Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

basari

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2922
Tarih: 26-Kasım-2025 Saat 18:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: basari
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: basari
Mesaj Tarihi: 26-Kasım-2025 Saat 13:00

face de matematiksel

Önemli olan küçük adımlarla da olsa, yola devam edebilmektir.

sözü ile paylaşmış

dedim ki:

Adımın küçüklüğü..
yolun uzunluğu
ve süreklilik..
Başarı bu üç kavramlarla soyutlanabilir ve böylece resimle de göstergelenebilir.
Ancak AD'ın ve ADA'nın ve ADAM'ın anlaşılması da lazım gelir..
ve en önemlisi gereksinim ve hedefler ile arayış ve amaçlarında birbirinden ayrılması icab eder..
biz YBA in öğrenilmesi ve kullanılması ve yararlanılması yolunda bunu yapmaya çalıştık.. lakin bir türlü onun önemini ve değerini anlatamadık..
onu bir parça öğrenenler hemen nasıl kullanılacağının derdine düşerler.. birazcık kullananlarda nasıl hemen yararlanılacağını soralar.. bu yolculukta her birisi bir zorluk dağina rast gelir ya da uçurumdan yuvarlanirlar.
Birer adimlik küçük merdivenleri onar onar atlamaya çaliştilar çıkamadilar ya da yüzer yüzer geçmeyi denediler boşluğa yuvarlandilar.
Oysa her bir basamak bir denemeyle bir yanilmayla.. aşama aşams..bir hizmet kulfeti bir ni'met lezzetiyle.. teker tekerm. bir değirtirme eylemiyle bir duzeltme işlemiyle..birer birer geçilecekti...
Böylece yöntembilimden insanbilime ve insanbilimden islambileme geçicelecek ve adam'ı ad'ı bilenecek ve bu ada'nın nerede gelip nereye gittiği anlaşılacaktı...
Bazıları adama.. bazılara söze bakıyorlar.. ya adamı beğenmiyorlar ya sözü umursamıyorlarr..
hem adamın güzel olanını hem sözün iyi bulunanı buluncaya kadar da ömür bitiyor.. oysa güzel olması kendileri ve iyi söz bulunması kendilerine ve sözlerine ilişkindi...
osmanziya

yontembilim.com

26.11.2025 uçkuyular izmir 10 : 31

osmanziya
yontembilim.com

[10:47, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: 🍀🍁☘️

[10:47, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: 🍃🌿🍃

[10:47, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: 🌳🪾🌲

[10:47, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: bitki HAMD hayvan

[10:47, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: hayvan DUA beşer

[10:47, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: beşer ILA insan

[10:47, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: insan RIZA islam

[10:49, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: 🍀🌹☘️

[11:27, 26.11.2025] Keramettin ORHAN
dedi: [26/11 10:47]

Mus Buğuçam: hayvan DUA beşer
beşer ILA insan
insan RIZA islam
______
"ZAN" dan, sakınalım!
"NAS" dan,
kaynaklanalım!

dedim ki

[12:38, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: Eleştiriniz için teşekkür ederim.. ebediyatla hakikat çıkmaz Değerli Yazarım.. biz de NzM ve MzN dikeyi ve NmZ ve ZmN yatayı ile çalıştığımız halde âlem'imizi ben'den biz'e yükseltemedik.. sen orada kalıyorsun.. ben burada kalıyorum.. ZAN'ın ne olduğunu tanımlayabilir ve NAS'ın ne olduğunu tarif edebilir misiniz ? Gerçekten dediğiniz gibi Nas'ın çoğu Zan'dan kurtulamaz...

[12:39, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: Gelin uzaktan erişim ile bir zoom ile beraber masa üstü çalışma yapalım şu zan ile nas'ı beraber tanımlayalım..

[12:41, 26.11.2025] Mustafa Buğucam: Levent ELATMIŞ kardeşim bizim TABAKAT gurubumuzuda dedi

[12:41, 26.11.2025] Mustafa Buğucam:

Kavak Ağacı ile Kabak

Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacı ile aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:
-Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?
-On yılda, demiş kavak.
-On yılda mı? Diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.
-Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!
-Doğru, demiş kavak.
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:
-Neler oluyor bana ağaç?
-Ölüyorsun, demiş kavak.
-Niçin?
-Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için....!

[12:41, 26.11.2025] Mustafa Buğucam:

dedim ki:
[12:42, 26.11.2025] Mustafa Buğucam:

Kıymetli Kardeşim çok güzel bir örnek verdiniz.. kabak bitkisi kavak ağacıyla boy ölçüşemez.. ölçüşürse bir yılda foyası ve boyası meydana çıkar..

Matematiksel bu MERDİVEN resmini " Önemli olan küçük adımlarla da olsa, yola devam edebilmektir." tümcesiyle paylaşmış.. eğer bu doğru olsaydı ben başarmış olurdum.

35 yıldır çalışıyorum.. zati aliniz ve bir kaç isimden başka YBA önemini ve değerini bilen bulunmuyor.. oysa bu kadar yılda önemini ve değerini bilip onun öğrenen binlerce.. kullanan yüzlerce ve yararlanan onlarca insan olur ve bunlardan biride YBA dünyaya duyururdu.. bu sağlandı mı ? Hayır ! Demek ki bir AMAÇ uğruna otuz yıl çalışıp üç yüz bin tablo yapmak yetmiyor.. bu amacı benimsemiş bir EKİP çalışması gerekiyor..

benim düz yazılarımı düzeltecek EDİTÖR.. yazılarımı yayınlayacak Web MASTER.. benim yazışmalarımı yapacak SERKETER.. bana yol gösterecek MENECER gerekiyor.. fakat bütün bunlardan önce karşılıklı konuşma yapabileceğim bir ortak.. bir partner.. bir YOL ARKADAŞI gerekiyor ki bunu aramak için Ana ve Hanım sultanı İzmir'de bırakıp İSTANBUL'a geldim.. istanbulda FACE arkadaşlarım daha çok diye.. bir buçuk sene yatsı namazıyla sabah namazını kılarak YBA reklam ve propagandasını yapan binlerce yazı ve on binlerce tablo ile örneklerini vererek çalışma yaptığım halde zatı alinizden başka ciddi bir ilgilenen çıkmadı..

demek istediğim başarı için mutlaka bir EREK ve HEDEF.. bir GAYE ve AMAÇ gerekiyor.. ancak bu merkeze dönük bir daire.. yani bir ekipte gerekiyor. Bu çekirdek kurulmadan ve çatlamadan AĞAÇ ortaya çıkmıyor.. Ancak işin zoru olan erek ve amaç.. gereksinimin hedefi ve arayışın gayesi.. dünya ve ahiretin daisi ve devası olmadan marazımız da şifa bulmuyor. İlk ekip AİLE'dir.. genelde bu insanlara zor olmayan bir şekilde veriliyor. Amma iş bundan sonrası oluyor..

işin en çetrefilli tarafı bu YUVA.. bu yuva nasıl bir mentalite ile yapılanıyor.. Leyla ile MECNUN mu ? Halk bunu bilir bunu anlar.. VAR OLUŞUN yarısı belden aşağı HAYAT.. bu bizim iki gereksinim ve iki yasamıza hizmet eder tür olarak ÇOĞALMA ve birey olarak beslenme.. ancak var oluş bu beslenme ve çoğalma yani ettahiyyatü ve elmüberakatü ile bitmez.. var oluşun bir de seslenme ve sevinmesi bulunur ŞUUR tarafında.. burası da seslenme ve sevinme yasasının bulunduğu taraftır.. bu SALAVAT ve TAYYABATI.. kısmının SALAVAT ve SESLENME tarafına da gerçekleştirerek kültür ve medeniyeti sağladık.. TAYYİBAT ve SEVİNME yanında çoğumuz takılıp kalıyoruz.. seslenme ile eril ve dişil olarak sever ve sevilirsin.. sayar ve sayılırsın.. bununla ana baba çocuğuna bakar ve sever.. çocuk ana babaya bakar ve sayar.. işte bundan ötesinde olan SEVİNME'ye "susarak" geçtiğinde yep yeni bir dünya başlar ki işte bunu tanımlayamam ve anlatamam.. fakat İŞARET ederim.. sanırım bazıları buraya geçtiğinde.. DÜNYA'yı unutuyor. "Esselamü Aleynâ" diyen unutmamıştı.. düşünsenize adam açmış gözünü ahireti görmüş.. bir daha buraya döner mi ? çok zor..

İŞTE tarikatçılar burada yanılıyorlar.. HAKİKAT'a geçemeyince bu da normal ve olağandır.. biz hakikata olağan üstü bir yol açmadık YBA ile.. bizim güzel ahlakımız bulunmaz.. bizim keşif ve kerametlerimizde bulunmaz.. bizim bilimi veya ahireti görünce hakikatı unutmamız da olmaz.. biz insanlardan para ve bilgi ve şöhrette beklemeyiz.. çok şükür.. biz bilgi ve sevginin altında bilgi ve sevgi ile köreltilmiş İLGİ' kapısını açıp YBA ligini başlatacağız.. ya ben başlatırım ya da benden başkası.. ve elbette YBA dan sonrası da bulunuyor.. o NOKTA'ya de gelinecek.. İnşaallah.

insan bir SIFIR dır sayı dogrusu üzerinde
ya da dogru çizgi üstunde bir NOKTA dir.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info