Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

JIROSKOP

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2995
Tarih: 17-Nisan-2026 Saat 19:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: JIROSKOP
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: JIROSKOP
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2026 Saat 11:32




https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2995

JİROSKOP
Fizik.. geometri.. mekanik.. statik.. dinamik.. kinetik bilgilerin somut bir örnegi.. bu DENGE aleti canlilarin ve ozellikle dort ayak üzerine düşen kedilerin ve elbette memeli olarak bizim kulagimiza da bulunan JIROSKOP hava gibi olmadığında değerini fark ettiğimiz bir ni’met.


Tele skop v mikro skop gibi GÖRMEYE yarar ve goz kulak cifti ile agiz burun çifti birlikte el ve ayak çifti uzerine oturmuş bizlerin.. bu degirmenin suyu nereden geliyor diye SORMADAN kullandigi..
kompakt ve kompleks NESNE..
karanlik ve gizemli spesifik ve sofistike KIMSE
ile birlikte TAŞIDIGIMIZ bir yük ve yolcudur.


Peki o zaman biz neyiz ya da kimiz ?



Buna DIL yanit verebilir mi ?
Buna DİN yanit verebilir mi ?


Dil ve dinde muteşekkil kultur insani nesnesinin NE oldugunu ve kimsesinin KİM bulundugunu 6000 yildir yaziyor.. cevaplarini nesne ve kimse bileşeni bir ÖZNE ya da KIMÖZ anlamadı ?


Çünku bu sözcukler.. diger 5 soru ile birlikte 7 soru oluşturuyor.. sorular sadece sorar.. yanit veremez.



Yanit sadece senin yaninda bulunuyor.. benim yaninda bulunanla birleştiginde.. yani "sen" ve "ben" BIZ oldugunda.. ene ve ente NAHNU bulundugunda..

nuha ve nuga ile luga ve lüba kompleksi açilacak
akil ve nefis ile ruh ve kalb kompakti..
sofistike ve spesifik bir sekilde çozulecektir..
İnşaallah.

11.04.2026 ucyol izmir 10:10

0Z0


Dolu ve Boş
Artı ve Eksi

Gerçek ve Yalan
Dogru ve Yanliş

Iyi ve kötü
Guzel ve Çirkin

Saglam ve bozuk
Saglikli ve hasta

8 + 8 = 16

Eşitlik ve Çesitlik
Zorunluluk ve Özgurluk
Biri olmadan öbüru olmazlik
Karşi tarafi reddetmenin anlami olmaz








uploads/20260411_114320_SORULAR.zip - 20260411_114320_SORULAR.zip

Yukarıdaki yalın tablodan aşağıdaki karmaşık tabloya 23 tane çalışma yaparak gelinmiştir.. Bu dosyalar SORULAR zip dosyasıyla buraya yüklenmiştir.









-------------
usul esasa mukaddemdir



Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2026 Saat 13:11

Hüseyin DOĞAN dediki

Arapçada
Abdullah → Allah’ın kulu
Ayetullah → Allah’ın ayeti demek ise
Sadakallah neden Allah’ın sadakası olarak değil, Allah doğruyu söyledi olarak çevrilir?

dedim ki
"sadakte ve bilhakkı natakte" diye bir söz bulunuyor.

dedi ki

söylediğiniz sözdeki kelime Sadık anlamındadır. Tasdik

dedim ki:




Lütfen yanıtımı gösteri anlamında değil de REKLAM olarak kabul ediniz.. yazdıklarınız hepsi içeriktir.. sunduklarım ise de hepsi biçim.. İÇERİKLİRE uzun uzun tartışmak gerekiyor


Altı bin yıldır bunu yapmışlar.. geldiğimiz nokta kırk gün yapılan savaş ve nasıl biteceği de belli değil.. günlük dilin düz yazısı GDDY gizli dünya devletinin GDD kullandığı bir genel bir uygulama.. zaten kim ne yazıyorsa hepsini büyük bilader okuyor.. sayfamı ziyaret edin oradaki milyarlarca okunma bunu kanıtlıyor.. tribünlere ne konuşursan hepsi ortada olan ve anlaşılan konular.. hazır AÇIK ve SEÇİK anlaşılır.. insanları düşünmeye zorlamaz.. hazır yanıtları ve kolay cevaplarla yönlendirir.. bize düşen insanların dinine ve diline.. ideolojisine ve doktrinine fazla karışmadan.. ortak bir İNSANI platforma çekebilmek..


Bağışlayın KONUYU aştık.. hakka SÂDIK ve hakikata NÂTIK olabilmek oldukça karmaşık bir süreç.. bu gibi çok yönlü ve yanlı felsefi ve dini ortak bir platform ortaya çıkmadan bu konuları tribünlerde seslenerek çözmek mümkün değil


üç bin yılda 400 musevi 200 isevi ve 100 muhammedi MEZHEB oluşmuşsa.. iki bin yıl daha sonra bu sayılar ikiye katlanacak.. bu da elbette doğal ve normal.. çünkü din bir YORUM.. yollar ortaya çıkaran çözüm.. uzun bir süre daha bir dini ve sıratı (yolu) birbirinden ayırıncaya kadar bu din ve dil ile emek ve özgürlük gibi ortak dini değerlerin partilerce paravana ve ideolojilerde paratoner yapılması sürecek


İnsanlar hakikatı arama ile hakikatı pazarlamayı birbirinden ayırıncaya kadar sorun devam edecek.


Konuya dönersem.. bahsettiğim şözü şöyle değiştirerek "sadakte ve bilhakikatı natakte" konuşayım.


Nebiler HAKK söyler çünkü görevlidir.. veliler de onu izler.. Ancak Dahiler HAKİKATI der sizin ve benim gibi delilerde onları izler.. şimdi bu deliler ve dahiler ile veliler ve nebilerin BİR ARAYA GETİRİLME zamanı.. bu da İÇERİK üzerine değil biçim ve yöntem platformunda gerçekleşebilir.

Saygılarımla

Osmanziya Osmanziyaoğlu

-------------
usul esasa mukaddemdir


Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 11-Nisan-2026 Saat 15:31






Kişinin kendine güveni hemen oluşmaz.. bir sonucun bin nedeni bir nedenin bir sonucu olduğunu öğrenen çağımız NEDENSELLİK yere çeşitlik faktör ve aktörlerin bir vektör teşkil ettiği.. bir vektörün başka vektörler bulunduğunda bir faktör durumunu düştüğünü anlamışsak böyle ussallaştırmalarla bir konuya açıklamış değil betimlemiş ya da indirgemiş oluruz.


Genelde avamın yüzde sekseni yüzde yirmi havası taklid eder ve bu yüzdende telkinlerine kapılır. Çünkü genelde düşünce üretmek ve bili tüketmek imkanından yoksun bırakılmışlardır. Bazen de otoriter rejimleri ve totaliter sistemleri bulunan ideolojiler, değil avamı havassı dahi be şekilde kendilerine amada ve angaje ederler.

"Bir amaca adammış"olmak gibi YUVARLIK bir sözcükle konu açıklamış olduğunu düşündüğümüz süreç.. nerede hepimiz için.. işin başlangıcın yaşam amaçtır.. olgusuyla birisine.. amı yaş olana.. aldanıveriyoruz ve bunun adına da kutsal aşk yasası diyoruz. Kutsal nedensellik yasasının en kutsalı bu yasanın yerinde olduğunu çoluk çocuk ortaya çıkınca anlaşılıyor ve bu şehvetten sonra şefkat devreye giriyor çocukların bakım ve terbiye ve tahsili için ömrümüzü heder ediyor ve yaşam ARAÇ yasasına geliyoruz.

Yaşam amaçtırdan yaşam araçtıra gelmemiz elli yılı bulduktan sonra iş içten geçiyor. İşte tam bu noktada elli yıldır yaşam ADAÇ'tır sloganı ile işe başladığımız halde hayatı AMAÇ ve şuuru AMAÇ edenlerden bir SES duymuyoruz.

Sanırım bu seferde tribünlere seslenmek ve o güne kadar elde ettiği birikimleri pazarlamak derdi ortaya çıkıyor.

EKSİKLİĞİMİZE gelince o kadar ek sikiz.. ek sikiz.. ki bu eksiklileri saymaya rakamlar yetmez.. Ancak NOKSAN'liğı söz konusu ediyorsanız.. yanılıyorsunuz.. noksanlık ile birlikte KUSUR'umuz dahi bulunuyor.. hatta noksanı itmam etmeye HACAT.. kasrı ikmal etmeye HARRAT adı verip MAHİYETİMİ anlatmayı bir ömür sürdürdüm.. anlayan olmadı.

Fakat hepimiz biliyoruz ki anlamak istemeyenden daha SAĞIR görmek istemeyenden daha KÖR bulunmaz.. bunlardan başka sol görüsü kör SAĞIRLAR.. sağ duyusu sağır KÖRLER.. ile birlikte sol görüsünü görüş haline getirmiş solakların sağırlıkları.. sağ duyusunu duyuş haline getirmiş sağlakların körlüklerini de da işin içine katılınca neden anlayanların bulunmadığını anlıyorum.

Şimdi sizin gibi KENDİ DEĞERİNDEN ŞÜPHE ETMEYENLER de taşı gediğine koyuyor. Sonuçta herkesin bir özgür istenici ile yaptığı SEÇİM bulunur.. gerekçesi ne olursa olsun.. saygı göstermek gerekir.. yapabileceğimiz de böyle bir ELEŞTİRİ den fazlası olmayacaktır. Amma siz benim gibi hem dobra hem saldırgan olmayın.. eğer yazar olmak istiyorsanız.. çünkü sözünüz etki etmez.

Saygılarımla

0Z0 yontembilim.com https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2995




-------------
usul esasa mukaddemdir



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info