Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

09 10 2025

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2883
Tarih: 13-Ekim-2025 Saat 23:41
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: 09 10 2025
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: 09 10 2025
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2025 Saat 21:16

MAL müşteriye satılır.

Ticaret mal satmaktır.

Ya siyaset ?

O da mel satmaktır.

Malı duydukta şu "mel" nedir diyeceksiniz ?

Hatta çoğunuz demeyeceksiniz bile..

Ben sorduğum için düşüneceksiniz MEL nedir diye...

Tanrı ile aramizda DIN oldugunu saniriz.. en az dinin yarısı kadar aydinlatici olan DIL dahi bulunur..hatta DUNYA olmasaydı.. dil ve din dahi bulunmazdı.. Tabloda dunya ve dini arasina dil konulmuş.. dil dahi kendini dogrudan dogruya kendini göstermez.. SÖZ'ler araciligi ile gosterir.Sözler ve kelam bile sözcukler ve lelimeler araciliği ile belli olur.

DİL dunyayi belirler.. lakin dunyadan işaretlerde alir.. din dini tanimlar.. lakin delaletler de.. alir.. yani dunyayi belirleme ve dine tanimlama yaparak onlari etkilerken onlardan işaretler ve delaletler alirken onlardan da etkilenir.

Tabloda dilin bir yaninda "ustunde" KONUŞMA ve "altinda" DÜŞÜNME" gosterilmiştir.

Biz Tanrı'nin sadece dinin konusu oldugunu sanarak yanildik.. Tanrı'yi en iyi din adamlari bilir diye düşunduk.. oysa Tanrı dunyaninda konusu idi dilin de sorunu idi.. yuz yıllar gele gele.. bin yıllar birbiri üstune bindire bindire 4 konu 40 konu oldu.. bunlar 400 Kavram oldu.. bunlar 4000 sorun oldu.. böylece 4444 YBA

Tanri.. dogum nedeniyle kacinilmaz dunya ile kurtulunmaz ölüm nedeniyle de   din ile..

Hem dunya ve dini etkileyen hem onlardan etkilenen dil ile..

KISACA dunya ve din ve dil ve bunlarin toplami KULTUR ile ifade ettigimiz TANRI'ya . SÖZ'umuzun taşidigi bilgi ve degerin saglamlik ve sağligina gosterdigimiz duyarlik kadar SALIH ve SAHIH pencere ve camdan bakılabilir.. bu âlemde...

osmanziya yontembilim.com 09.10.2025 ankara 20:20

09 10 2022 de paylaşıldı

09.10.2022 de paylaşıldı..

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2025 Saat 22:32
MAL müşteriye satılır.

Ticaret mal satmaktır.

Ya siyaset ?

O da mel satmaktır.

Malı duydukta şu "mel" nedir diyeceksiniz ?

Hatta çoğunuz demeyeceksiniz bile..

Ben sorduğum için düşüneceksiniz MEL nedir diye...

Bakara suresi 282 ayetinde geçiyor.. bir buçuk sayfa tutan bu Kur'an-ı Mu' ciz-ül-Beyan'ın en uzun ayeti olarak bilinen ve aynı zamanda katib-i adil yani noterlik (yazerlik) ayeti olarak tanınan bu fıkrada katibi adilin görevi ayrıntılı olarak tanımlanmıştır.

MİLLET-İ İBRAHİM.. yani İbrahim Nebinin meli ve konuşması ve kültürü İbrahi ULUSU'nunu konuşmasıdır.. İsa nebiden önce gelen önceki yahudileri.. Muhamme Nebi'den önce gelen hristiyanları ve ve M.S. 1200 seneden önce gelen müslümanları da kapsar. Bundan sonra gelen yahudiler ve hristiyanlar ve müslümanlar.. kendini dindar sanan insanlardır. Çünkü dinlerin ömrü üçyüz yıl çıkış ve üç yüzyıl iniş olmak üzere 600 sene sürüyor. Her ne ise..

Ayet burada MEL konusundan söz ederken burada konuşuma anlamında okuması ve yazması olmayanın melini ve konuşması kayd ederken İKİ TANIK bulundurun yazar.. bende bu gün yaptığım konuşmayı iki tanıklı yaptım.. rahmetli Ali KÖMÜRCÜ ve Mehmet ali DOMBAYCI ile yıllar önce yaptığım konuşmayı da kayd etmiştim.. evvelsi gün 07.10.2022 de yaptığımız konuşma tek tanıklı idi.. bu gün Kadir CANLI ve Osman AVCI ile yaptığımız konuşma iki tanıklı oldu..

Tanıklık kurumunu burada anlatırken iki kadının bir erkek yerine konulmasına çağımız bozuk çalar.. HUKUKUN özgürlük gibi önemli ve değerli bilinen EŞİTLİK ilkesini aykırı bulur. Keza miras hukukunda erkeğe iki hisse verilip kadına bir hisse verilmesini başka bir eşitsizlik sayar ve böyle ŞERİATI dışlar. Zaten zina edenin recmedilmesi ve hırsızın kolunun kesilmesini getirirsek karşımıza VAHŞİ ve KORKUNÇ bir manzara resmederken kendilerinin iki yılda çoğu çocuk ve kadın altmış bin sivilin katlledilmesini göz ardı ederler.

Din hakkında bu gün yazdığım ve paylaştığım bu metni onların yüzüne savuruyorum.. dindarlar bir âlem.. den-sizler bir âlem.. bize düşen de kalem ve kalem ile malı ve meli ayırmak.. taki kitabet ve kıraat ile ameli ve emeli birbirinden ayırabilelim.

Anladıklarını sananlar ben yazılarımı anlamayacaklarından ben de anlamayacakların anlamalarını bekliyorum.

Tanrı ta kadim ısrailiyattan gelen bir sözü söylemiş.. Tanrı insanı kendi suretinden yarattı Engels'de demiş ki diyalektik yaparak.. sadece sözü ters çevirerek.. insan Tanrı'yı kendi suretinden yarattı.. Şimdi bu TERS çevirme GİZEMLİ bir iştir.. buna polindrom adı verilir.
Benim bir düzine polindromum bulunur.

zaMan ve naMaz
niZam ve miZan
SalaH ve HalaS
TahaR ve RahaT

Bunlar en az dilin yarası kadar aydınlatıcı dilin ışıklarıdır.
Tersine mühendislik çağımızın başka bir bulgusu..
Ayna da solun sağ olması.. gibi yolun sağ ve solunun da ters olması.. sade yolun değil sağcılık ve solculuğun kökeni olan sağ duyu ve sol görünün ters olması.. bu vesile ile benim aşağı ve yukarı konusunda ters yaklaşıma.. Latif Hocamın bu aynada sağın ve solun ters olması olgusunu örnek göstererek beni yalnız bırakmamasına minnettarım. Keza imamı Nursi dahi zahır ve batın konununda Arş ve Kalbin de tersliğini zikretmesi.. yani zahir ve şuhud ile gayb ve batın.. olan ARŞ ve KALB seyri ve aynası kelimelerle.. dille.. bilimle.. matematikle izah edilecek bir olgu ötesi değildir.

Kişi

Olay

Olgu

yani HARF (AR) düzeylerin aşıp

Ad (isim) düzeyine gelmeden bunu anlamamız olası değil.
Fizik ve psiğimizin üstünde meta ve para bir konudur.

Bununla beraber biz konuşmamızı üç tanığa kaydettirdik.

Artık kendileri bilirler.

Osmanziya 09.10.2025 ankara 21:56

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2883

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2025 Saat 00:56

09.16.2015 paylaşılmış

İNSANLAR DİN İÇİN NEDEN DÜŞMAN OLUYORLAR

AND OLSUN BİZ,
CİNLERDEN
VE İNSANLARDAN
BİRÇOĞUNU CEHENNEM
İÇİN YARATTIK.
BUNLARIN
KALPLERİ VARDIR
AMA ONLARLA
KAVRAYAMAZLAR;
GÖZLERİ VARDIR
AMA ONLARLA
GÖREMEZLER;
KULAKLARI VARDIR
AMA ONLARLA
İŞİTEMEZLER.
ONLAR
HAYVANLAR GİBİDİR,
HATTA DAHA DA
ŞAŞKINLARDIR.
İŞTE ASIL
GAFİLLER ONLARDIR.
A'raf, 179 AYET böyle söylüyor.. amma kime söylüyor ? İslama mı insanı mı ? Ayeti kim söylüyor ? Sen Tanrı yerine geçip bir insana bunu söylersen.. Tanrı olmuyor musun ? O zaman kime ne söyleyeceğini iyi bilmelisin.. örneğin ben cehennem ayetlerini islamlara okurdum.. cennet ayetlerini de insanlara.. İNSAN olmadan islam olmaz.. ve fakat İNSAN islam olmadan kurtulmaz.. peki burada önemli olan ne ? İnsan mı İslam mı ? Önemli olan insan ve değerli olan islam.. demek biz insan ve islam olmadan önce önemi ve değeri birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor.. ve DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR: Dinler insanlar arasında neden düşmanlıklara neden oluyor ? Aynı dinden olan insanlar bile mezheblerle birbirlerine düşman oluyor.. bunun nedenleri nedir ? Acaba hangi nedenle insan TANRI yerine geçerek birbirini sorguluyor.. bu uzun bir konu.. inanç neden düşünmeyi engelliyor.. düşünme neden inanca mani oluyor.. bütün bunların çözümlemesini yapmak için ne gerekiyor.. diye düşündüğümde anladığım.. günlük dilin retorik ve diyalektiği halkı ve aydınları başka bir işe yaramıyor.. işte bunu anlamak için YARATAN günümüzdeki musibeti verdi.. yahudi de insanları hayvanlar gibi görüyor.. işte müslümanlarda böyle hayvanlar gibi görüyor.. hatta hayvandan aşağı görüyor.. sonuçta dünya çıkarı için İNSANLAR.. ahiret çıkarı için İSLAMLAR.. birbirini reddedikçe dünyaya barış gelmez.. dünya seks ticaretine paralel din ticareti sürdükçe dünya da asla iflas olmaz ve bu günkü gibi iflas eder. Osmanziya https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp... aslında bu paylaşımda uzun uzun yanıtlar verilmiş.. oysa kısaca dinin ve inancın sorunu.. ile.. dilin ve bilimin problemi.. birbirinden başka hatta karşıt.. bu yüzden birbiriyle karşı karşıya geliyorlar.. biri dünyayı istiyor diğeri ahireti.. fakat bu ikisinin dengesini sağlamakta öyle kolay olmuyor.. çünkü bu beşeriyetin ve medeniyetin ve insaniyetin sınavı.. OSMANZİYA

09.10.2024 DE YAZILMIŞ

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2508&PN=1&fbclid=IwY2xjawNVDopleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFERHVmRHM5bmE2NG51M0ZjAR6nnFNcAQJ_HGXzv5VaP-yVovYRinDnAUcDff06_m_c0TwwsnkT14s-MklyMg_aem_s9gMhtFrZFF_ljfE9xnDrQ

Mesaj Tarihi: 10-Ekim-2025 Saat 01:07

İbrahim Dönmez Kardeşim dedi

** Din; doğru ne olursa olsun emredileni yapmaktır.
Ahlak ise; emredilen ne olursa olsun doğruyu yapmaktır.!
*

dedim ki:

Karşıtlıklar ve tezatlar hoştur.. ancak genelleme ve tümellemeler sorun çözmez.. "doğru" çok anlamlı bir sözcük.. dar ve orta ve geniş ve salt olmak üzere dört katmanlı.. bu yüzden insanlar gerçek, iyi ve güzel kavramlar içinde "doğru" terimini kullanırlar günlük dilin düz yazısında.. dürüstlük ve doğru çizgi.. DOĞRU bilinir. Diğer taraftan din.. ahlak.. hukuk.. yasaları mahiyet itibariyle birbirinden farklıdır. Yani bu işler için GDDY günlük dilin düz yazısı yeterli değildir. Ancak FOTOĞRAF şahane.. parlak bir söz dahi eklenin harika olmuş.. elinize sağlık.. osmanziya

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info