Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

solipsizm

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2091
Tarih: 26-Eylül-2024 Saat 19:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: solipsizm
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: solipsizm
Mesaj Tarihi: 05-Eylül-2023 Saat 02:38


o     Solipsizm
o     
o     Solipsizm dahil Her turlu goruş.. bir hakikati ifade eder.. hepsini toplayabilirseniz HAKAIKI bulursunuz.. amma HAKKI aramak başka.. HIKMETI bulmak başka bir iştir. Biz sadece bu işe ucundan başladik.. amma siz hepsini birden almak istiyorsuz.. anladiginizi eleştirmiyor.. anlamadiginizi sormuyorsunuz.

Bazı arkadaşlar günlük dilin düz yazısının anlatımına alışarak baktıkları bir sayfadaki bütün manaları birden almaya alıştıkları için tabloda birden fazla fikirlerin hepsini elde etmeye çalışıyorlar.

Oysa yavaş yavaş tabloları izlemeye çalışsalar.. bilmedikleri kelimeyi ya sorarak ya da kendileri arayarak öğrenseler tabloda edinilen anlamlar ve düşüncelerin sayısı artacaktır.

o     
o     Tabloda, solipsizmi sosyalizme.. sofizmi ise kapitalizme karşı olarak yerleştirdim.. ancak bu yerleşimlerde kavramlar oturdukları yerlerde kiracı oluyorlar.. mülkün sahibi olmuyor.. yani yerlerinden ayrılabiliyorlar.. elbette bütün yerleştirmeler sofistika ve oturtmalar spesifik olmayabilir.. ancak denemeyle öğrenme ile benzetmeyle düşünme.. bizim başat bilgi edinme yollarımız ve bu yoldaki yanılmalarımız ve yanlışlarımızla yol alıyoruz.. bu bakımdan anladıklarınızı eleştirmenizi bekliyor ve anlamadıklarınızı sormanızı istiyoruz.
o     
o     Osmanziya 05.09.2023 02:37





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info