rabitai mevt
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3000
Tarih: 23-Nisan-2026 Saat 01:09 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: rabitai mevt
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: rabitai mevt
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2026 Saat 14:52
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3000 web sayfamda 3000.nci yazım.. 2001 den beri yazıyorum.. genelleme yaparsam.. 30 senede senede 100 eder.. yani Günlük Dilin Düz Yazısı.. bu GDDY'lari YBA in öğrenilmesi ve kullanılması ve yararlanılması için yapılan merakli ve gizemli çelici yazılır.. REKLAMLAR.. siyasi ve seksi çekici yazılar.. PROPAGANDALAR.. olduğu halde BİR kişiye bile etki etmedi.. ise böyle YAKINMAM yerine benim tası ve tarağı toplayıp gitmem gerekmez mi.. peki dünyadan TÜYMEDİĞİM halde hale yazmaya devam ediyorsam.. demek ki benim işim bitmedi.. Nasipse doksana kadar sürdüreceğim İnşaallah. Tamam ölümü unutmayalım.. fakat amacımızı ve gayemizi de göz ardı etmeyelim.. peki sizin GAYENİZ bulunuyor mu ? Söyleyebilir misiniz ? Lütfen söyleyiniz.. Eğer bulunmuyorsa benim AMACIMA katılmaz mısınız ?
osmanziya
22.04.2024 üçyol izmir 16:26
Irmak Suay ÖZSEM dediki:
Bedenler bilinçlerin yansımasıdır .
__beden toprağa gittiğinde ,
bilinç tekrar bedenlenir ..
__dünya oyununda tekrar suret bulur beden bilinç seviyesi Kemâle erdiğinde ,
bu sefer cennette uyanmış olarak ,
__hayat almaya devam eder
_hayat dediğimiz cennet ve cehennem arasındaki döngüde süreklilik gösteren akıştır.
Irmak Suay ÖZSEV
dedim ki:
Bundan iyi RABITA-İ MEVT mi olur.. dinsel alanda.. ölüm ile bağlantı kurmak diyebileceğimiz bir sorun bulunur.. Maalesef.. ölümden korkarız.. daha doğrusu kaçarız.. hatta ölümden kaçınırız.. tehlikeli işleri girmeyiz. Bu yanlış değil.. yerinde bir yaklaşım ve doğal bir davranış.. Ancak yaşam gibi ölümde bir gercektir.. yaşam ölümden yani cansızdan çıkmıştır.. yine cemada ve cansıza dönecek.. bu hakikattan çevirmeden doğumun anlamını aradığımız gibi ölümün amacında aramayız. İşimize gelmediği zaman anlam ve amaç insanın uydurmasıdır diye kendimize teselli etmeye kalkmamalıyız. Ancak dünya da ölümü ve tanrıyla arası iyi olmayan İNSANLARIN bulunmasını hoş görüyle karşıladığımız gibi.. ölümü ve tanrıyı tanıyarak kalb huzuru bulan İSLAMLARIN olmasına da müsamaha göstermeliyiz. GELECEK; insan olmadan islam olmaz.. insan islam olmadan kurtulmaz..GERÇEK'ini gördüğünde.. daha iyi olacak.. diye düşünüyorum.
0Z0 yontembilim.com.
------------- usul esasa mukaddemdir
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2026 Saat 16:35
dedim ki:
Amerika ve Fransa ve daha sonra Rusya ve Çinde yapilam DEVRIMLER.. eşitlik ve özgurluk ilkeleri.. insan hak ve hurriyetleri ugruna yapildi ve bunun uzerine demokrasi (meşvereti meşrua) ve laiklik (hurriyeti şeriyyd) esasina dayali ULUS DEVLETLER oldu ve bunlarin meydana getirdigi BIRLEŞMIŞ MILLETLER kuruldu...
7 ekim 2023 den itibaren 2 sene 5 ay 15 gun icinde 72.555 kişi sivil.. kadin.. çocuk demeden KATLIAMA ugradi ve iki aydirda gelip bogazimiza çoktuler.
Bir leşmis milletler bir şey yapamadi.
"Dunya beşten buyuktur" sozunun dillendirildigi bir ülkedesiniz.
Anlaşiliyor ki siz bu sozu duymayacak bir işitme kusurunuz bulunuyor.. ya da duyuyor derde çare bir çözum gormuyorsunuz.
Acaba sizce çare ne olabilir ?
------------- usul esasa mukaddemdir
|
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2026 Saat 16:39
https://www.facebook.com/reel/4117521048537870
HAKİKAT NEDİR
prof. İhsan FAZLIOĞLU
dedim ki:
Maşaallah tebrik ederim.. harika anlatıyor.. Saygıdeğer FAZLIOĞLU.. fakat biz BİLGİ veren değil. bilgi ÜRETEN zihinler oluşsun.. istiyoruz. Alusi bilgiyi makul.. mahsus.. menkul.. olarak üçe ayırır. Biz buna meksubun içindeki MEKŞUF'u katıyoruz. YBA her bir aydını ihsan fazlıoğlu.. yavuz tellioğlu.. osmanziya.. haline getiriyor.. hatta her biri kendinde insanı ve islamı kendinde kendini tanıyor. Fakat zatı aliniz dahil çok arkadaşıma anlatamadım.
0Z0
------------- usul esasa mukaddemdir
|
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 22-Nisan-2026 Saat 23:59
Öğrenmek denilir lakin içinde düşünmek ve anlamak ve inanmakta bulunur.. fakat konuya merak eden fazla bulunmaz.. bulunmayınca da anladığını eleştiren ve anlamadığını soran olmaz.. iki yıl geçmiş.. konu olduğu yerde duruyor..
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3000
ÖĞRENMEK bilmek ve bellemek..
DÜŞÜNMEK sormak ve yanıtlamak..
ANLAMAK çevirmek ve evirmek..
İNANMAK bağlanmak ve güvenmek
olmak üzere 12'ye ayrılır.. diye düşünüyorum.
Elbette bu on ikisinin arasında 24 de bulunur 48 de..
yani bu iş iki gün zor çözülür..
Bir kere söyleyince elbette ANLAŞILMAZ.
Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız 22.04.2024
Osmanziya
İNSANLIK ÖLMEMELİ
iNSANİYET; beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği en yüksek binadır.
İSLAMİYET; insaniyetin çıkaracağı en yüksek teslimiyettir.
MASONLUK; yobaz halka sinsi aydının gizli tepkisidir.
MARKSİZM; varsılın hırsı ile yoksulun hasedi arasındaki savaşta aydının yol göstermesidir.
AYET; ayniyet ve hürriyetimizin teslim edilmesi gereken bir emanet olduğunu hatırlatan kutsal kitaplardır.
İşte karşımızda dört ayet; insaniyet, İslamiyet, masonluk ve Marksizm.. boşuna Tevratta, incilde, Zeburde ve Kur’anda aramayınız.. elinizin kullanımına ve gönlünüzün çıkarımına bakınız.
Ya uygarlığımızın insanlığını islamlığa çıkarırız ya da
sağın başındaki hırsız Masonlar ve solun başındaki dinsiz Marksistler
insaniyetimizle birlikte medeniyetimizi de bitireceklerdir .
Bu demek değildir bütün masonlar hırsız.. bütün marksistler dinsiz.. müslümanın münafığı olduğu gibi masonun ve marksistin de münafığı olur.. MÜNAFIKLIK dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİLİ kötü ve kötüye kullanmaktır.
OSMANZİYA 22.03.2019
------------- usul esasa mukaddemdir
|
|