Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bizler yolcuyuz...

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3099
Tarih: 16-Eylül-2026 Saat 17:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: bizler yolcuyuz...
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: bizler yolcuyuz...
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2026 Saat 17:38

https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3099&PN=1
İnsanın kendisini tanımadan onun müslüman ve hristiyan ve yahudi ve mason ve marksist ve budist ve sair olması ne anlama geliyor ?

Müslüman DİNDAR
Hristiyan MUNDAR
Yahudi KİNDAR
HÜR mason
DÜRÜST marksist
NİRVANACI budist
mi ?

Dikkat ederseniz kim dindarlığı başkasını vermediği gibi mundarlığı ve kindarlığı da üzerine almaz. Hür ve Dürüst olmanın sadece kapitalistelere ve sosyalistlere ait olmadığını da herkes bilir. Nuran ve Narın VANASINI da şimdiye kadar kimse açmış değildir.

Yaptığımız işlerde bir yanlışlığın olduğunu seziyoruz lakin bunun nereden geldiğini bilmiyoruz.. çünkü insanlığımızı ya elde edemeden kaçırdık ya da elde etmeye çalıştığımızda dillerin dinleştirilmesi eya dinlerin dinleştirilmesi olan ideolojiler ve onun baş yardımcısı teknoloji engelleriyle karşılaştırıyoruz.

O zaman gelin insanlığı konu edinip aydınlatalım ve sorun edinip çözelim..

Saygılarımla
0Z0

Bizler yolcuyuz..
Hangi galaksiye..
Hangi yıldıza..
Hangi gezegene..
Hangi kente doğru gidiyoruz..
Evet bir kentten bir kente giderken mekanda yolculuk yetiyor ancak bir yıldıza ya da bir galaksiye giderken artık yolun mekanı yeterli olmuyor ve zamanın yolculuğu gerekli oluyor.
Çağımızda uygarlığımız ZAMAN YOLCULUĞUNU henüz gerçekleştiremedi ama senaryosu yapılıp filmi çevrilmeye değer 2008 baskılı Hakan ŞAHİN'in Beyinci Boyut:Ölçek kitabı daha değişik bir YOLCULUK düşünmüş.. tavsiye ederim.. baştan sona sürekleyici bir kurgu bilim kitabı.. amma içim bizim ülkeminizin hakikatlarıyla dolu başarılı bir yapıt. 16.09.2026 üçyol izmir 17:14
0Z0

Biz bir yolcuyuz.. buradan kabre.. kabirden mahşere.. gidiyoruz.

Mahşerden neşredilen amel defterlerimizi almaya..
beş işin HESABINI vermeye..
amellerimizin MİZANDA tartılmasına..
bu bilgi ve belgelerle MAHKEME-İ KÜBRAYA çıkmaya.. yaptıklarımızdan beraat ve aklanmaya.. yapmadıklarımızdan necat ve bağışlanmayı..
salahımız kadar HALAS olacağız
İnşaallah.

Sonra kıldan ince kılıçtan keskin SIRAT köprüsünü geçmeye.. yöneleceğiz.

Köprüden geçemeyenler islamlar sırat köprüsünün altına cehenneme düşecekler.. zaten daha önceden İslam olmayan insanlar MAHŞER açıldığında defter ve mefter bulunmadan hesap ve mesap olmadan ADEM süpürgesi ile tozlar gibi ceheneme emilmişlerdi...

Sırat köprüsünden geçip cennete gidecek islamlar için uzun bir YOLCULUK başlayacak..
İşte orada adama bir ARABA lazım..

YBA arabası.. ilmin mutfağı olan ANALİTİK DÜZLEM ile bu arabayı santim santim inşa ediyoruz ve sizi bu imal ve imar ve inşaata katılmaya çağırıyoruz.

Bazilariniz YBA kurtuluş yolu saydigimi sanabilir.. hayir! Herkes kurtuluşunu kendisi hazirlar.. husnu hatime ile kurtulursa ahirette hesab.. mizan.. mahkeme.. sirat.. aşamalari bulunur. Sirati gectikten sonra.. hazirlanan cennete.. ornegin Sombrero galaksisine.. gidinceye kadar 30 milyon ışik yili mesafeyi aşmaya bir arac gerekiyor.. işte YBA Yontem Bilimsel ARABASI bu işe yarayacak.. İnşaallah.

Buğucam: 30 milyon ışık yıli dedim 31.500 milyon ışık yili uzaklikta imiş.. SOMBRERO galaksisi.. berr'in somutlaşmiş halli.. hayri beriyye ve şerri beriyye.. mucadelesinde birri hüsun ile birri hayri BIR ARAYA getirmek çalişmasinda gayret.... bu imtihan ve musabakanin fitne ve belasini savuşturmakta nefse gayret ve gayrı himmet gerekiyor.

SOM.. BRE..RO..

En buyuk istinkt empuls girdisi vital   yansima bulunan ERO-GIDA

ile

en buyuk inisiyatifik stimilus çıktisi mental ansima olan IRA-GAYE..

Hayr ve Şerre kabil ve fail insanin emri bilmaruf ve nehyi anilmunker ile olusturdugu kesbi seyyiat ve vehbi hasenat ile ortaya çikar..

Hassasiyetin tasarrufu ayadi faaliyet ile hissayatin tasadduru fuadi.. tasavvur ve tasdiklerle inşa edilir.

Bunlarda INSAN var olusunun teşhis ve tarifinde.. teşbih ve temsilinde yeni çalişmalar ister ki bu da GDDY sağlanamaz.

Bunun için YBA in öğrenilmesi ve kullanılması ve yararlanılması gerekiyor. 14.09.2026 üçyol izmir 17:41

0Z0 yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2026 Saat 18:13

NASIL ?
NE ASIL ?
ASLI NE ?

37.haftanin Tablosu.. NASIL ve NIYE ana sorularini yanitliyor. Yani Dilin ANAYASA'sini gösteriyor.

Peki dilin BABAYASA'si nedir ? Daha dogrusur NE DIR dersen ANA'sina erişirsin.. KIM DIR dersen babasina ulaşirsin.. bu EVRENSEL ve şaşmaz bir yasadir.

Teklif ve imtihan ve sinav gereği bu ATALIK gizlenmiş ve millet hep işin ANA'sini aramiş babasini sormamiştir. Eger ana da ana degil ANALIK ise.. yandin gitti.. dunya da bir analiktir.. bizi geçici barindirir.

NASIL yani NE ASIL ya da ASLI NE.. sorulari bize iki kÖk soru daha çikarir;
KAÇ nesne ?
HANGI kimse ?
Ilk soruyla SAYISAL dunyayi
Ikinci soruyla SÖZEL dunyayi
Inşa ederiz.

Yani numerik ve alfabetik karakterler ile GDDY sini kullanarak GUNLUK DILI edebiyat ve tarih ile BINA yapariz.

Sonra bu sayisal ve sozel ŞAPKAYI ya da sepeti kafamiza yani dilimize.. sayil ve sözsel ÇORABI ya da maskeyi başımiza yani düşumuze geçiririz.

Yani edebiyatimiz metafor denilen TEŞBIHIN gizemli BENZETMELERI ile inşa edilir ve bilimimiz analoji denilen TEMSILIN gizemli BENZETIMLERI ile bina edilir. Bu ikisinden de daha karanlik Alegori denilen ISTIARE'nin andirimlari bulunur ki bu üç karanliktan çikip teşekkulu surete ve tasavuru şekle geçtim.

SURETLERIN çizgilerinin yani "hatt"ınin televvun eden renkli aks ve yansimalarina erişince ve ŞEKILLERIN "hadd"inin yani çiftgilerinin boyali hads ve ansimalarina ulaşinca. dindarlarin karanlik NOMINALIZMINDEN.. masonlari metofor ve anaoloji ve alegori den daha karanlik SEMBOLIZMINDEN.. markasistlerin bu ikisinden da daha karanlik REALIZMINDEN.. kurtuldum.

Orta çagin bu üç akimi.. yani literal nominalizm.. konseptual sembolizm..
mental realizm..
Dilin ve düşun birlikte yapilandirdigi dunyayi Sokrat ve Aristo ile Hume ve Descartes giderek daha açik ve seçik hale getirdiler son noktayi KANT..
kavramsiz goruler kör.. gorusuz kavramlar boştur.. diyerek.. koydu ve bende bu NUKTA'dan yedi katmanli NUTKU çikardim.

Gelecek sefere NIYE hakkinda konuşacagiz Inşaallah.

Çizgiler.. hattlar.. line.. bu suretlerin anlami ne yi ve kim i anlatiyor. Ziyanin levni.. ışığın rengi.. biz buna hatt yani çizgi.. line.. layn deriz.. imsak vaktini de siyah ve beyaz çizgini ayirt edilmesi olarak anlatan ayeti.. ya gerçek siyah ve beyaz IP olarak anlariz ya da guneş dogmadan evvelki aydinlikta dağlari ufukta oluşturduklari astronomik kontur ve mimarliktaki gabari ÇIZGISI olarak anlariz.

Yani bizi dunyamizda kontur.. gabari.. line.. hatt.. çizgi.. 90-60-90 temeli bir uyaran ve köklü bir sinyal ve esasli bir ikazdir.

Hepimizin kendimize göre KIRMIZI ve MAVI çizgileri bulunur. Yahudi bayragina dicle ve firati mavi çizgi ile çizmişse biz de kibris bayraginda kırmizi çizgi ile o nehirleri kaninizla boyariz dedik.

Oklid geometrisinin YATAY gerçek "parelel" apsis cizgilerine DESCARTES "dikey" ordinat sanal çizgileri ekleyerek KARTEZYEN koordinat eksenlerini oluşturdu.. geometeriden aritmetige geçti.. Fermat ise aritmetikden geometriye geçirdi.. Euler ise hesab ve hendese dönuşumu yapan analitik duzlemin MATEMATIK kullanimini keşfetti.. biz de bunu METODIK kullanima çevirdik.

Demiş tik ki Nİ-YE ? hakkında konuşacağız;

NASIL temel sorusu nesneye ilişkin KAÇ ve kimseye ilişkin HANGİ   alt sorularını çıkarıyorsa.. NİYE temel sorusu da NEDEN ve NİÇİN.. yani Ne eden ? Anlam ne ? ve Ne için ? Amaç ne ? sorularını ortaya çıkarır.

Biz kırk yıldır bilimin özdeşlik ve nedensellik ilkesine.. hukukun özgürlük ve amaçsallık ilkesine dayandığını söylerken kimseye durumu anlatamadık.. bu da gayet normal ve doğaldi.. çünkü AMACIMIZ hocalık ve yazarlık yapmak değildi.. YBA in reklam ve propagandasi idi.. Bu arada dilin BİLİME ve dinin HUKUKA dönüştüğünü de anlatamadık.. bu yüzden hoca ve yazar da olamadık.. YBA in ÖĞRENİCİSİ olarak kalmayı sürdürdük.

BİLİMCİLER beni anlayamazdı.. çünkü DİL'in ve BİLİM'in ne olduğunu bilmiyorlardı..
DİNCİLER beni anlayamazdı.. çünkü Dİn'in ve HUKUK'in ne olduğunu bilmiyorlardı..

Üstelik bende onlara dili ve dini.. bilimi ve hukuku anlatamadığım için KİBİRLİ bir adam olarak göründüm.
Anlatabilse idim kibrimi hoş görüp ilmimi almaya geleceklerdi.. bende ise onları YEMLEYECEK göz yoktu.

Çünkü artık devir bilgi ve değer ile YEMLENİP onu etrafa paylaşarak bilicilik ve dincilik yapma devri değildi..

Ben yıllardır insanbilim yazarak ve islambilim yazarak insanı ve islamı tanımaya çalışırken onlar başkalarını bilgi ve buluş ve yazılarını paylaşarak KENDİLERİNİ göstermeye çalıştılar.. bende insan bilim ve islambilim yazarak kendimi göstermeye çalıştım.. hepsi bu.. bununla beraber gelecek kimin kazançlı yolu seçtiğini gösterecek.

Ancak bu arada YÖNTEMBİLİM yaptı.. yazmadım yaptım.. yaparken de YBA ortaya çıktı ve bu çalışmaların hepsini de siberuzaya yükleyerek geleceğe gönderdim.

Neden sorusu..ne eden sorusu.. ya da nereden geliyorsun sorusu bize bir ANLAM verecektir.. doğumun neden.. doğumun anlamı nedir.. doğumun NASIL olduğunu BETİMLEMEK bize doğumun anlamını vermez.. doğumun niye olduğunu ve olumun neden olduğunu AÇIKLAMAK bize doğumun nedenini verir ve anlamını açıklar.

Keza nereye gittiğimizi.. ölümün niçin olduğunu.. olumun niçin öldüğünü.. bilmek.. AMACIMIZI bilmek ve niçin sorusunu yanıtlamak.. anlamak ve anlamlandırmak.. ve bunu ANLATIM ile ortaya koymak..

Tüm bunlar GÜNLÜK dilin işi değildir..
Bütün bunla BİLİMSEL bilginin işi değildir..
ÇÜNKÜ dil ve bilginin DÖRT KATMANI bulunur.
Günlük Din
Bilimsel Bilgi
Felsefi Bilgi
Dini Dil

Bunları anlata anlata dilim de tüy bitti.. bende buradan tüyeceğim.. hala ANLAMAYA çalışan çıkmadı..

Çünkü benim nasibim buraya kadar..
Zira onların kısmeti de buraya kadar..
Ben YBA önemini anlatamamışsam
Onlar benim değerimi anlamamışlarsa yapılacak fazla bir iş yoktur.

Saygılarımla
Sağlıcakla kalınız.

0Z0 14.09.2026 üçyol izmir 18:15

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 14-Eylül-2026 Saat 18:40
Bir Arkadaşım paylaşmış:

‘Amin’ kelimesi nereden geliyor..
Amen, amin,vb. deyişlerin kökeni Eski Mısırdır. Ancak bir firavundan gelmez, bir tanrıdan gelir. Amon. Firavunların büyük bir bölümü isimlerini de tanrı Amondan alır.
Amenhotep, doğum ismi. Anlamı “Amon hoşnuttur”. Amenofis, ismin Yunan kaynaklarında geçen, Yunancaya uyarlanmış hâlidir. “Müslümanlar “amin” diyor. Hıristiyanlar ise “amen” der.
Buradan anlaşılıyor ki yahudilerin “amen” kelimesi değişerek arapçaya “amin” olarak geçmiş. Yahudiler de bu deyişi bir zaman tutsak oldukları mısır’da öğrenmişler.
Mısır firavunu Amenofis(Amenhotep), yapılan her duanın sonunda kendi adının anılmasını, “amen” denilmesini emretmişti. yani “amen” kelimesi eski mısır dili olan koptça. İşte yahudiler de o zamanki mısır geleneğine uyarak böyle söylemeye başladılar.
Anlaşıldığı kadarı ile yahudileri mısır’dan çıkaran Hz. Musa bu geleneğe dokunmamış ve bu gelenek yahudiliğe, hıristiyanlığa ve müslümanlığa iyice kök salmış.
Gerek tevrat gerekse Kur’an’da firavunlar en nefret edilen kişiler olarak tanıtılmakta iken bunun bir deyiş olarak kullanılması ne kadar ilginç değil mi?” Şunu da eklemem gerekli “Amin” kelimesi Kuran’da bir kez olsun bile gecmemiştir.

dedim ki:

https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3099 AMİN.. emin.. yemin.. emn.. yümn.. emniyet ve güvenlik.. GÜVENİLİRLİK ve emin olmak.. EVRENSEL bir amaçtır. Şeytan olan Azazil gayet sadık ve doğrucu bir İNSANDI.. lakin emin ve güvenilir değildi. Arabi şeceretülkevnde anlatmış.. cehennem yaratıldığı zaman.. melekler hocaları Azazile gitmişler.. hocam bi dua kurtulalım.. o da Ya Rabbi şu melekleri affet.. bak sana güzel güzel itaat ediyorlar.. demiş.. Yaratan melekleri affetmiş.. fakat salak kendini unuttuğundan cehenneme düşmüş.. Hazreti Peygamber tebuk seferinde Ya Rabbi beni ve ümmeti affet.. demiş kendini unutmamış.. bu yüzden denilir ki; La ilahe illallahülmelikülhakkunmübin.. muhammedürrasülüllah sadıkuülva'dilEMİN. Müşrikler kendisine o kadar güvenirlerdi ki kendisine MuhammedülEmin ünvanı vermişlerdi. Sonuç bizim amin hristiyen ve yahudi ve mısarlıların AMEN demesinde ortak bir kökü gösterir.. zaten bizler kalü beladan beri müslümanız.. 1400 senelik.. 2000 senelik.. 3000 senelik.. 5000 senelik ruhların yaratıldığı günden beri müslümanız.. Rabbimizi bize elestü birabbiküm dediğinizde ben sizin BAŞKANINIZ değil miyim dediğimde.. evet teslim oluyoruz sen bizim RABBİMİZ.. LORDUMUZ.. REİSİMİZ.. BAKANIMIZ'sin dedik. Bunda dolayı biz ve başkalarımız hep AMİN ya da AMEN derler. Fakat ben sizi bu link ile YBA tanımaya çağırıyorum.. başkanınız olmaya değil.

dedim.

Diğer taraftan 45 cd YUSUF filmini izleyen bilir ki mısırlılar aya yani MON a tapan.. ve güneşe yani TON a tapan ki kısma ayrılmışla.. italyanca ben ve sen demektir.. AMON ve ATON iki tanrı haline gelmiş.. AKENATON konusunda bir yazım vardı.. Yusuf nebinin bu filmine ilişkin.. kelimeler; diller ve dinler ve kültürler arasında yolculuk yaparak zamanla anlamları değişir.. anlamları daraları.. anlamları gelişir.. anlamları kayar.. dil biliminde ANLAM OLAYLARININ farkında olan dil bilimciler bu konuda ETİMOLOJİ dalinı ortaya çıkarmışlar.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 16-Eylül-2026 Saat 16:45

Zaman izleme.. zamani izlerken gunun takibi..

gunu ve yevmi takib ederken dini takdir etme..

dini takdir ederken dili takdim etme..

dili takdim ederken YBA tatbik etme..

Bu benim yaptigim iş...

Benim gibi işçi ve patronla ilişkisi kesilmiş EMEKLI...

Çoluk ve çocugun beslenme ve bakimi ile eğitim ve evlendirilmesiyle ilgili gorevleri kalmamiş ELİBOŞ...

Eşi ve çocuklar ve anasi ve bacisiyla GÖNLU HOŞ.. bir adamin saglik ve huzuru YAŞLANINCA umarim sizinde olur.

Ancak geçici ve kisa yaşam yolculugunun okul ve iş ile eş ve emekli duraklari çabuk geçer.. Zaman ve Namaz ile Mizan ve Nizamda oluşan ÂLEMINIZ'in ölü bir dunya degil da canli bir SYSTEM bulunması önemlidir. Kullanilan bir kişi degil diri bir BELEV olması degerlidir.

Kainat ve ilmin DUNYA sekeri ve insan ve emelin DIN mekeri arasinda çok hizli donen bu DİL tekeri.. size öyle aziklar içinde kaziklar.. kaziklar içinde tuzaklar ve tuzaklar içinde yaziklar HAZIRLAR ki bunlari size anlatmayacağim.. zaten beş buçuk senedir anlatilanlarin hangisine anladiginizda eleştiri ve anlamadiginizda soru ile karşilik vermediniz.. veremediniz.. gerekcesi ise uç beş şeydir.. vaktinizin yoklugu.. yazimin çoklugu ve konunun ağirlididir.. gerçegi ise yemek ve uyku ve namazla dolu gunluk programinizda KENDINE ayirabilecek yarim saat aramaya oncelik verme imkaniniz bulunmamasidir.

Kendine ayiramadiginiz bu vakitsizlik yuzunden bana verecegini on beş dakkanizin da olmamasidir.

Ustelik kişisel gelişim için kitab okuma ve sosyal medya için iki saatte ayiriyorsaniz.. KENDINE dedigim mental virtualite olan FIKIR ve MA'NA ile ZIHIN YAPILANMASI ve tasadduru fuad olan motivasyon (hedeflenme) ve sosiyasyon (bilinc ve benlik ile bellek ve çevre butunluğunun amaçlanmasi) bizi öyle fiksiyon ve spekulasyonlara.. yani eskilerin TULU EMELLER kapilip gidersiniz.

Bu uzun istekler ve dilekler.. taleller ve arzular ruya ve riya karişimi hayal ve imajinasyonlara.. bunlarin hangisini takdim edip itibar..   itibari tatbik edip ihdas.. edeceginize karar veremezsiniz.

Ancak verdiginiz bu yemek ve uyku gibi zorunlu ve dogal makul ve mumkun hedefler.. kişisel gelişim ve ibadet gibi meşru ve makul kararlar.. bir sure sonra rutin alişkanliklar ve vazgecilmez konfor bağimliliklar halini alirlar ve benim gibi yapmak istediginiz ama yapamadiginiz başkasina ilişkin plan ve kendine ait proje ve başkalariyle ortak programlar ile çatişarak stress ve sıkıntilara donuşurler ve bu yuzden hep başkasiyla ilgilenir ve o işle gorevlenir ve kendinizi ve akibetinizi ve ahiretinizi düşunemez hale gelirsiniz.

0Z0

BUYUK BALIK Tim Burton un yonettigi roman yazarinin ve senaristinin birlikte çaliştigi 2003 yapimi fantastik Amerikan filmi yani öykü ve oyunun gerçege birlikte BİÇİM vermege çaliştigi bir yapim.. bu ne kadar " doğru " bilemem fakat filmi seyretmediyseniz.. seyredin.. bu gunun dandik filmlerinden daha iyidir.

Dogru ve gerçek
Boş ve kör
Oyun ve Öyku
Dolu ve gör
Yarar ve çikar
Guzellik ve iyilik
GIBI
soyutlarin
imaji ve spekulasyonu
bulunmuyorsa
dizinde fiksiyon fanteziniz
olmuyorsa
imgelem ve irdelenize selam söyleyin.. boş boş oturup kör kör bakmasin.

Tahayyul ve tevhumunu
ÇALIŞTIRMSYAN
tefekkur ve tezekkurunu
IŞLETEMEZ..

Eger bunun için alet ve adavatiniz bulunmuyorsa YBA in hizli fiksiyon ANLAM surucusu ve kolay fantezi ANLATIM aygitu ne gune duruyor.

Eger bunun için yenilerin söyledi amigdala ve hipokampus destek frontal kortekse bel bagliyorsaniz beyninizin ardindaki zihninizi ve onun ardindaki şuurunuzu ve onun ardindaki aklinizi ve hepsini ustundeki ruhunuzu tanimiyorsunuz demektir.

Eger bu gune kadar buna ilişkin bir birikiniz bulunmuyorsa 10 bin yazi ve yüz bin tablo siber uzaya yuklenmis kendinizi tanimsya ve insani bilmeye bir örnek olarak duruyor.

Ancak asil olan YBA ogrenmek ve onunla KENDINIZIN insanbilimi kurmada kullanmak ve BENINIZIN islambilimini kilmada yararlanmaktir.

0Z0
yontembilim.com
16.09.2026 uçyol izmir 15:13

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info