Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

latifeler

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2796
Tarih: 20-Temmuz-2025 Saat 22:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: latifeler
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: latifeler
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2025 Saat 10:15

İnsan çok şeyi merak eder de fakat en az İNSANI merak eder...

insanı merak eden insanda çok şeyi meram eder de fakat en az KENDİNİ meram eder...

Merak ve meramdan ibaret IŞK ve BİLGİ insanın sadece bir tarafıdır..

Birde iştah ve iştiyaktan ibaret SEVGİ ve AŞK tarafı bulunur ki çoğu insan işte bu aşk tarafı baskındır.

Fakat nerede ise hepimizin aşk ve ışk yanımızın canlı ve diri olmasını rağmen bunların altında bulunan ve derininde yer alan ALAKA çekirdeği.. solgunluğundan ilgisizliğinden durumu dumura uğramış ve can çekişmektedir...

FELSEFU KLUBÜNDEN
Muraf Fazıl SOYAL yazdı:

Dünya, sadece sol beynin gördüğü bir yer olsaydı nasıl bir yer olurdu?
İnsan iki gözüyle görür ama aslında iki beyniyle algılar.
Sağ beyin: Sezgisel, bütünsel, duygusal, bağ kuran.
Sol beyin: Analitik, detaycı, mantıklı, kategorize eden.
Peki ya sadece biriyle “görseydik”?
Sadece sol beyinle yaşayan bir uygarlık:
Her şeyi ölçer ama hissedemez.
Sistemi kurar ama anlamını kaybeder.
Dili geliştirir ama anlam derinliğini yitirir.
Tanrıyı anlatır ama Tanrı’yı hissedemez.
Hastalığı tanımlar ama acıyı duyamaz.
Doğayı çözer ama onunla bütünleşemez.
Sadece sağ beyinle yaşayan bir uygarlık:
Duyar ama ifade edemez.
Hisseder ama sistem kuramaz.
Zamanı sezebilir ama kronolojiyi anlayamaz.
Ağaçla konuşabilir ama ormanı tarif edemez.
Ve şimdi soralım:
Modern uygarlık, hangi beynin çocukluğudur?
Sol beyin büyüdü, sağ beyin susturuldu.
Dünya hesaplandı ama anlamı kayboldu.
Belki de şimdi yapılması gereken şey:
İki beyni yeniden birleştirmek.
Çünkü insan, ya bütündür ya da hiçtir.

Murat Fazıl SOYAL

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2025 Saat 10:18

Tablonun SOL ALT kısmimda.. izlemek ve imgelemek ve irdelemek ve incelemekten sonra düşunmek ve dillendirmek.. anlam etmek ve amaç yapmak geliyor.

Ben sadece imgelemenizi ve irdelemenizi istiyorum.

Vehmi hatir ve hayali hazir olan zemini zihnimizin harici DUYUMLARIN hassasiyeti ve dahili DUYGULARIMIZI hissiyati arasinda KOCAMAN bir boşluk bulunur.

Bu boşluk iki nesne ile doldurulur.. birincisi duyumlari yorumlayan DÜŞÜNCELER.. İkincisi duygularin yönlendiren DILEKLER...

İşte

bu düşünceler sorumlu aklın ve YÖNTEM'in koordinesinde..

bu dilekler yükumlu ruhun ve INANC'ın kontrolünde..

Bilgileri ve degerleri imal ve istimal eder.. inşa ve bina eder.

diye kuruyorum.. eger bu kurguyu bir kaç ornekle ya da uygulama desteklebilseydim.. ortaya bir faraziye ve varsayim ćikarabilirdim.

Bu durumda akıl ve ruh
ASLÎ (primer) BİRİNCİL
latifeler oluyotr.

Diger taraftan
duyumlar meydani nefis
ve duygular alani kalb ise
TÂLÎ ( sekonder) IKINCIL
latifeler oluyor.

LATIFELER yani ruh ve kalb ile nefis ve AKIL dörtlusunun nerede oldugunu TABLO da DVD'ler halinde işaretlenmiş olatak goruyordunuz;

Sag ust RUH

Sağ alt AKIL

Sol üst NEFIS

Sol alt KALB

Yontembilim'i Beğenen Arkadaşlar

osmanziya 18.07.2025

Mesaj Tarihi: 18-Temmuz-2025 Saat 15:00

Insan hem tohumunda.. hem dalarinda ve budaklarinda hem meyvesinin çekirdeğinde yer alan bir X..
evren AG-AÇ'ında..

oysa karşimizda bu olanak ve yeteneklerle sadece gücu kullanmaktan ve çikarlanmaktan başka bir şeý düşunmeyen bir uygarlikla karşi karşiyayiz.

Tasarladiklari da teknoloji ile insani dogaya YABANCILAŞTIRMAK ve ideoloji ile insani insandan UZAKLAŞTIRMAK.. buna karşi isek.. insani tamamiyle ve kemaliyle tanimlama mesajina.. başta kendini tanıma misyonuna.. insani insana çagirma vizyonuna adanmak gerekiyor..

diye duşunuyorum.

Ancak insanın çağıyla ve çağının teknoloji v ideolojisi ile başa çıkmak kolay bir iş değildir.. REAKSİYON göstererek tepkisellikle ve hatta biraz da trip atarak kendimizi rahatlatabiliriz.. ancak bu çözüm olmaz.. her işi ayrıntısına kadar düşünerek AKSİYONER bir tavır alsan bu da çözüm olmaz.. çünkü çözümünü uygulayıncaya kadar ÇÖZÜMÜN vakti geçer ve yine çözüm olmaz.. işte bu durumda YARATAN nebilik denilen bir KURUM çıkarmış.. yani iş sen düşünmüyorsun.. TANRI düşünüyor.. ona TESLİM olarak aşama aşama PROJE'yi gerçekleştiriyorsun.. bunda başarı kesin mi ? Değil Örneğin İSA aleyhisselam.. zaferin doğruğuna çıkmamış ve ÇARMIHA kadar gidebilmiş.. keza ondan önceki MUSA aleyhisselam.. tam işi bitirecekken.. süre bitmiş ve Azrail gelmiş.. İBRAHİM aleyhisselam sonunda aileyi kurmuş lakin o da İKİ KANATLI bir varis bırakmış.. yahudiler ve müslümanlar.. en sonunda PEYGAMBERİMİZ Hz. Muhammed Mustafa A.S.M Mekke'yi fethetmiş ve fakat zamanında Yahudi'nin verdiği ZEHİR onu işi tamamlamasına imkan vermemiş.. o mücadelenin sonu yine şii ve sünni olarak iki kanat halinde kalmış.. TEVHİD neden böyle İKİ kanatlı kalıyor.. çünkü bu iki kanat HABİL ve KABİL olarak başladı.. bu bir SIRR'dir.. bizi ikiyi redderek bir olamıyor.. o zaman ikiyi kabul ederek bir olalım.. ben nebi değilim.. elbette ve veli de olamam.. zaten DEHA olanlara karşıyım.. hoca ve yazar olarak açık ve seçik yazarak milleti düşünmekten alı koyuyorlar.. geriye bir DELİLİK kalıyor.. işte bende delilik yaparak diyorum ki artık nebiler ve veliler ile dahiler ve delileri bir araya getireceğiz.. şimde herkes akıllı iken benim gibi bir delininin bulunacağını zor olduğunu bile bile.. 1990 dan beri 35 yıldır deliliğimi sürdürüyorsam.. artık bu da başka bir deliliktir ve akıllık olmasa bile normaldir.    

Saygılarimla

osmanziya

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info