturarak ne yere gidiyor ?


Bilinenlerden bilinmeyenlere mi ?

Bilinmiyenlerden bilinenlere mi ?

Bilinenlerden bilinenlere mi ?

Bilinmeyenlerden bilinmeyenlere mı


işte bütün bunlarda ORTADAKİ DAMLA içinde idi..



Şimdi bu ALT taraftaki işleri bitirdikten sonra ÜST taraftaki işlere gelelim.

Önce SOL tarafa bakalım ne görüyoruz:






Tüm bunları size deyebilmem için MASSA temas eden ve rüyet ile tespit edilebilin ZERRE NARI gerekiyordu..


İnsanların bedenden beyine kadar.. şehvetten şiddete kadar.. cansızdan canlıya kadar.. bütün TEN ve CAN işleri ile tüm bilebildiği NESNE bu.. bu bizim nesnemiz olan eşya.. şeyin çoğulu.. şey' nedir "kimse" bilmez.. nesne bilmez.. kimse bilmez.. kim bilir ? ÖZNE

Ne garip daha ÖZNE'yi bilmeyen nice solak ve salak.. sağcı körler ve solcu sağırlar.. ÖZ'den bahsediyorlar.. ne yapılım biz OZ olarak buna katlanacağız.. ancak bir gün bizim OZ'umuzun okunduğu zaman gelecek.. işte o zaman zaman hep aleyhimize çalışacak.. bundan önce ve bundan sonra çalışacağız gibi.. işte bunun için size DÜŞMANIMIZ olan YBA tanıtmaya çalışıyorum.. çünkü düşmanını bilmeyen onu yenemez.. koltuklardan seyrettiğiniz ne Star Wars.. ne The Matrix ve ne de Yüzüklerin Efendisi.. size size anlatamaz. Dışını anlatır içine giremez.. çünkü ekranda ancak bu kadar yapılabilir.. başkasının öğretti bilgi kağıda yazılabilin bilgidir.. içselleştirdiğiniz ve beyinden öte götürebildiğiniz ilgi.. değildir.. ilgi ile saygı ve sevgi olmadan öğrenilen bilgi belki başımıza çorap ve kafamızı sepet olmaktan başka işe yaramayabilir.

İşte YBA öğrenir ve kullanır ve yararlanır ve böylece bu dili edinebilirsen bu DÜŞ çorabını ve DİL sepetini fark edebilirsin.





zerrelerle hücrelerin yapıldığını biliyorsan yıldızların da zerrelerden yapıldığını öğrenmişsindir.. çağdaş bilimin bize verdiği bu bilgi için HÜCRE SEYRİ isteniyordu.. Her ne kadar böyle bilgiç bilgiç UKELECA konuşuyorsam kendimi cahil değil zır zır cahil olduğunu biliyorum.. yoksa başka türlü dır dır yapamaz.. düşünmeye ve konuşmaya cesaret edemezdim.

Ancak inkardan inkara.. cehalette cehalete fark bulunuyor ancak daha önce ilim ve cehil ile inkar ve irfan hakkında temel bilgiyi edinmek gerekiyor bunun için sayfamın girişinde ÖĞRENMEK ÜZERİNE bir yazı bulunuyor. Bu koca yazıyla bile öğrenemezsiniz.. ilim ve irfan farkını.. ancak son OGRENME adlı dizinde bunu bir derece açmaya çalıştım. bunu da buraya yükleyeyim İnşaallah .. belki merak edip okuyabilirsiniz pardon izleyebilir ve imgeleyebilir ve irdeleyebilirsiniz..



işte bu dört dane DVD yapıştırdık dolaba..

ve ortadaki DAMLA'nun SU'yu ardındaki US'U DA gösterdik





Şimdi siz öküzün trene baktığı gibi bu DVD'leri bakacaksınız yoksa burada neler yazıyor diye okuyacak mısınız ?

Elbette öküzler okuma yazma bilmez.. bu yüzden de ne okuyabilir ne de yazabilir.. ancak BEŞER okuma ve yazma öğrenerek kağıt ve kalemle Bilinenlerden bilinmeyenlere doğru yolculuğu başlatmış.. bu tablet ya da bilgisayar ya da telefonu ELİNİZE vermiş.. kimbilir hale bunlara da öküzün trene baktığı gibi bakıyorusnuzdur.. HAZIR açık ve seçik ANLAŞILIR yazılan günlük dilin düz yazısını (GDDY) okumayı sürdürüyorsunuzdur.. eğer böyle yapıyorsanız elbette öküz değilsiniz.. zükö'sunuzdur. Ha öküz ha zükö olmuşsunuz fark etmez.. hindular neden öküzü değil de ineğe taparlar bilmiyorum.. fakat şimdi de erkeğe değil kadına tapınılmaya başlandı.. tamam kadına tapmaya tapta.. fakat önce onu TAPILASI kadın haline getir.. yoksa öküz gelir öküz gidersin.

Saygılarımla

Osmanziya
25.04.2024 08:07 08:42

Düzenleyen osmanziya - Bugün Saat 08:42
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2632

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Bugün Saat 09:10
iş ve iç ile dış ve çiş

En büyük işimiz "çiş"imiz derim amma hep ÇİZ ile ugraşırım.. elbette boğazımız gıdadan kurtulmazsa kıçımızda çişten kurtulmak. Fakat yaşamak için yemek zorundaysak biz de köpekler gibi çişimizi etmek zorunayız ve biz uzaylılar da hep ossururuz.

Çişimizde sonraki işimiz.. çoğalmak, üremek, artmak. Bunun için şakası şok önce bir okul bitirip İŞ sahibi olduktan sonra okulun vereceği bir DİPLOMA ile ATAMA ile PARA'ya çevirmek zorundayız. Yoksa EŞ bulamayız. Yani ana ve baba bir ÇOCUK sahibi olmadan geleceğini hazırlayamaz ve uygarlığı katılım ve katkıda bulunamaz.

Gıdadan dolayı dötümüz poktan kurtulamadığı gibi gayeden dolayı da gönlümüz kuşkudan kurtulamaz.

Gıda ve Gaye..

Yani gereksinim ve arayış.. gereksinim gıdayı gerektiriyorsa ve iş yapmak ereksiyonu istiyorsa gaye de kuşkuyu ister.

İşte bu paylaşımda türlü ve çeşitli işlerden bahsettik.. Değeri Olan Paylaşımlar kadar değerli olmasa da Eğeri olmayan ÖKÜZLER için paylaşım yaptık web sayfamızda.

ÖKÜZÜ yani GÖZ olan okur.. ÖGÖZÜ olmayan okumaz.

Sağlıcakla kalınız

Osmanziya Osmanziyaoğlu 25.04.2024 09:09

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk