Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

cıplak vucuda giyilenler

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2912
Tarih: 13-Kasım-2025 Saat 01:40
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: cıplak vucuda giyilenler
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: cıplak vucuda giyilenler
Mesaj Tarihi: 12-Kasım-2025 Saat 09:21

uploads/20251112_101342_SALIHAYDIN.zip - 20251112_101342_SALIHAYDIN.zip

Bu zip dosyasındaki tabloları açıklayacaktım.. lakin face dört yıl önceki çalışmayı hatırlatarak    dün çalıştığım YOLCULUK dizinindeki cıplak vucud üzerine giydiklerimizi gündeme getirince konuyu bu paylaşım yaptım:

Hülyalar içinde gerçeğe en uzak hayal ve proje gerçekleştirmeye en yakın hedef.. BILGI toplumu amacı ve HUKUK devleti ülküsüdür.

Bu uzaklik ve yakinlik sözdizimi işareti ve anlambilim delaleti arasındaki mesafeden daha gizemlidir. Çunku Erzurumlu İbrahim Hakkınin dediği gibi.. anlarsam uzağım yakinim anlamazsam yakınim uzağimdir.

12.11.2020

Bizler bedenimiz üzerine kilot ve atlet giyeriz.. yaşlılar yün kazak ve don dahi giyebilirler.. bunun üzerine de gömlek ve pantolan ya da eteklerimizi giyeriz.. bu somut ten için fakat soyut vucudumuza ne giyeriz:

önce temas ve tameşayı giyeriz.. sonra edeb ve ebediyi giyeriz..

önce lafız ve ma'nayı giyeriz.. sonra zikir ve fikri giyeriz..

elbette bu ikisinin arasında da hayalı hazır ve vehmi hatır bulunuyor...

Fakat dört yıl önce de bu tabloyu yapmışım dün çalıştığım dosyası zip dosyası olarak buraya yüklüyorum:

uploads/20251112_143501_YOLCULUK00.zip - 20251112_143501_YOLCULUK00.zip

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12-Kasım-2025 Saat 09:30

Itiraf.. irfan.. rauf.. taraf.. raf ömru 3 gun kalmıs yumurta paketinde sarısı akmiş bir YUMURTA'yi fark ederizde kendi FART'ımiz FARK etmeyiz...

TEMELLER uzerine yaptigimiz bu 31 ekim 2025 tarihinde yaptigimiz bu çalişma gözümuzu PERDESI bulunan ve PERSPETIFI olan ORTUYU aramakla işe başladı.

O gun yaş ve kuru ile sicak ve soguktanda bahsettik.. buyuk ve küçük ile çok ve az dörtlusu yaninda.

Bir nesne bizden uzaklaştikça küçulur ve sonunda bir nokta haline gelir.. bu yuzden 30 km ötede çakillar değil binalar.. 50 km otede gokdelenler gorunur.. yuz kilometre belki onlarda gorunmez.

Böylece uzaklik ve ufaklik ile irilik ve ıraklik dörtlusunde boy'unda boyutlara geceriz...

Soyutlari soyacaksin ve DELIKLERI oyarak boyutlari koyacaksin ve ortaya UZAMI çikaracaksin.. bir gun 0 nci boyuttan 11.ci boyuta kadar çikariz.

Uzman matematikçiler ile azman astronomlari kara maddeleri ve delikleri aramak ve bulman için ettigi çabalari ufak bir kitaba sıgdiran bilim yazari Brian CLEGG'in yapitini 3 ila 10 kasim arasinda okudum.. size de öneririm.

osmanziya 12.11.2025 izmir üçyol 08:39

Mesaj Tarihi: 12-Kasım-2025 Saat 09:32

nefis ve revh ile kalb ve akil
dörtlusu bilgi ve dil çeşitlerini
GOSTEGELIYOR.. ışaret ediyor.
Gunluk
Bilimsel
Felsefı
Dini
DIL ve BILGI
Manzara ve GORUNTU görünür.
Mubsira ve GOSTERTÜ gösterir.
Delalet GORUNGÜ görünguler..
Bize de BASAR ve NAZAR'ın ne oldugunu anlamak düşer.. düşünuŕsek.
Görme üzerine ve örme hususunda çeşitli tasnif ve türlemeler yapmak mumkun.. YBA bu işe aday.
osmanziya
12.11.2025 08:10

nesne bilgisi
kimse bilgisi
dunya bilgisi
din bilgisi
dil bilgisi
düş bilgisi
bilgi bilgisi
deger bilgisi
varlik bilgisi
Bu bilgiler..
bazen loji olur
bazen nomi olur
baze sofi olur
bazen grafya olur
Şimdi biz aklin..zekanin.. makinasini yaptik bunlarinda sayilabilen ve olculenileri.. harfleri.. kodlari.. kostantlari.. parametreleri bulunuyor.
Şimdi bu kadar bilgi türu ve çeşidiyle başa cikabilmeniz için ana-kara'dan dört bilgi kitasini tanimanizi öneririm
Gunluk bilgi ve dil
Bilimsel bilgi ve dil
Felsefî bilgi ve dil
Dini bilgi ve dil
Bizim bu bilgi makinesinim bizi yutmamasi için düşunulen çesitli anlam surucusu ve anlatim aygitı biri de YBA teknigi ve yontemi ve dilidir.
İste size YBA ile yapilan bir çalişmayi sunuyorum:
Nefis ve Akil sol aksı \\\\
Revh ve Kalb sağ aksı ////
INSAN X X X X
Insan bir İ integer.. tam sayı
Insan bir ? gizem.. sırr
İnsan bir X bilinmez.. muamma
Insan öncelikle MANTIK taban PSL insan ilimleri ile dogrudan incelenir.. sonra MATEMATIK tabanli FKB evren ilimleriye dolayli incelenir.
Insan ayrica funun ve hukuk ile san'at ve hikmet etkinlikleriyle ilgilenir.
Ayrica kulturun olmazsa olmaz bileşenleri bulunan dunyanin ve dilin ve dinin kaçinilmaz nesnesi ve kurtulunmaz kimsesi ve vazgeçilme öznesi bir AT'dır.
Burada AT analojisi yaptik.. bazende tavuk ve kartal metaforu yapariz.. metaformoz yalan bocek ve kelebek insektalara benzetiriz.
İste bu insan.. dil.. din.. felsefe.. tabiat..tarih gibi çok yönlu ve yanli konu ve alan.. soru ve sorunlar için YBA tekniğini ve yontemini aday yeni bir dil olarak öneriyoruz.
osmanziya 10.11.2023 uçyol izmir 18:32
genisletme: 11.11.2025 02:48

Mesaj Tarihi: 12-Kasım-2025 Saat 09:37
İsmet Tosun Paylaşmış:

Mustafa Kemal insanüstü bir varlık değildi; olağan dışı kabiliyetleri yoktu. Döneminin her Osmanlı subayı gibi iyi bir eğitim almış, Balkan Savaşları ve Birinci Cihan Harbi şartlarında sahada tecrübe edinmişti. Kendi devreleriyle kıyaslandığında askeri safahatı vasatın altındaydı zira Sofya Ateşemiliterliği, Şehzade Vahdettin’in yaverliği gibi görevlerle ya da sağlık sorunları nedeniyle devrelerine göre daha az kıta vazifesi almış, Çanakkale dışında bir askeri başarı kaydetmemişti. Riske girmezdi. Kudüs’ün işgali öncesinde ordu kumandanlığından istifa ederek Viyana’ya kaplıcalara gitmiş, Medine komutanlığı önerildiğinde reddetmiş, Filistin görevine gönderildiğinde orduyu ağır zayiatla Afrin’e kadar geri çekmişti. Sultan Vahdettin tarafından Anadolu direnişini örgütlemek için gönderildiğinde ordudaki en müsait yüksek rütbeli subaydı; vazife doğal olarak ilk ona teklif edilecekti. İstiklal Savaşı’nın altyapısı zaten hazırdı; zafer, tek adamın değil, kolektif bir çabanın neticesiydi.
...
Peki nasıl oluyor da 1920’lerin moda atmosferi içinde üretilen bir kült lider bugün bile kutuplaşmaların ve çatışmaların odağında yer alabiliyor? Lincoln, Lenin, Stalin, Hitler, Mussolini, Franco, Mao, Humeyni, Pinochet ve daha nicesi tarihteki haklı yerlerini alıp veya unutulup toplumların gündelik hayatından çıkarken nasıl oluyor da Türkiye’nin her köşesinde bir Mustafa Kemal heykeli olabiliyor, 4 bine yakın sokak ve caddeye “Atatürk” ismi verilebiliyor, bir o kadar okul, köprü, tesis “Atatürk”, “Gazi”, “Mustafa Kemal” ismini taşıyor, Mustafa Kemal nasıl oluyor da makbul, standart, statüko yanlısı olmanın turnusolü olarak kimi zaman da tapınma derecesinde hâlâ kabul görebiliyor? Anaokulundan başlayarak üniversite mezuniyetine kadar genç nesillere Kuzey Kore’de bile örneği olmayan bir doktrin ve kült lider algısı neden enjekte ediliyor? Dışardan bakanları hayrete düşürecek, istihza ile gülümsetecek ama içerdekilerin farkına bile varamadığı, sorgulamadığı, sorgulayamadığı bu tutuculuğun ve şizofrenik halin altında tam olarak ne yatıyor?"
Aydın Ünal.

dedim ki:

Tarihi ve kişileri bir tarafindan gosterenler benim gordugum taraftan gör derler.. daha bilgilerden ve gerçeklerden bahsetmiyorum.. yarim tarihten ve bizim gibi kusurlu kisilerden.
Bizim ülkemizin iki temel sorumuz var.. once turkun ve turkun arasini duzeltmek.. sonra ikincisi fetocu ve retocularin arasini duzeltmek..
Ancan bu temel çozumden sonra bu fitneleri çikaranlardan bunun hesabini sormak.
Bu iki ön mesele halledildigin de insanligi dururan ve islami donduranlara sira gelecek...
Şimdi bu fiziki ve askeri gözdaği ve yasal ve hukuki bir parmak sallama degil ve husumete dayanan tehdit degil.. akli bir sınira ve kulturel bir tahdide çağirma..

osmanziya yontembilim.com

Antik çağ.. ilk çağ.. Bu da öğrendiğimiz yeni bilgileri göre ANTIK çağ.. İLK çağ.. Ayhan Bey kuramına göre TOPRAK çağını gösteriyor.. bunlar önce cinlerin NAR çağı.. Peygamberimiz ile de NUR çağı başlıyor.. diyordu Ayhan Abim.
Şimdi antik çağdan sonra orta çağ başlıyor nerede ise ÖNCE Roma'nın sonra Hristiyanlık'ın Peygaberimizden önce MÜSLÜMAN'lığım hakim olduğu koskoca bin beş yüz yıl bu ORTA ÇAĞ büyük bir durgunluk olarak görülür. Müslümanların ilk dört yüz yıllarından sonra oluşa bir ışik ile bu karanlığı biraz aydınlatmışlar Batının üzerine doğan bir İSLAM GÜNEŞİ olarak.
Islami ilk altiyuz yıl sonra sonra müslümanlar da hristiyanlar gibi uyumayı sürdürmüşler.. bununla beraber elbette İLİM susmuş değil.. Fatihin İstanbulu fethinde sonra İstanbul'dan Avrupa giden alimler Rönesans ve Reform hareketlerine başlatmışlar.. ardandan AYDINLANMA ile HÜMANİZM doğmuş.
Sanayı devrimi ve hızla ilerleyin Endüstriler ile bu güne gelmişiz.. yapay zekaya ulaşmışız.. gelelim bizim memlekete.
Bizim ulkenin iki şansi olmuş..
Biri islamiyet sevgisi ve arap sevdası ile uyuyan TÜRKLER'i Mustafa KEMAL Ataturk uyandırmış.. kendisi TÜRK değil fakat yüz bin türkten daha fazla bu vatana ve dünyaya hizmet etmiş.. Ülkenin DONANIMINI değiştirmiş..
Diğeri İmamı NURSİ.. yani Bediuzzaman.. o da uyuyan müslümanları uyandırmış.. kendisi kürt değil.. fakat yüz bin türkten fazla bu vatana ve dünyaya hizmet etmiş.. Ülkenin YAZILIMIN değiştirmiş.
Bu ikili hakkinda web sayfamda uzun bir yazi bulunuyor. Ancak bu ikilinin etkileri.. belki elli belki yüz yıl sonra ortaya çıkacaktır.. diye düşünüyorum.
osmanziya yontembilim.com
12.10.2025 izmir uçyol 01;16

Mesaj Tarihi: 12-Kasım-2025 Saat 09:46
Gül Rengi paylaştı...

Atatürk'ten sonra mal varlığını devlete bağışlayan ECEVİT'ten başkası yoktur fotografına dedi ki:

Tarihe adını “Kıbrıs Fatih’i”olarak yazdıran,
“Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen”
anlayışıyla halkın “Karaoğlan’ı” olan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, devlet adamı Bülent Ecevit’i, ölüm yıl dönümünde Saygıyla Anıyorum.
Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun. 💐

dedim ki:

Tarihi gercekleri yarım ve sosyal gerçekleri yanli birakan IDEOLOJI sebataycilari ve hüsamettini gostermez.. bu iş solda degil sagda dahi bulunur.
Bir guzellikle bin kötulugu gizler.. bir çirkinle bin iyiligi örter.. sonuçta çogumuz yarisi yalan din ile tümü yanliş bilimi gormez.
Ne mutlu gerçegi arayanlara.. ne kutlu yalanla dogruyu ve yanlişi bulanlar.
Buldugunu olmaya da bu dünya yetmez.

osmanziya 12.10.2025 izmir 07:20

liderlere bakmaktan ve tapmaktan kendimizi görmüyoruz:
hadronlar
baryonlar
fermiyonlar
leptonlar
kuarklar
bozonlar
bir bunlarin ANTISI
KARANLIK MADDESI
KARANLIK ENERJISI
"kainat" yüzumu gordu oglum anan demiş
doga döneye !
evren evrime !
zihnim sana !
bedenim bana!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info