Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim  
Mesaj icon Konu: tapilasi kadin Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2598

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: tapilasi kadin
    Gönderim Zamanı: Bugün Saat 12:10
TAPILASI KADIN NASIL YARATILIR:

Bu öğütlerden biri dikkatimi çekti.. "Sen kocana hizmetçi ol ki o sana köle olsun." Yani sen ona SAYGI ver ki o sana SEVGİ versin. Bunlar insanlar DOĞAL arası ilişkilerdir. Çünkü güzellik insana sevgi.. iyilikte saygı yansıtır. Erkek iyiliğini ve kadın güzelliğini yansıttıkça sevgi ve saygı da birbirine yaslanacaktır. Aslında bunlar bilgi ve öğretim.. öğüt ve eğitim.. ile kazanılacak ve kazandırılacak KÜLTÜRLENME ve KÜLTÜRLEME değil. İnsanların deneyimi ve seçimi.. iletişimi ve etkileşimi ile oluşan ilgi ve ilişki.. kızı ve oğlanı kadın ve erkek ederken.. kadını ve erkeği karı ve koca ederken.. karı ve kocayı ana ve baba ederken ortaya çıkan doğal süreçler ve kültürel ileçler belli bir yöne ilerler. Bunların yararlı ve verimli olması ifrat ve tefritten arı hattı vasatı bulmalarına bağladır.

Ancak tarihten kalan ve geçmiş kültürlerden gelen olumsuz etkiler dilleri.. dinleri.. kültürleri birbirine hasım ve muhalif yapabiliyor.. karşıt ve düşman edebiliyor. Bu gün YUNAN sana neden düşmanlık ediyor.. senin ataların ona düşmanlık etmiş.. peki senin ataların neden ona düşmanlık ediyor.. çünkü onun ataları da senin atalarına düşmanlık etmiş.. en yenisi.. bu düşmanlık kalmasın diye buradaki rumlar ve hristiyanlar oraya götürülmüş.. oradaki türkler ve müslümanlar buraya getirilmiş.. çözüm olmuş mu ? Bir derece.. tamamiyle ve kemaliyle iyi ve güzel olamamış.. doğal ve normal olarak. Bunun için Ziya SELÇUK'un BÖLÜNMÜŞ DÜNYA kitabını öneririm.


MEDYA insanları birbirine düşürüyor.. medya kimin elinde.. eskiden basın şimdi de SOSYAL MEDYA denilen bu içinde yazdığımız PLATFORM insanların kimliklerini ve kişiliklerini oluşturan öğeleri kullanarak belli bir OY etrafında toplanmaya yönlendirir. Belli bir ekonomik ÇIKAR ve politik YARAR oluşturur. Çıkar senin GIDA'Ndan ve yarar ise GAYE'nden başlar. Gıdan senin vital aktiviten yani HAYAT'ındir, gaye ise mental virtualiten.. yani ŞUUR'undur. Bunları tanıman ve bilmen ve anlaman kendini bilmendir. Kendini ne kadar bilirsen başkalarına ve başka kültürlere karşı o kadar İNSANCIL olursun. Bu konuda Metin FEYZİOGLU'nun ÇIKIŞ YOLU kitabını öneririm.


Paylaşılan bu tablo geçmiş KÜLTÜRÜ gösteriyor. Geçmiş kültürün ve geleneğin her şeyi doğru olmadığı hepsi de yanlış değildir. Yeni kültürün ve değişimin hepsi yararlı ve çirkin olmadığı gibi zararlı ve kötü de değildir. Bunlar birbirleriyle etkileşerek insanı ve insanlığı ilerletecek ve genişletecek ve iyileştirecek yapılanmalar oluşturacağız.

Bu senin gıdanın güzel ve çirkin olanını.. gayenin kötü ve iyi olanını seçmene bağlı olarak biçimlenecektir. DEDİKLERİMDEN erkek ve kadın olarak bir sürü ders (kavram) çıktı: tüm bunlar için.. anladıklarını eleştirmen..
anlamadıklarını sorman için..
tapılası kadın..
kulluk edilesi koca.. için   
yontembilim.com

Saygılarımla

Osmanziya 16.04.2024
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk