Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ateistler

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3084
Tarih: 16-Eylül-2026 Saat 13:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: ateistler
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: ateistler
Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:06

TEİSTLER bahane ATEİSTLER bahane.. Teistlerden bana ne.. Ateistlerden bana ne.. ben reklamımı yapar propaganda mı ederim.

DİNİ YOLLAR
Teizm ve Ateizm
Panteizm ve Panenteizm
Deizm ve YBA

FELSEFİ YOLLAR
septikler ve agnostikler
doğmatikler ve skolastikler
İdealistler ve Reailistler

FENNİ YOLLAR
Rölativizm Kuramı
Kuantum Kuramı
Supersting Kuramı

YOLLAR
Karayolları
Denizyolları
Havayolları

Şimdi ben buna eş-şek desem eşşek mi olurlar.. insandan iki şey çıkar.. üstünden ses.. altından kazurat.. iki şey de girer.. kısaca madde insana iki madde girer.. iki madde çıkar. Şimdi sen bunu al manaya tatbik ett.. dersin ki gıybet yani birisinin kötülüğünü dillendirme ve sakın kötü zann da da bulunma.. sonra dersin ki iyiliği emret.. kötülükten kaçındır.. bu ne perhiz.. bu ne lahana turşusu.. işte bu iki uç arasındaki İNCELİĞİ anlamak için senin bi çuval ekmek yemen lazım arkadaş.. ağzın var.. dilin var.. tümce kurmayı da biliyorum diye pilav yapmaya kalkman hatadır. Eğer sen gerçekten MÜSLÜMAN olsaydın.. müslümanlar hakkında kötü konuşmazdın.. diye seni eleştirsem ben de senin durumuna düşerim. Onun için Rabbim müstahakkını versin derim. Avrupada kendi gibi düşünmeyenleri dinsiz ve tanrı tanımaz diye suçlamışlar.. aynen senin gibi.. benim gibi düşünmediği.. benim gibi inanmadığı ve benim gibi yaşamadığı için benim gibi DEĞİL anlamında ATEİST demişler. Herkes herkesi eleştirebilir, bu gayet doğal ve normaldir. Ancak cehaletini din diye satanlar da kendi elleriyle ipliklerini pazara çıkarırlar. Siyah ve Beyaz iki sayfayı çıkarıp bunlar renklidir, demek nasıl bir belahet ise bu iki resmi yan yana koymak öylesine bir aptallıktır.. ne diim aptallığına doyma. 0Z0

bu resmi yayımlanana yukarıdaki lafları dedim:

Amma benim muradım bu değildi.. maksad reklam olsundu.
Asıl derdim şu resmin altındaka Fatiha-i Şerife Anahtarı olan hamd davası ile hüda duasını.. Hakkın rızası ile halkın ilasını ve bir de SAYILAR dizininin tanıtımını yapmak.

Lütfen dizin içindeki dosyaları bilgisayarınız indiriniz ve inceliyiniz.. imgeleyiniz.. irdeleyesiniz.. anladıklarını eleştiriniz anlamadıklarını sorunuz

0Z0
yontembilim.com 23.08.2026 üçyol izmir 07:02

uploads/20260823_070349_23_AGUSTOS_26.zip - 20260823_070349_23_AGUSTOS_26.zip

DİZİN İÇİNDEKİ dizinler:
itibar
sayılar
hamd davası
hüda duası
hakkın rızası
halkın ilası

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:12
ÇOK olmasaydı BİR anlaşılmazdı... çok'un bir'inin çift'i, tek'ini çok güzel anlatır. Böylece "bir ve çok ile çift ve tek" NİCELİK'leri sadece sayısal unsurları olmadığı ortaya çıkar. İnsan bir başka gizem.. kainat bir başka bilinmez.. bir de teolojik olarak bu ikisinin ardındaki TANRI'dan bahsedince artık dil bize yetmez olur. Ancak yine de insanlık GÜNLÜK DİLDE YAZILMIŞ.. kitaplardan yararlanmaya çalışırlar. 0Z0 yontembilim.com

Dr. Gülay SAVAŞ demiş ti:
Nasıl yapay zeka internetsiz bir hiç ise.. insanda kozmik nete bağlı bir hiç olmasın ? Dedim ki:

Solipsizm ve sosyalizm sosiyasyon un meddi uçlari olarak düşünürsek onun amedi uçlari da illuzyon ne insiyasyon olur. Duşunurken yuksek bir araç olarak geometriyi kullaniriz lakin onunda horizomtal ve vertikal limitleri bulunur. Yatay olarak bunu ben ve senden ibaret gorup bunu biz ve siz haline getireniliesiniz ve hatta ućlarin birini kaldirip egoist ya da angaje bir butunlukte kurabilirsiniz.

Ancak dikey uçta ya teslimiyetle a'la illiyine çikarsiniz ya da sahibiyet ve amiriyet ve akliyet ile esfeli safiline düşerdiniz. Bu da bizim var sayma ve yok sanma yetimiizin ustundeki hicleme ve hepleme yetkimizdir.

0Z0 yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:50
hamd davasi

Fatiha-i Şerife Anahtarı

FŞA

Şerefili Fatihanın Anahatları

ŞFA

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:50

hüda duası

Fatiha-i Şerife Anahtarı

FŞA

ŞFA

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:51
hakkın rizası

Fatiha-i Şerife Anahtarı

FŞA

ŞFA

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:51
halkın ilası

Fatiha-i Şerife Anahtarı

FŞA

ŞFA

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:58
Subhanallahi

milelmizan   milenlisan

ve

munthelnizam müntehel ilm

meblagannamaz meblagarrıza

ve

zinetizaman ziynetilarş

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 07:59
sayılar

Sayılar hakkında fazla bir bilgim olmuyordu ve ilgim bulunmuyordu.. KRONİK yayınların pek çok değerli kitabı gibi bu yapıtı da okuyunca sayılar hakkında ve YBA temeli hakkında değerli bilgileri ulaştım.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 15:46
Bir arkadaşa dedim : Dediğiniz konular her ülkede.. az ya da çok.. bulunuyor.. dışarıda her ülke güllük gülüstanlık bir TÜRKİYE berbat demenin fazla bir yararı bulunmuyor.. yalan ve dolan ve talan.. her ülkede bulunuyor. Üstelik bu ülkede hakimi olan tek dokunulmaz ÖRGÜT bizim ülke de bulunuyor. Ulaslar arası üç cereyan.. dindarlık ve masonluk ve marksiszm.. dünyayı dili dinleştirmiş ya da dini dilleştirmiş İDEOLOJİ eliyle.. insanlık birbirlerinden uzaklaştırıp ve yalnızlaştırılmış bırakmakla kalmayıp aynı zaman birbirine DÜŞMAN hale getirerek.. nükleer savaşla uygarlığın kendi kendini imha etmesine hazırlayanlar.. her şeyden önce.. dindarlıktan önce.. özgürlükten önce.. emekten önce İNSAN bulunuyor denilmedikçe.. geleceğimizi aydınlık görmüyorum. çünkü bunlar kendi elleriyle hitleri hazırladıkları gibi gerekirse yeni hitlerler hazırlarlar nitekim yeni hitler netanyahuyu kimse durduramıyor.. bence NETANYAHU katili yakalanır ve mahkeme önünde hesap verebilirse.. hukuk devleti.. hukuk dünyası haline dönüşür. Emelimizde budur. Hadrianus.. suyun ve hidrojenin imparatoru.. yeşilin ve hıdırın hakimi.. ona çok ihtiyacımız bulunuyor üstelik. Saygılarımla. (not: sorunu kişi üzerinden değil konu üzerinde dillendirdim)

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 23-Ağustos-2026 Saat 22:41
Amaç kırk dosya sonra ortaya çıkardık:

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 24-Ağustos-2026 Saat 00:36
Beyin ve zihin Bioloji ve Tıbb olarak BILIM konusu.. Şuur ve ruh ise felsefe ve dinin olarak HUKUK konusudur.

Ancak bu alanlarda çalişanlar INSAN olarak UZMANLIK alanlarinini aşarak kendi din ve ideolojileri açisindan kendi INSAN modellerini oluştururlar.

Dilin intikal ettiği BİLİM özdeşlik ve nedensellik ilkesiyle çalışır. Bilim ile evren ve dünya arasındaki koşullar (şerait) araştırılarak dil ile yasalar (kavanin) haline getirilir. Bu yasalarla yapılarımızın gerektirdiği işlevlere ilişikin ödünler ve ücretler belirlenir.

Dinin intikal ettiği HUKUK ise özgürlük ve amaçsallık ilkesiyle işletilir. Hukuk ile insan ve toplum arasındaki kurallar (şeriat) araştırılarak din ile yasaklar (kavaid) haline getirilir. Yani bir taraftan orman yasası ile yaptırımlar ortaya çıkarılır. görevler ve ödevler belirlenir.bir taraftan ahlak yasası ile kurallar konulur.

İşte hukuk bu orman (kuvvet) yasası ile ahlak (merhamet) yasası ile oluşturulan ARA bölgede DEVLETİ ortaya çıkarır. Orman yasasının kuvveti ve yaptırım olur kuralı bulunmaz. Ahlak yasasının kuralı olur ve fakat kuvveti ve yaptırımı bulunmaz. Hukuk ve devlet yasağında ise iki birlikte bulunur.

Devlet ve millet ve memleket ve siyasal iktidardan oluşan organisazyon ve teşkilatlanma topluma resmi bir biçim vererek Hukuku ve hakkı ve hakikatı hakim kılmaya çalışır. İşte burada merkezi rol.. Kafasında iktisadı arayan ve kalbinde adaleti bulan İNSAN'dadır. Bu insan bir zamanlar kabilenin şefi idi şimdi ise devletin başı ve başkanıdır. Yani bir ailenin BABA'sıdır ve ANAYASA'ya bağlı olduğu kadar geçerliliği ve yürürlüğü bulunur. Baba HOCA olduğunda artık yasa istemez.. analık usta olduğu zaman çaba istemediği gibi.. Yani insanın temeli AİLE içinde atılır.. genetik kodlar ve kültürel kodlar birlikte çalışama TOPLUMU ve belli bir tip toplum olan ULUS'u kurar. Ancak temel olan ne adalet ne iktisaddır.. temel olan AİLE'dir.. aile bozuksa ne insan mayası tutar.. ne iktisad görülür ne de adalet gösterilir.

Ancak aile.. ezelden gelip ebede giden bir devlet ebed müddet değildir. Her var oluş gibi doğar ve büyür ve GELİŞİR ve ölür. Geriye İNSANLARI bırakır. Bu sürecte cennet ucuz olmadığı gibi cehennem luzumsuz değil dersin. Böylece sana ütopyaların ve distopyaların sırrı açılır.

Aile sorununda.. insan konusunda.. artık gereken önem ve değer.. ulus ve yerel ve kuresel çapta.. bilimcilerin ve hukukcuların.. felsefenin ve dinin.. bir tasası ve kaygısı.. kalmamıştır, desem abartmış olmam. Çünkü insanların çoğu sürekli düşünerek ve bu yüzden nerede ise hiç inanmayarak.. ya da sürekli inanarak ve bu yüzden hiç düşünmeyerek.. aralarındaki tanrı tanırlık ve tanımazlak.. dincilik ve bilimcilik.. sağcılık ve solculuk.. maskulenizm ve fenimizm çatışmaları giderek artırarak.. dil ve din ile emek ve özgürlük gibi ortak etik ve etnik ile ekonomik ve politik DEĞERLERİ partilerine ve ideolojlerini alet ve bayrak yaparak .. şirket ve parti ile dili kötü ve kötüye kullanarak yer yüzünden dincilğin ve masonluğun ve marksizmin.. aslında hepsi yani dini dilleştirmiş ya da dili dinleştirmiş İDEOLOJİDİRLER.. dini felsefe ya da felsefeyi din haline getirmek suretiyle.. insanı insana.. kafir diyerek.. sıradan diyerek.. sömürücü diyerek DÜŞMAN ederler.. insanlar bu zararlı durum ses çıkartamazlar.. ya dünya çıkarlarının ya ahiret yararlarının bozulacağını düşünürler.. 3000 ile 1500 yıllık geçersiz ve yürürlüğü kalmamış dinlerin hukuklarını canladırmaya çalışarak.. eskimiş kapitalist ve sosyalist ideolojileri din haline getirerek.. sürekli DÜŞMANLIK POMPALAMAKTA küresel efendilerin oyununa gelmektedirler.

Belki de bütün bunları kendim uyduruyorum.. çünkü kimse dediklerimi eleştirmiyor ve soru sormuyor.. ya da tam tersine "insan" şu tabloda göründüğü gibi.. beşeriyetten medeniyeti inşa ederek insaniyeti kurmaya ve böyle onu geliştirerek islamiyeti çakırmaya çalışmaktadır.. demek ki daha henüz İNSANİYET uyanmamış...

Bu deli de PASSENGERS olarak Avalon gemisinde BOZULMUŞ TÜPÜMÜZDE uyanmışiz.. kendi başımiza yolculuğumuzu sürdürüyoruz..

osmanziya

24.08.2026 üçyol izmir00:40

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info